duminică, 4 februarie 2018

acest articol şi ceea ce spune doamna Magda Matache, m-a revoltat niţel

Personal acest articol şi ceea ce spune doamna Magda Matache, m-a revoltat niţel. Argumentele aduse de ea mi se par profund părtinitoare. Dar este doar opinia mea. Dacă ar fi să justific puţin revolta mea atunci aş spune că românii ardeleni nu au dus-o nici ei mai bine timp de cîteva sute de ani dar am supravieţuit şi ne-am adaptat timpurilor.Sunt convinsă că nu numai ardelenii au fost în această situaţie aşa încît argumentul doamnei Matache nu mi se pare obiectiv.
 
 
Comments
Mery Sivu
Mery Sivu Exact ... foarte bine spus - la mine la Pietrosani (TR) fie la intrarea si la iesirea din sat/comuna erau casele lor... si oamenii ii ajutau - le dadeau de munca, si ii tratau omeneste. Teleormanul e una dintre cele mai sarace regiuni ale tarii, imi aduc aminte - eram mica, ca veneu linga dunare si din alte parti - alte "denumiri" cu cortul, mergeau prin sat sa vinda si oamenii le dadeau produse - ca nu prea erau bani nici pentru ei - care faceau ceaoane, care mestesugau tot felul de lucruri din rama ... si satenii le duceau de mincare ... ca apa slava Domnului aveu pe vreamea acea in afara de Dunare era si riul .... iar cea mai buna inghetata mincata pe vremea copilariei - din pacate nu a lasat reteta - era de la nea de etnie rom... acel gust nu exista in lume .... iar cel mai bun taraf era al lor la nunti si la botezuri ... asa ca ... asta am trait eu ... la Bucuresti, adulta fiind, gasindu-ma cu ei in cartier... oamenii cresteu porci si pui in bloc - mai in cada, mai pe balcon .... asa se infundau tuburile (bloc de garsoniere de 10 etaje...) ... si noi toti plateam ca sa vina sa desfunde fulgii.... si toate cele ..... <integrare a lor intre oameni> - problema e daca ei (nu toti) vor sa se integreze!
 
 
Loredana A. Ştirbu
Loredana A. Ştirbu Pe această temă putem discuta foarte multe lucruri.
 
 
Mery Sivu
Mery Sivu (Y) (Y) (Y)
 
 
Mery Sivu
Mery Sivu Cerceii pusi in ureche au fost de o tanti tiganca - pe drum.. ma jucam... si eram prea mica sa inteleg ce vrea - in jur de 6-7 ani, nu mi s-a infectat urechea iar mama a trebuit sa-i puna si surorii mele gemene ... nu am simptit durere, si m-a vrajit ... cu niste cercei care ani de zile ... pina s-au rupt i-am purtat fara probleme.... nu stiu materialul ... dar as da sa mai gasesc acei cercei !
 
 
Loredana A. Ştirbu
Loredana A. Ştirbu Mery Sivu personal am avut tangenţă şi eu cu această lume, atît cu oameni care au reuşit în viaţă dar şi oameni din cealaltă categorie, am şi prieteni buni printre ei. Tocmai de asta mă deranjează afirmaţiile pe care le face doamna Matache.
 
 
Mery Sivu
Mery Sivu Pentru aceasta am dat testimonianta ca nu toti suntem <rasisti> ... discriminarea e mondiala - in afara de ce rasa esti sau nu ... iar eu pe oriunde ii vad sunt numa cu <cersitu> ori asta a facut sa avem o imagine foarte negativa peste tot - nu spun ca sunt hoti, ca sunt ramuri uscate peste tot .... si ai nostri, si de-ai lor.... Respecta-ma, eu te-am respectat - cam asta!
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu E o paine buna de mancat la Harvard daca esti activist "anti rasist" asa ca nu ma mira ca se gaseste mereu cineva s-o manance.
 
 
Mery Sivu
Mery Sivu M-as duce si eu ... ca am multe de spus despre <italieni> .... :D
 
 
Loredana A. Ştirbu
Loredana A. Ştirbu Cred că aşa e. Am auzit de oameni care au emigrat în America spunînd că sunt gay şi sunt persecutaţi aici.Asta după 90.
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Mery Sivu Nu merge daca esti alba pentru ca albii nu au dreptul sa se planga de nimic.
Trebuie sa te bronzezi bine inainte si sa spui ca te tragi din tiganii daci care au fost exploatati de ocupatorii romani trimisi de rasistul Traian. E documentata pe columna treaba.
 
 
Mery Sivu
Mery Sivu hahaha... multumesc Eduard Virgiliu ... m-ai iluminat ... nici-o sansa.... cum spun pe-aci <mannaggia la miseria> ... adica: damn it! in romaneste ar fi: la dracu (dar nu-mi place) - tradus cuvint cu cuvint "fir-ar sa fie de mizerie!"
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Loredana A. Ştirbu, posibil că nici Harvard nu mai este cum era odată, nu spun că acolo merge ... tot satul. Cu privire la „roma” de mai sus, despre care vă exprimați cu multă grijă, eu cred altceva. După secole de conviețuire, țiganii au învățat de la români să muște mâna care l-a hrănit (hrănit în sens figurat). O fi invers?
 
 
Loredana A. Ştirbu
Loredana A. Ştirbu Aveti dreptate doamna Anna Zelinski.Am admirat intotdeauna oamenii inteligenti si echilibrati si m-am simtit profund ofensata de cele spuse de doamna in cauza. Din cite am inteles ceea ce face pentru comunitatea ei este pura teorie.Practic insa, cum isi ajuta comunitatea? Oare de ce comunitatile de tigani din intreaga Europa nu sunt integrate de societatile unde traiesc? E oare normal ca noi sa muncim pina la epuizare pentru bani marunti iar o mare parte din aceste comunitati sa traiasca din ajutorul social?
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Știu, întrebări retorice; Rădăcinile răului se află în istorie (inițial au avut alt statut), în mila creștină greșit înțeleasă, în faptul că și în regimul trecut dar și azi sunt tolerați de forțele de ordine (ca un fel de „informatori” locali), sunt buni observatori și ne-au înțeles slăbiciunile, dar nu în ultimul rând au fost și sunt protejați de ONU. La Lyon, cred, au și un bulibașă internațional iar la noi, de râsul lumii, li s-a permis să aibă rege/împărat. Rien a faire.
 
 
Loredana A. Ştirbu
Loredana A. Ştirbu Anna Zelinski este adevărat ceea ce scrieţi şi foarte trist în acelaşi timp.
 
 
Adina Arvanitopol
Adina Arvanitopol "Biserica Ortodoxă Română este singura instituţie care a deţinut robi/sclavi romi şi, până în acest moment, nu şi-au cerut nici măcar scuze publice pentru lipsa de umanitate cu care a acţionat în numele creştinismului şi a lui Dumnezeu."
http://m.adevarul.ro/.../158-ani-dezrobirea.../index.html
Manage
 
 
Adina Arvanitopol
Adina Arvanitopol "România, cu un număr de 26.000 de romi deportaţi în lagărele naziste din Transnistria, este, după Germania, a doua ţară care se face vinovată de cele mai multe victime în Holocaust.
Şi iată că azi, în Polonia, la Auschwitz, comemorăm Holocaustul, în t
imp ce în România femeile rome evacuate de pe Strada Vulturilor 50, acum aproape doi ani, fac greva foamei pentru a le fi respectat lor şi familiilor lor dreptul la locuinţă.

În Uniunea Europeană sunt 11 milioane de case goale, în timp ce persoanele fără adăpost sunt estimate la 4 milioane, iar lucrul acesta ne spune multe despre politicile discriminatorii de acordare a locuinţelor sociale. Famillile de pe Strada Vulturilor care, după ce au fost evacuate abuziv, locuiau în stradă în barăci improvizate ce au fost demolate zilele trecute la ordinul primarului Negoiţă acum nu mai au nici măcar dreptul să stea pe stradă. Unde aţi dori, domnule primar, să-i evacuaţi pe romii din Vulturilor 50? I-aţi evacuat din case, acum şi de pe stradă, care este „soluţia dumneavoastră finală“ pentru aceştia?... Niciun oficial român nu a fost astăzi la Auschwitz ca să-şi exprime solidaritatea cu victimele rome."

http://m.adevarul.ro/.../72-ani-genocidul.../index.html
Manage
 
 
Loredana A. Ştirbu
Loredana A. Ştirbu Românii au trecut prin aceleași lucruri îngrozitoare.Membrii ai familiei mele au murit în Rusia . Istoria nu afost corecta cu nimeni, dar să ne văicărim încă și acum și să aruncăm cu noroi ...
 
 
Adina Arvanitopol
Adina Arvanitopol Sunt diferențe de situații şi "istorii". Ignorarea lor duce la moduri greşite de a pune problema.
 
 
Anna Zelinski
Anna Zelinski Așa o polemică cu link-uri nu văd în fiecare zi. Realitatea este că în nebunia retrocedărilor au fost evacuați nu doar țigani. Și dacă mai este nevoie să adaug că, mai ales la bloc și nu numai, nimeni nu și-i dorește vecini nu pt. culoarea pielii ci pt. lipsa igienii și caracterul lor. Statisticile nu ne spun câți dintre țigani lucrează/cerșesc/fură/și nu doar atât pentru „mogulii” lor (există o ierarhizare strictă) care și-au înălțat palate, organizează ceremonii fastuoase și alte acțiuni care sfidează bunul simț. Un lucru este sigur și anume că nu vor și nici nu este posibilă integrarea. Fără obligații, au drepturi nemeritate, mai mult chiar să ne amintim de țiganii din sud care aveau/au robi români ținuți în lanțuri.
 
 
Adina Arvanitopol
Adina Arvanitopol Complicitatea autorităților române în cazul Berevoieşti este trecută cu vederea. Din păcate, am intrat în secolul XXI cu feude.
"Vreți să-mi spuneți că într-o localitate în care potrivit ultimului recensământ, locuiesc 3289 de cetățeni, nimeni, nici po
liția locală, nici consilierii locali, nici primarul, nici preotul, nici localnicii nu știau că din 2008 niște oameni (zeci de oameni) complet necunoscuți printre care și minori le mătură bătătura, le îngrijesc animalele și le taie lemnele ilegal? Nu s-a întrebat nimeni stai puțin, de unde vin, cine sunt, ce caută la noi în sat? Și asta în condițiile în care știm cu toții că viața la țară vine la pachet cu intimitate zero. Și mai știm și că în cazul tăierilor ilegale de pădure, de obicei, autoritățile locale se autosesizează.

Așa că am căutat informații despre primarul din Berevoiești, cine este el, ce-o face, cum de n-a știut nimic timp de 8 ani. Cam asta am găsit apropo și de tăierea pădurilor în mod ilegal."
http://voxpublica.realitatea.mobi/poli.../117227-117227.html
Manage
Anna Zelinski
Anna Zelinski Adina Arvanitopol, inimaginabil.
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Individul asta este doar fatada in spatele careia se ascund generali din SRI, judecatori, jandarmi, politisti, sefi de judet, etc.
Cred ca reteaua asta ducea la varful PDL-ului si chiar la Basescu.
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu E interesant, daca ai rabdare sa citesti cel putin o parte din articol, ea se specializeaza in "victimizarea tiganilor" si a fost primita tot pentru ca s-a declarat victima desi toata viata ei s-a bucurat de avantaje pentru ca este tiganca..
 
 
Mery Sivu
Mery Sivu am citit <in mare>... citez: Faptul că mult mai mulţi romi, procentual vorbind, nu îşi permit un acoperiş deasupra capului, electricitate, hrană [...] - pai cu romanii care nu au toate astea ce le spunem, copii aia drogati ai nimanui care traiesc in canale - altii si altii la sate care sunt vai de ei - batrinii nostri, copii fara viitor .... oamenii bolnavi fara a avea ajutor social cum au ei fara sa faca nimic ..... pe tema asta acum citiva ani am cerut la primarie sa-mi trimita cei fara munca sa taie iarba la parinti (eu nu am avut cum merg cu cirje), ei bine in afara de plata au vrut mincare - bautura ba si tigari, deci i-am platit nu stiu de cite ori, eram in perioada sa culegem viile ca m-am dus cu mama saraca sa adune putini struguri din vie - taticu saracu m-a chemat ca erau botoase ca nu le-am dat mincare buna, tigani ! Asta e numa la noi (salariu, mincare - bautura si tigari) - nu exista in alte parti ale lumii unde tu ii oferi muncitorului tot ce pretind ei.... in general cam toti - ca asa au fost <invatati> ...
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Era o localitate cu 99% tigani, prin care treceam si acum 20 de ani erau niste casute din pamant.
In timpul lui Ceausescu munceau la CAP si mai furau cate o gaina de la romanii din jur.
Acum toate casele au doua trei etaje si cel putin 10 camere.

Toate astea pentru ca toti au plecat la furat in strainatate si se pare ca au avut succes.
Problema "romilor" este culturala deoarece sunt invatati de mici ca inselaciunea si hotia sunt semnul succesului.
Ceausescu in prostia lui sa creasca populatia a reusit sa creasca populatia tiganeasca de zeci de ori prin stimulente in bani si cartele de alimente.
 
 
Mery Sivu
Mery Sivu asa e - nu am vrut sa scriu si aceasta realitate ... pe care o cunosc bine .... asta e in judetul meu, unde romanii miei teleormaneni sunt muncitori in casele lor, de multe ori neplatiti si amenintati - iata: Cum și-au transformat țiganii din Buzescu satul într-un Beverly Hills https://www.click.ro/.../cum-si-au-transformat-tiganii...Manage
Loredana A. Ştirbu
Loredana A. Ştirbu Îşi cunosc foarte bine drepturile, aţi rămîne surprinşi să îi vedeţi cu cîtă aroganţă vin şi ţi le trîntesc în nas. Am ajuns la concluzia că noi cei majoritari suntem pînă la urmă aserviţi minoritarilor. Nu vreau să vorbesc acum despre tupeul şi felul în care vorbesc cînd ştiu că au dreptul la ceva. Încet, încet va trebui să învăţăm şi rromani, deoarece maghiara trebuie să o ştiu oricum .
 
 
Loredana A. Ştirbu
Loredana A. Ştirbu Si doamna, dupa cele spuse de ea, nu e rasista?
 
 
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
Doamna reproduce mesajul cu care a fost programata.
 
 
Virgil Costea
Virgil Costea As vrea sa cred ca umulinta pe care o primim de la cei care de genwratii i-am ajutat face parte dintr-un plan ceresc de patimire de catre poporul roman pentru a se purifica in vederea marii judecati
 
 
Mery Sivu
Mery Sivu am gresit postarea ... scriam unei prietene - sterg ....
 
 
Motto Bettermann
Motto Bettermann Magda Matache.....la Harvard University ....nu-i usor de ajuns iar odata ajunsa a invatat repede sa se murdareasca de rahat la bot. Hai sa vedem ce popor iubeste oamenii care fura, fac scandal, cersesc, in conditiile in care pot sa munceasca si sa se comporte civilizat. Eu n-am vazut tigan, caci asta este termenul corect, n-am vazut tigan prigonit ca munceste, vorbeste frumos sau isi vede linistit de treaba lui. Acum se plang de rasism toate gunoaiele si toate leprele societatii care in alte vremuri nu cârâiau. Neamul nostru a fost si este tolerant cu toate neamurile de pe pamant si s-a trezit o petarda ajunsa la Harvard sa vorbeasca de rasism. Sa ne spuna exemplarul de la Harvard in care din tarile lumii asteia nu sunt prigoniti tiganii care sunt antisociali? Am cunoscut si tigani muncitori si la locul lor......am intalnit......unul ::))
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Nu stiu daca la Hardvard este mai usor sau mai greu de intrat decat la Stanford dar se pare ca la Stanford nu e chiar asa de greu de intrat daca esti activist:

https://edition.cnn.com/.../stanford.../index.html
Manage
Motto Bettermann
Motto Bettermann Sunt de acord ca viata oricui conteaza. A gasit un mod original de a atrage atentia. Cred ca cel mai important lucru in situatia in care este azi lumea este acela de a ne ajuta semenii sa duca o viata decenta. Toti oamenii au dreptul asta indiferent in ce tara s-au nascut sau ce culoare a pielii au, indiferent de religie sau educatie.
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Activistii comunisti romani intrau la Academia Stefan Gheorghiu iar activistii SJW (social justice warrior) la Harvard.
 
 
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
Din interviul luat de cei dela Adevarul: "Mulţi tineri români sunt beneficiarii sclaviei instituţionalizate care a durat aproape 500 de ani pe teritoriile României, strămoşii lor beneficiind economic din exploatarea străbunicilor tinerilor romi ai zilelor noastre." (Magda Matache)
 
 
Motto Bettermann
Motto Bettermann Poate in India
 
 
Virgil Costea
Virgil Costea Articolul acestei fete intareste pilda de intelepciune romaneasca care spune ca tiganul care a ajuns imparat prima data l- a incriminat pe ta'su
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Blamarea generatiei actuale pentru eventuale greseli ale trecutului este o imbecilitate caracteristica ideologiei marxist-leniniste.

In timpul comunistilor erai blamat si marginalizat daca parintii au avut o situatie buna. Copiii de 'chiaburi si mosi
eri' erau dati afara din facultate pentru ca nu aveau o "origine sanatoasa".

Oricum raman la parerea ca daca tiganii nu ar fi primit acest statut de 'robi' cu siguranta nu ar fi fost deloc. Acum cateva sute de ani nimeni nu tolera sistemul lor nomad.
 
 
Loredana A. Ştirbu
Loredana A. Ştirbu Bunicul meu a fost închis pentru a fost considerat chiabur, iar tata a trebuit să fie adoptat de o bunică ca să poată studia medicina. Nedreptatea ne-a vizat pe toț nu doar pe țigani.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Deci avem si Romi la Harvard, pe langa legetebe. A eixstat Nicolae Gheorghe, cel putin asa de competent ca aceasta fata, si care reprezenta tiganii la UNO, si in alte gremii inalte. NICIODATA nu a debitat prostii de genul acesta.
 
 
Gavrila Ch
Gavrila Ch Dupa ce au uzurpat numele Romaniei, totul li se cuvine/cat despre romani, vesticii au dreptul sa-i cheme tzigani; in fizica laserilor, asta aduce cu inversarea stimulata de populatii.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Gavrila Ch Uite aici ii supraestimezi "Dupa ce au uzurpat numele Romaniei". Actiunea a pornit in SUA, un individ Hancock care isi zicea tigan, profesor la o universitate din Sud, si care in anii '70 a lansat migratia numelui spre Rrom, Rom. Roma, Romani, etc -- daca te uitai acum 3 ani in Wiki, gaseai sapte nume "echivalente", la alegere!

Acum actiunea a fost concomitenta cu cealalta lovitura subliminala in imaginea Romaniei, cartea lui McNelly si Florescu despre "Dracula" prin care s-a incetatenit la fel de subliminal si neargumentat, identificarea personajului de groaza cu figura istorica a lui Vlad.

Citind Watts, nu mai crezi ca au fost coincidenta. Tiganii romani niciodata nu ar fi putut monta asa un scoop. Au mers cu valul, asta este adevarat. Dar nu l-au montat ei
 
 
Gavrila Ch
Gavrila Ch Daca cineva iti da ceva de furat, devii complice.
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Gavrila Ch -- Asta am spus si eu, au mers cu valul. Doar ca am punctat diferenta, nu ei au pus valul in miscare.

Niciun comentariu: