duminică, 4 februarie 2018

Asta da schimbare de axa

Asta da schimbare de axa:
Guvernul german este scandalizat datorita planificatelor sanctiuni ale SUA impotriva... RUSIEI (!) si ameninta cu sanctiuni impotriva SUA.
Se pare ca sanctiunile votate miercuri de senatul SUA impotriva Rusiei, lovesc puternic in sectorul energetic al UE. BASF, E.ON si OMV, firme care participa la constructia gazoductului Nord Stream 2 par a fi direct vizate.
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/…/energie-krie…/
P.S. Sa fie actuala criza de guvern din Romania o reflectare a acestor miscari pe scena geo-politica?
Die Bundesregierung ist geschlossen empört über die geplanten US-Sanktionen gegen Russland - und deutet Gegen-Maßnahmen an.
deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Comments
PAz
Nu cred ca Senatul a gandit la mai mult decat la cum sa-l loveasca pe Trump, dar poate ma insel. Odata cu renuntarea la energie nucleara, Germania e in criza existentiala daca e privata de sursa de energie rusa. Niste tampiti, cu toti.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Inclusiv cei care la noi provoaca o criza inutila aratand acoperitii altora. Daca ar avea totusi o legatura, presedintele nostru nu cred ca se simte prea confortabil in fata lui Frau Merkel.. Fiind inertia mare, peste un an se va auzi si la noi ca poate ar fi bine sa incetam cu sanctiunile actuale..
PAz
Presedintelui KWJ i se va spune cel mai probabil ca are de ales, ca lui Ferdinand...
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Are sansa de 50% sa aleaga prost, fara sa stie ca si cealalta optiune este cam necastigatoare. Ghinion! Asadar Deveselu este doar o mica jucarie defensiva??
PAz
"Are sansa de 50% sa aleaga prost" Daca Romania nu este unita, va alege prost cu sanse de 100%.
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu PAz @ " Niste tampiti, cu toti." - Nu sunt tampiti, sunt birocrati la departamente diferite si departamentul de holistic si memorie nu este inca atribuit.

M-a impresionat de cate ori a repetat Putin ca America este o mare birocratie, si de aceea prezenta presedintilor nu schimba mare lucru...
 
 
Draghi Puterity Cateva detalii suplimentare in Spiegel. Se pare ca Germania e pe contre inclusiv cu Comisia Europeana pe tema gazoductului.

http://www.spiegel.de/.../russland-was-steckt-hinter-dem...
Manage
PAz:
Pentru ca ceilalti grei din Comisie isi trag energia din alte parti si si-ar dori sa intermedieze ei penru Germania. Cine nu intelege jocul asta fie e prost, fie ia pe germani de prosti.


Acum se poate face argumentul ca Rusia va avea un control prea mare asupra Germaniei si implicit asupra Vestului. As merge pana acolo incat sa o compar cu o Arabie Saudita sau... Asta este, nu ne tot spune doctrina liberala ca pacea si comertul merg mana in mana?! Adica intr-o lume deschisa ai tot felul de interdependente si astea mentin pacea si colaborarea. Ba mai mult, cand s-au imbulzit cu toti in China dupa masacrul dela Tienanmen, s-a spus ca schimbul comercial precede liberalizarea Chinei.
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Pai Germania mai face si usorul abuz, de a se profila in pozitie de redistribuitor al gazelor rusesti in intreaga Europa, deci care vrea sa profite si dupa asta, punana preturi piperate la cele mai saraci tari. Nu este frumos.
Draghi Puterity
Draghi Puterity Preda Mihailescu ... in cazul in care liniile directe care vin de la rusi catre ceilalti sunt oprite. Asta spune de fapt articolul.
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Sa nu uitam totusi ca si in Germania se apropie alegerile, si un pic de nationalism nu strica in ziua de azi.
Ioan Sorin Leoveanu
Ioan Sorin Leoveanu Nu prea intuim ce se întîmplă în EUROPA Unită după Brexit. Sigur că Trump nu răspunde la comenzi desi s-au făcut eforturi susținute.
Fogarassy Paul
Fogarassy Paul Este, dar puțin diferit. În PSD nu se șluptă facțiuni proamericane sau progermane. PSD-ul trebuie rupt în bucăți, pentru că face România greu de manipulat. Oare ce vor să ne facă, dacă tocmai noi suntem greu de manipulat ?!

Oricum, România trebuie să aibă guvernulmeu2, ca să poată primi și executa instrucțiuni precise. De la cine ? Aș ptea să vă spun, dar apoi ... ;-)

Niciun comentariu: