miercuri, 30 martie 2016

Constantin Gheorghe
”Cum scriam acum mai bine de un an, la Cotroceni se păruiesc cel puțin trei tabere, fiecare condusă un agent de influență al unei puteri străine. Lucru tot mai evident. Între timp unul dintre șefi s-a mutat cu locul de muncă la MAE.
Din motive care-mi scapă-bine, nici măcar nu mă interesează, că nu e războiul meu-mai acum ceva vreme, plecat la păscut mic dejun cu rumegare, Mihalache se plângea de oamenii răi din presa adăpată cu bani de la servicii, că i-o trag prin EvZ, parcă, pe motiv că a căcat steagu luptei cu rușii. Deși băiatu, la Washington fiind, presta cu abnegație la aparatul genital al Marelui Licurici de peste Marea Baltă. Văd că acum tinerii frumoși și liberi, cu conturi de FB prin beciurile unor servicii, condiționează dragostea lor veșnică pentru Ciolannis de demiterea lui Mihalache, care a întinat nobilele idealuri ale luptei cu Varanul.
Voi vă dați seama ce e acum în interiorul serviciilor, ce și-o trag băieții din orice poziții, la ordinul unora sau altora dintre puterile care ocupă România? De cine dracu să mai asculte Iohannis, când unii trag hăis, și alții cea? Vi se pare că înțelege ce se întâmplă? Că știe încotro se duce țara asta? Dar, cum spuneam, asta am vrut, asta avem. Degeaba ne plângem.”

Asta scriam acum vreo două săptămâni. Într-o altă postare, cam tot de acum două săptămâni, continuam ideea și scriam, apropo de intenția de a da președintelui prerogativa de a numi șeful DIA și pe cel al serviciului de informații al poliției, că Ponta, cel puțin, n-a mai avut încredere în informațiile primite de la SRI, cu care probabil era să-și frângă gâtul, și a încercat să le valideze cu acelea obținute de structura de informații a Ministerului de Interne. Motiv să stârnească furie și la Cotroceni, și în SRI, și la DNA. Pentru că nu se știe ce-au aflat cei de la Poliție.
Acum SRI, DNA și alții se întrebuințează masiv să desființeze structurile de informații ale Poliției. De fapt, se dorește să se pună mâna pe informațiile sensibile, strânse de băieții din Poliție. Dacă vă mai amintiți, fostul senator Voicu a stat la pârnaie pentru că l-a amenințat, în 2009, pe băsescu, amintind de existența unor informații strânse de doi și-un sfert. Vă mai amintiți cum șeful de atunci al doi și-un sfert a fost săltat de DNA de pe stradă, după care s-a așternut tăcerea. Tot cei de la Poliție au scurmat rahatul Mircea Băsescu.
Acum plătesc toți cei de la MAI care au îndrăznit să concureze SRI. În frunte cu Oprea. Nu l-oi iubi eu pe Generalul Izmenelor, dar nici nu pot să aplaud ce se întâmplă. Niște găști de infractori se bat pe cadavrul economiei României. Având în spate structuri de informații. Se elimină unii pe alții, în cel mai pur stil mafiot, folosind DNA. Un DNA care lucrează acum pe față pentru unele partide, înlăturându-le concurența. Un DNA care distruge capitalul românesc. Un DNA care a paralizat administrația țării, cu arbitrarul acțiunilor sale.
Monopolul informațiilor este o mare problemă. Cei care iau decizii pot fi manipulați, dacă se instituie un monopol informativ. România nu are o cultură a servirii statului, cum au alte țări. Nu, la noi îl servești pe Vodă, și-i belești adversarii. Suntem într-o situație cum nu se poate mai periculoasă. Dar cui să-i pese? Eu scarpin pe burtă măgarul tău, tu scarpini pe burtă măgarul meu, și împreună belim capra vecinului...
Comments
Prospectiv A-z:
1) "Niște găști de infractori se bat pe cadavrul economiei României." Nu-i un cadavru, caci daca ar fi nu s-ar mai povesti. Stiu ca poate suna ca despicarea (semantica) a firului in 4, dar economia Romaniei nu e cadavru decat in masura in care ne r
esemnam cu acest gand.

2) "România nu are o cultură a servirii statului, cum au alte țări. Nu, la noi îl servești pe Vodă, și-i belești adversarii." Absolut de acord, d'aia e nevoie de *despotul luminat*, sintagma care i-a atras atatea critici lui Ion Iliescu la punerea acesteia pe piata ideilor. Cel dela putere ar trebui sa cunoasca valoarea criticilor, chiar daca are libertatea temporara sa le ignore. Daca nu ma crede, sa-i intrebe pe toti dela Ceausescu incoace!
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Nu stiu cat de "luminat" dar cert "mai luminat" si mult mai scortos....

Niciun comentariu: