marți, 29 martie 2016

D'ale integrarii valuri



Adrian Nastase scrie:
"Vă atentionez, ceea ce veti citi s-ar putea să vă afecteze emotional.
Uniunea Europeană a fost creată pentru a realiza, gradual, standarde COMUNE in domeniul cărbunelui si otelului, al politicilor comerciale, al monedei, al politicilor de securitate, etc. Nu insist. Ideea era de a se construi, in final, o federatie – Statele Unite ale Europei. Incet-incet, proiectul a fost sabotat. Mai intâi, la nivelul Constitutiei proiectate, apoi in ceea ce priveste aspectele bugetar-fiscale (tările mai importante nu respectă regulile referitoare la deficite), sau ale politicilor agricole, libertătii de miscare a capitalurilor, a persoanelor etc.
Marea Britanie dă lovitura finală acestui proiect. Probabil că Rusia si SUA sunt multumite. Si România pare să fie. „Suntem parte a solutiei”, spunea presedintele Johannis. Adică, facem parte din cei care plătesc masa.
Oricum, Uniunea Europeană devine o organizatie cu meniu a la carte. Fiecare incepe să „comande” ce doreste. România, spre exemplu, a comandat MCV-ul."
Vă atentionez, ceea ce veti citi s-ar putea să vă afecteze emotional. Uniunea Europeană a fost creată pentru a realiza, gradual, standarde COMUNE in domeniul cărbunelui…
nastase.wordpress.com


Comments

cititorii raspund:

fostă basarabeancă

M-a afectat psihiatric de-a dreptul atunci când mi-am dat seama, dar mai demult. Acum… mă uit cum ne învrăjbesc premeditat. Oare ce mai vor? Că gheara ne-au băgat-o în ochi. Poate vor să facă ce am zis mai demult: sclavi în salopete, care muncesc pentru casă și masă la grămadă, să ne selecteze genetic, cei care ar avea voie să se reproducă și restul – sterilizați. Asta vor. Altceva ce să mai vrea, că au luat?

Centru

UE , fostul CEE , S.U. Europa ?
O utopie.
Europa nu este pamantul virgin nord-american .
Da , poate Baroso sau Schultz se leagana in iluzii imaginandu-se sefii statului virtual intins de la fluviul Douro din Portugalia la Vistula .
De ce sa nu iasa britanicii din UE , daca sunt sufocati de birocratia de la Bruxelles si au interese altundeva ?
Englezii au creat in doi ani mai multe locuri de munca decat toti ceilalti 27 din UE !
La noi nu au mare lucru ca interese , Cox in domeniile viticole de la Recas si Hallewood in Dealu Mare langa domnul Nastase , plus casele cumparate de print in secuime si sasime , atat .
Admir curajul si mandria Marii Britanii .
O natiune libera , mare , mandra .
Nu poti sa nu fii impresionat de descrierile atacurilor armatei britanice in primul razboi mondial , pe raul Somme , in 1916 – regimentele lor , formate din voluntari grupati pe cartier , uzina , parohie scoteau cu baioneta nemtii din adaposturi si nu dadeau inapoi , sub focul cel mai nimicitor .
In iunie 1940 , singuri , cu nemtii triumfatori in Franta , au rezistat un an lui Hitler .

Doru Coarna
februarie 26, 2016 la 5:16 pm

Cred ca nu s-a inteles, asistam la o noua incercare de creere a unui imperiu european, dupa atatea altele din istorie, indeobste cunoscute.

S-a constat ca nu o figura razboinica, nu o organizatie, nu o doctrina si nu vreo arma poate realiza asta, ci numai un mecanism obiectiv, deci independent de vointa umana, si cel mai obiectiv mecanism este economia cu legile sale! Rezultatul este deja ierarhizarea completa a societatii europene dar si a statelor membre! Deci cine mai crede ca tratatele il mentin la masa, se insala! Cei mari isi permit orice, cei slabi pierd si ceea ce inca mai au!

Este o mare-mare diferenta fata de exemplul de peste ocean, nu? Aia s-au suprapus peste dorinta naturala a omenirii de expansiune, de colonizare! Astia se suprapun peste un mecanism obiectiv, aia sunt patrioti, astia nu vor fi niciodata… Omul iubeste mai repede tara decat moneda…

Dar sa nu ne facem griji, imperiul european se va autosufoca neavand incotro se duce fizic, iar la scara globala este deja sub unele tari!
Iar asta nu aduce nici un beneficiu, pt ca urmeaza o perioada de „inghetare” definitiva a ierarhiei europene, ceea ce stim ca inseamna STAGNARE daca nu regres… Continuarea povestii se gaseste tot prin istorie, fie o revolutie europeana, fie un razboi de dezmembrare (secesiune), fie o cadere in desuetitudine cand nu mai tine nimeni cont de birocratia imperiului… Partea proasta e ca o structura ierarhica inchistata nu permite innoirea, luminatia, scanteia! Ea conserva doar starea… Aceasta UE va genera inevitabil un nou ev mediu european, iar daca isi creaza si o noua inchizitie, Renasterea ramane tot cea binecunoscuta, parte de una noua nu vom mai avea! Multi vor sari acum ca arsi, increzatori in specia europeana, insa degeaba, s-a mai intamplat iar la vremea aia nu era Big Brother…

Dar prea scrutam viitorul, mai sunt 10 ani pana atunci…

Ceea ce trebuie inteles este ca apoi, imperiile astea vor fi trei si deci doua se vor alia ca sa-l distruga pe baciul moldovean, deci si p-asta o cunoastem… UE, SUA si EurAsia vor juca scena globalizarii si odata crima comisa, cei doi invingatori nu vor mai avea incotro si vor privi, in sfarsit, spre stele, spre expansiunea civilizatiei umane in Univers, singura aducatoare de profit in acele vremuri…

Alternativa ar fi sa ne intoarcem fiecare la ce ne-a placut mai mult, unii la nazism, unii la comunism, unii la monarhie, altii la revolutie si bineinteles, altii la restauratie, toate acestea asortate cu razboaiele aferente, desigur! Numai ca am precizat mai sus, motorul este cel economic de data asta, obiectiv si implicit, orb.

Pe mine unul ma tot bate gandul sa vand tot si sa cumpar o casa in delta, stiti ideea, curge fluviului milenar, pestele si ratzele sunt acolo iar painea se face la urma-urmei, sau mamaliga… ma tin in loc tantarii, ca sa vezi…

conumishu

Acum ne spuneți de federalizare ? În 2003 aveați altă impresie, atunci nu prea ați avertizat poporul român ce-l așteaptă ?

Proiectul a fost sabotat !? Înțeleg că vă pare rău. Și mie, că vă pare rău în loc să vă bucure. Nu mi-am imaginat niciodată că sînteți un globalist, credeam că ați fost constrîns.

Așa zisa constituție ueistă nu a fost sabotată, dimpotrivă. Voința suverană a francezilor, care au avut 1 an la dispoziție pentru dezbateri masive, la fel de masiv direcționate în mass-media în favoarea așa-zisei constituții, și au decis net împotrivă a fost călcată în picioare ceva mai tîrziu printr-o șmecherie de golani. La fel, după ce aceleași condiții au fost ambalate sub alte nume a fost, cu adevărat, sabotată voința irlandezilor, supuși unui umilitor și terorist diktat pentru a vota „cum trebuie”. Se votează de cîte ori e nevoie ca să iasă rezultatul dorit de cabală, invers nu, niciodată.

Ce să mai vorbim de referendumul dvs, lucrat tot de maestrul Rus. Ilegal, sper că nu vă veți discredita profesional și să nu recunoașteți o evidență. Dar, mi-am zis, asta e, erați constrîns și ați vrut să evitați cine știe ce nenorociri care se puteau abate peste România.

Se pare că m-am înșelat, chiar credeți în utopia asta, devenită clar o distopie.

Brexit-ul e o șansă pentru UK, atît. Cei care nu vor pleca cît mai rapid după aceea își vor blestema zilele în restul de UE, cîtă va mai rămăne din ea… nesabotată.

Niciun comentariu: