luni, 5 februarie 2018

REVOLUȚIA GENERAȚIEI LOR

REVOLUȚIA GENERAȚIEI LOR
Ce-i acela un „feeling”? Păi, e un fel de sentiment-cam-presentiment cum că MAREA REVOLUȚIE # REZISTENTĂ de mâine, 20 ianuarie 2018, din Piața Universității, n-are un STRATEG... și că i-ar cam trebui, ca să nu se tăvălească de râs cetățenii nesimpatizanți cu mișcarea . Spun asta pentru că am citit programul ostilităților de pe pagina CORUPȚIA UCIDE... Cum, măi copii? Să vină cetățenii ăia serioși, responsabili, determinați, îmbrăcați în saci pentru gunoi / gunoaie, ca să nu-i plouă? Da' pe Oana Pellea și pe Tudor Chirilă i-ați întrebat dacă vor să vină echipați așa ?
„Mâine ne îmbrăcam bine, se anunță ploaie, deci veniți cu pelerina de ploaie/umbrela, SACI MENAJERI MARI pe care ii puteți pune peste haine ca să nu vă udați. Plus mănuși, haine groase și tot ce folosești când ieși iarna în stradă și plănuiești să petreci câteva ore afară.”
....................................................................................
Păi, dragă, și cam câte ore aveți de gând „să petrecem afară?” Hai că vă spun programul, nu vă las să vă frământați : veți sta, copii , înveliți în saci menajeri de la ora 10 dimineața până pe la ora 11 noaptea, cred. Căci succesiunea momentelor istorice ale manifestării a fost concepută extraordinar. Atât a uitat Mihai Bădiță, de la CORUPȚIA UCIDE, să vă spună : să vă luați și PAMPERȘI... că nu se știe unde... vorba aia, din moment ce tot balul durează 13 ore. Iată programul:
„10:00-16:00 [Gara de Nord] Așteptat lumea din țară la Gara de Nord.
Hai și tu, să fim cât mai multi care-i așteaptă pe cei care vin din țară la București!
10:00 [Marșul Speranței] Plecare din Otopeni, din fața Primăriei.
12:30 [Marșul Speranței] Întâmpinare Marșul Speranței la Casa Presei Libere
13:30 [Marșul Speranței] Întâmpinare Marșul Speranței la Arcul de Triumf, trecut prin fața sediului ALDE.
14:00 [Marșul Speranței] Întâmpinare Marșul Speranței la sediul PSD
14:30 [Marșul Speranței] Întâmpinare Marșul Speranței în Piața Victoriei
16:00 [Marșul Speranței] Ajungem la Piața Universității
18:00 [Protest “Revoluția” Generației Noastre] Ne adunăm în piața Universității
19:30 [Protest “Revoluția” Generației Noastre] Plecam în marș către Casa Poporului (cu vizite la instituțiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA)
21:00 [Protest “Revoluția” Generației Noastre] Casa Poporului - Toată lumea face un live pe Facebook, de pe telefon, cu lanterna aprinsă, în timp ce cântăm Imnul de Stat al României. Astfel mesajul nostru va ajunge la toată lista noastră de prieteni. Dacă nu poți să faci live, doar aprinde lanterna telefonului.
Schimbarea începe cu noi și nu se termină niciodată. E un drum lung iar perseverența noastră în fața corupției le va da și celorlalți încrederea și speranța că puterea este de fapt în mâinile noastre.”
...............................................................................................
Am spus 13 ore , așa, de-o apreciere... căci după ora 9 seara , când începe „balul”, adică “Revoluția Generației Noastre” în fața Casei Poporului , nu prea știm ce gândesc organizatorii că va urma ... poate vor să ocupe Parlamentul și-atunci o să stea cu sacii menajeri în cap pentru încă vreo patru ani?
Glumesc, dar de fapt nu-mi vine să râd... am intrat pe toate site-urile mobilizatoare, am citit, am văzut filmulețe, m-am uitat încremenită (în proiect) la niște scheciuri. Nu vrea să fiu răutăcioasă, dar nivelul intelectual al acestor producții e undeva în Groapa Marianelor . Aș fi putut să vă spun că mă așteptam... dar nu vă spun, pentru că nu mă așteptam.
Orice „revoluție” , orice mișcare mai de doamne-ajută, a avut , în pântecele ei fecund, o idee sau o sumă de idei... Numai revoluția haștagiană e stearpă precum vaca bălțată, din fibră de sticlă, de pe pajiștea vilei din strada Gogol , acea vilă de domiciliu pe care încearcă s-o nimerească Băsescu Traian în fiecare seară când vine, clătinându-se ușor, de la șpriț. Nu e nici măcar adierea vagă a vreunei idei în toată ciorba asta lăbărțată pe pagini de FACEBOOK... citiți programul și veți înțelege că toată desfășurarea programului este bazată pe „cine nu sare / nu vrea schimbare” , pe mărețul selfie colectiv și pe gingașul sunet de vuvuzea- că doar n-or să difuzeze , prin stații, IMPERIALUL!!!
Bine, și pe urmă? După ce-și vor afișa mufele pe FACEBOOK și Mălin Bot va filma panoramic marea de telefoane cu lanternele aprinse, ce vor mai face?
Ce vor face ăia din Cluj , care-au făcut bătături la călcâie de la atâta mers pe jos până în Piața Universității și un început de gastrită de la alimentația precară? ? Îi duce cineva la Gara de Nord?
Între prostia individuală și prostia colectivă m-aș teme , întotdeauna , de cea din urmă. Căci prima, chiar dacă în anumite cazuri e enormă și nevindecabilă, măcar nu e contagioasă, în timp ce la cea de-a doua nici nu știi când, din două-trei focare răzlețe , care circulă în chiloți prin metrou, se transformă în epidemie...
Comments
Alexandru Stanescu
Alexandru Stanescu Epidemia se vindecă ușor ! Cu apă . Sub formă de jet ! Ulterior gunoaiele la benă .
Anna Zelinski
Anna Zelinski Dacă este himeric să pretindem cu certitudine cum vom acționa, personal, într-o situație dată, sociologii spun că în grupurile mari are loc o disoluție a rațiunii individuale în i-raționalitatea masei de indivizi. Așa cum spune Luminița Arghire, contagiune/un soi de mistică politică. Fără să mă alătur sugestiei alarmiste răspândită inclusiv pe Fb., îmi exprim îngrijorarea. Bine că la Tv., chiar în momentul apogeului, se transmite din Moscova proba de dans -patinaj artistic.
Alexandru Stanescu
Alexandru Stanescu Mult mai interesant desigur ! Am așa o premoniție că jandarmeria o să fie și călare și pe jos . Și cu ceva scule la ei !
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Nu știu, A.Stănescu, este înțelept ca în fața nebuniei colective să ne fie teamă.
 
Alexandru Stanescu
Alexandru Stanescu Mi-e teamă doamnă ! Mi-e teamă ! De acea doresc intervenție fermă . Dacă se iese din matca unei demonstrații civilizate .
Probabil vor fi și grupuri de o anumită factură.Am însã speranța că Fifor nu e Tudose . Carmen Dan sper să nu fie o momâie . Nu-i loc de-ntors !
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Dacă tot e sâmbătă, îmi permit să observ la postarea mea 2 zâmbete. Fie „îngrijorarea” (care trimite spre personajul cu geacă roșie), care e pe bune, fie transmisiunea de la Moscova ...
 
 
 
Prospectiv A-z .
Reiau un comentariu de acum 2 zile:
Poate fi vorba si de o intelegere telegrafiata protagonistilor, ceea ce i-ar lasa pe mitingisti in... frig.


N-am urmarit, insa chiar era imperativa demiterea premierului Tudose?

Apoi, schimbarea acestuia cu o persoana descrisa ca omul lui Dragnea ma duce cu gandul pana hat la coabitare.

Ceea ce inseamna, si pe fondul vizitei japonezului, ca Romania inca e in carti pentru oferte.

Atentie si la schimbarea de ton a Alinei Mungiu-Pippidi--p'asta o cred ca stie pe ce parte a feliei sunt caloriile, asa ca zevzecii se vor aduna cel mult din inertie.

https://www.facebook.com/.../permalink/1725771237486450/...
 
 
Alexandru Stanescu
Alexandru Stanescu Eu înțeleg că s-a-nmiat bățoșenia ? Mă-nșel ?
 
 
Prospectiv A-z .
Cam asa am socotiti si eu acum 2 zile cand KWJ a parafat propunerea PSD-ALDE pentru premier.
 
 
Virgil Costea
Virgil Costea Chiar astia sa influenteze simtirea colectiva a poporului roman sa citam din Gotiu pentru copiii.Miroase urat
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu De fapt ce vor astia?!? A reusit cineva sa inteleaga ce vor si ce propun?!?
Pana acum vroiau oameni noi si au propus oameni noi ca Nicusor Dan si partiduletul lui de vesnici protestatari. Nu sunt multumiti de cum si-a treaba Nicusor cu gasca lui?!?
 
 
Luminita Arhire
Luminita Arhire Tocmai, asta întreb și eu... cum te poți mobiliza fără o IDEE, fără o PROIECȚIE DE VIITOR, fără CAP? Tot protestul este atât de ... pueril, de lipsit de temei... Văd acolo și cetățeni aparent adulți ... dar sunt ei oare MATURI, au un raționament potrivit vârstei lor?
 
 
Fa-ne mândri de tine! Fa-ne mândri de Romania! Hai in Piata Universității. Vrem justiție, nu corupție.
 
 

Prospectiv A-z 

Adevarata culoare a d-nei AMP: „este în continuare loc pentru un proiect complet nou, în genul lui Macron”

https://www.rfi.ro/politica-100307-alina-mungiu-pippidi...Manage
 
 
Lilia Ghanem
LE COUP D'ETAT DEMOCRATIQUE DE MACRON OBLIGE A REINVENTER LA VRAIE POLITIQUE CLASSE CONTRE CLASSE !
Alain Badiou écrit : "Je suis d'accord avec tout ça. Si on veut d'écrire le coup d'etat de Macron du point de vue de sa signification de classe, on écrit ce que Marx à écrit a propos de Napoléon III dans "La lutte des classes en France" publiée en 1850...ça a été un peu la même chose. Car la légitimation du coup d'etat est évidemment destinée, en dernier ressort, et dans les deux cas, à une mainmise renforcée et complète de la caste politique française, qui prend les formes qu'on a dites.
Beaucoup d'intellectuels sociodémocrates, ne veulent pas croire que ça se passe comme ça. Ils pensent que c'était une inéluctable modernisation de la vie politique française, livrée à des forces archaïques. Pour beaucoup de ces andouilles, qui sont aussi des malfaisants il faut bien le dire, le côté "fondé de pouvoir du capital "des gouvernements n'est même pas un problème. Ils assument qu'un homme politique puisse être un larbin de l'oligarchie, en se disant que ça marche comme ça aujourd'hui. Mais en vérité, ils ont peur que reprenne la vraie politique, celle qui, la résurrection de la lutte entre les deux voies étant opérée, les obligerait à dire qui ils sont vraiment, et à ne pas s'abriter, sous prétexte de democratie, derriere les fatalité de l'ordre existant"(sic) (Cf Éloge de la Politique, édition Café Voltaire-Flammarion, 2017).

Via Brigitte Pascall : "Comme disait Elsa Triolet, "les barricades n'ont que deux cotes". En 2018, il n'y a pas besoin d'être marxiste pour constater que la Classe dirigeante s'est emparée de la France pour la gérer et l'exploiter à son profit, comme il n'a pas été possible de le faire depuis les années noires de la Collaboration. Claude Bourdet, grand résistant, écrit : "Quand le vieux Maréchal pointait "les mensonges qui nous ont fait tant de mal", ce n'etait pas seulement le socialisme et les efforts de justice du Front National, mais l'idee même d'egalite et de democratie" (sic) (cf "L'aventure incertaine", édition du félin, 1998. Aujourd'hui, "les mensonges qui nous ont fait tant de mal", c'est le code du travail, l'emploi à vie des fonctionnaires, le principe même du suffrage universel "un homme, une voix" mis au rancart au profit du "vote utile" contre le FN.
Le coup d'etat démocratique opéré par Macron, larbin de l'oligarchie redéfinit de fond en comble et clarifie le jeu politique. Face. Aux contre reformes à marchés forcées du nouveau pouvoir (réforme du code de travail, réforme de l'assurance chômage, réforme de l'enseignement supérieur, réforme des retraites à la fin de l'annee), autant de milliards versés directement dans la poché des grands patrons du CAC40, qui n'arrivent plus à dépenser tout leur argent tellement ils en ont comme le patron d'Amazon,
 
 

Victoria Stoiciu:
Cine protestează ? Câteva date despre portretul protestatarului hard-core:

- Tineri, cu vârsta între 25 și 44 de ani
- Majoritatea protestatarilor au studii superioare (78%) si job-uri în companii private
- Principalele probleme cu care se confruntă România, în viziunea lor, sunt corupția și legile justiției.
- 39% dintre protestatari nu au luat parte la alt protest decât cel din februarie 2017, împotriva OUG 13.
- Doar 16% dintre respondenți au participat la protestele pt Roșia Montana.
- 62% se declară de dreapta, 30 % de centru și 8% de stânga.

Eu nu cred că oamenilor ăștia le merge din ce în ce mai bine, chiar dacă au locuri de muncă. Contractele pe perioadă determinată, angajarea prin agenți temporari de muncă, orele suplimentare neplătite, ca să nu mai zic de transferul contribuțiilor și de noua formulă de impozitare a veniturilor independente îi lovesc și pe ei. Sigur, sunt mai bine decât cei vreo 50% de români care nu au nici măcar "privilegiul" de a fi exploatați prin muncă.
Și totuși, sunt de dreapta și principala lor problemă sunt legile justiției. Te doare mintea! Propaganda comunistă era mic copil pe lângă spălarea pe creier a Hotnews-ului și Digi.
https://www.facebook.com/victoria.stoiciu/posts/10210446039577121
 
 
Luminita Arhire
Luminita Arhire Credea cineva în propaganda comunistă, cel puțin din partea a doua a regimului? Nimeni... De ce ? Erau ei mai proști? Cred că nu...Dar nici ei nu se străduiau să ne convingă, nici noi nu ne străduiam să credem. Era o convenție... în subsolul acestei convenții, oamenii vorbeau liber, exista un schimb activ de cărți, muzică... filme (mai târziu-când tehnologia s-a mai dezvoltat) ... O convenție corect înțeleasă nu pervertește substanța.
 
 
Prospectiv A-z .
"O convenție corect înțeleasă nu pervertește substanța." Animatorii din triaj pe asta mizeaza, purismul juni(ci)lor.
 
 
Prospectiv A-z .
Despre conventie, adusa la zi...
https://www.facebook.com/vasile.ernu/posts/10155535336079825
Manage
Vasile Ernu
Aşa un mic sondaj şi pariu pentru justiţiarii din jurul meu:
- dacă 2 din 10 îşi plătesc bona copiilor cu acte în regulă....
- dacă 3 din 10 plătesc cu acte în regulă omul care face curăţenie...
- dacă 2 din 10 cînd au probleme medicale nu-şi sună un prieten...
- dacă 3 din 10 şi-a înscris copilul la şcoala arondată...

Dacă procentul acesta nu se respectă şi totă lumea e corectă eu plec din ţară. Dacă nu, rămîn.
Şi uite aşa sînt nevoit să rămîn în ţara asta ;) Şi nu mă plîng.
Ipocrizia omoară rău...
PS. de astea de mai jos mai bine să nu spun nimic ;)
- contract de chirie
- download torrente cu filme/muzică
- licenţa pe software/OS
 
 
Luminita Arhire
Luminita Arhire Prospectiv A-z Ah! mă-nnebunesc după adepții „asepsiei”, după indignații ăștia cu mâinile un pic murdare... care se grăbesc să dea cu clor la mine în bucătărie dar lasă cu drag bacteriile săltărețe să facă horă la ei acasă. Și încă o dată : ipocrizia E MAI REA DECÂT MINCIUNA! Mincinosul consacrat ajunge să creadă măcar pe jumătate ceea ce spune... ipocritul însă , NICIODATĂ!
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Pe Realitatea TV „grupul celor mai buni analiști” se dădeau de ceasul morții să găsească motivul pt. care protestul „a fost deturnat”, adică s-a desfășurat în liniște; că jandarmii, că gardurile, nu știu dacă au ajuns la ruși. Eu cred că cei mobilizați nici nu au venit toți, retribuția o fi fost minimă, dar au fost și oameni de bun simț care încă mai speră că selecția pt. funcțiile decizionale nu se va mai face pe criterii negative (șantajabilii, obedienții, etc.).

Niciun comentariu: