miercuri, 7 februarie 2018

despre teze si doctorale

DE 24 ore pare ca nu ducem lipsa de evenimente, poate unele cu urmari..
Deasupra României cade, de vreo cîteva zeci de ore, un covor de bombe ca la Dresda, în 1945, ce-i drept nu militare, ci politice, dar suficiente pentru a zgudui…
inpolitics.ro
Comments
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu via Constantin Gheorghe
Deci Ghiță se auto-denunță la Parchetul General, pe motiv că în 2012, în sediul Guvernului, cu complicitatea instituțiilor statului, a acoperit, legal, plagiatul din teza de doctorat a Kodruței? Sincer, nu mă mir. România este
condusă de o mafie, serviciile de informații, mafie care are în DNA un soi de ”înger exterminator”. Această mafie a avut un șef: pe băsescu. Acum băsescu este contestat, și a început procesul de preluare a mafiei. Asta se va lăsa cu sânge. Poate și la propriu, nu doar la figurat. Cum scriam în 2009, mafia asta de catifea este în plin proces de schimbare de generații. Iar generația care vine este și mai lacomă, și mai nemiloasă. Vai nouă!
http://constantingheorghe.blogspot.ro/…/mafia-de-catifea-as…
 
constantingheorghe.blogspot.com
 
 
Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Intrebare naiva : Teza de doctorat a LCK de la Biblioteca Nationala , confirmat ca exista in depozit, mai este aceeasi pe care au trudit comisiile ( ilegitime) care au constatat ba ca este plagiata ba ca nu este ? De ce spun "ilegitime", pentru ca conferirea titlului academic de doctor este atribut exclusiv al universitatii. Tot ce excede universitatea este ilegitim si in raport cu autonomia universitara constitutionala ilegal.
 
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Se afla cu totii intr-o situatie dificila. Si eu stiam ca doar universitatea poarta raspunderea si decide autenticitatea tezei. Intre timp in cadrul comisiilor numite si revocate s-au dat verdicte care au produs efecte: retragerea titlului de doctor, punerea la zidul infamiei a nu putini,etc. S-o descurce DNA-ul daca poate. Intrebarea cu pastrarea unicatului tezei lui LCK cred ca nu suscita temeri, intrucat s-or fi gasit membri au comisiei care sa-si fi facut copii.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu  In cazurile din Germania, decizia finala a fost mereu de partea Universitatii care a atribuit titlul - desi si-au bagat mult nasul presa, indivizii cu soft special care plonja in net, cautand dupa fraze identitice , etc. Dar decizia a fost la Universitati, cadrele universitare in general s-au abtinut dela declaratii publice asumandu-si oprobiul scribilor mediatici.

Ce mi se pare insa mult mai semnificativ este faptul ca atat zu Guttemberg cat si Schavann sunt personalitati cu un comportament esentialmente corect si moral, nici inainte nici dupa demisii nu au fost cunoscute scandaluri financiare sau de alta natura grava in care sa fi fost ei amestecati: plagiatul a fost intr-adevar cea mai importanta abatere si pentru asta ei au demisionat.

Prin comparatie, vad ca in România exista mania de a-l numi pe Ponta "plagiatorul", de a dori demisia lui din aceasta cauza, samd. Dar el are la registru nu stiu cate "daruri" cu greutate de miliarde, atribuite unor economii straine. Deci mi se pare foarte suspect faptul ca este urmarit si batjocorit pentru ceea ce la el imi apare sa fie cea mai benigna crima!

Si desigur, este imposibil sa nu te gandesti la coincidenta care face ca plagiatul sa implice pe individ si ev. o universitate de doua parale. Daca insa se pun delicte economice in cauza, se arata in directia unui tip de criminalitate de care profita cam multi, in lumea intreaga! Deci exista interese ca Ponta sa fie "plagiatorul" si nu "daruitorul de tara".
 
 
Ioan Albescu
Ioan Albescu În Germania nu cred că există Universități care să-ți vândă diplome așa ca la noi. Și când spun diplome spun și documente de doctorat. Când la un moment dat s-a vrut să se facă ordine, a fost mare turburare, că toți cei care au cumpărat titluri s-au temut că se devalorizează. Și cum erau în funcții importante au reușit să stopeze procesul.
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Ioan Albescu @ Nici nu am spus ca ar exista astfel de universitati - nemtii care triseaza cumpara doctorate in "strainatate", sau falsifica altfel actele - asta se intampla. Dar aici era vorba de sistemul aplicat in cazurile ministrilor care au demisionat din motive de plagiat: pana cand Bayreuth nu a decis formal sa retraga doctoratul lui zu Wittemberg, nu s-a afirmat nici un cadru universitar in mod public referitor la chestiunea plagiatului.
 
 
Ioan Albescu
Ioan Albescu Preda Mihailescu Deci comparația este contraproductivă!
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Ioan Albescu @ Dimpotriva, este foarte indicata sarmana comparatie. Caci ideea este ca in contextul academic - nu te arunci sa defaimezi o universitate ca ar fi dat un titlu pe nedrept, astepti ca sa ia singura decizia. Asta este regula generala, si de ea se tin si oameni cu oarecari principii academice si in Romania. Chit ca - si aici comparatia nu poate fi o identitate deplina, de aceea este comparatie si nimic mai mult - le este facuta viata mai dificila de proliferarea universitatilor crescute din iarba verde, ca ciupercile, dupa '90, si care deseori au un nivel dubitabil. Dar principiile sunt principii...
 

Mihai Ion Turcu
Mihai Ion Turcu Universitatile noastre sunt de doua parale pentru s-au compromis autonomia.
 
 
 
PAz
Urmeaza sa se intoarca echipa de efecte speciale din SUA. La unii anul se innoieste acum toamna, vom vedea curand semnele!


P.S. Este adevarat ca si in State si pe unde mai stiu, numai universitatea care-ti decerneaza diploma ti-o poate retrage. Dl. Turcu atinge cumva in sursa problemei romanesti: Odata ce universitati de 2 parale au obtinut dreptul de a acorda diplome (inclusiv de doctorat), s-a compromis TOT procesul si inclusiv ideea de autonomie care suporta principiul: "Eu-institutia ti-am eliberat diploma, numai eu-institutia pot sa ti-o anulez." Autonomia de a elibera diplome se castiga de fapt in urma unui proces destul de laborios de certificare--condus de comisii dela universitati cat mai diferite de solicitant. De principiu, o universitate nou infiintata n-are cum sa acorde doctorate; aceasta trebuie sa demonstreze mai intai ca a stiut sa acorde diplome de masterat pentru un numar bun de ani. In plus, cadrele didactice care sa acorde doctorate ar trebui sa aiba o istorie academica serioasa inainte de a putea contra-semna pe diplomele altora de doctorat.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu  PAz@ Da, cam asta este diferenta specifica, care face ca sistemul autonomiei academice sa fie destul de chestionabil.
 
 
 

PAz
Se poate extrapola dela teatru...

http://www.cotidianul.ro/mihai-malaimare-un-indemn.../

Am fost recent la Gala ”Hop”. Am văzut tineri frumoşi şi aparent cu talent. Dar au prea puţină ştiinţă pentru scenă; nu au profesori buni. Eu am avut. Nu se aude şi nu se înţelege nimic din ce spun ei. Nu poţi să faci teatru cu şoapte netimbrate. Teatrul duce astăzi lipsă de caracter.

Acceptarea sistemului Bologna e o idioţenie de care se fac vinovaţi toţi. Nu poţi pregăti un actor în doi ani şi jumătate. Sunt prea multe şcoli şi sunt prea mulţi şomeri. Teatrul se autodevorează, se distruge singur. Și teatrul underground este ajutat să nu aibă vreun program estetic. Toate poncifele din teatrul tradiţional se regăsesc în teatrul underground.

Optaţi pentru mijloace reduse în teatru?

Teatrul sărac era o formă de teatru al esenţelor, refuza opulenţa inutilă, încerca să ajungă la trăirea adevarată. Dar acum urmărim doi inşi care răcnesc unul la altul, într-un limbaj suburban. Acesta este teatru sărăcit. Toţi oamenii care ating o vârstă îşi arogă vocaţia Casandrei. Suntem o generaţie vinovată, care n-a îndeptat nimic. N-a fost glas comun, un zid împotriva impotenţei, a indolenţei, a stilului ”merge şi aşa”. Și acum nu vorbesc doar despre actori, ci şi despre Năstase, despre Băsescu. Au izbutit să aducă ţara în genunchi. Și se aruncă unii pe alţii în închisoare… Cei care vor ca ţara să fie în genunchi, pătura activă, n-au depăşit cele ”4 clase primare”.
 
 

PAz
 Tot despre autonomie, la aceeasi universitate de vest care i-a acordat titlul de doctor d-nei Kovesi.

http://www.cotidianul.ro/radu-golban-apel-catre-klaus.../
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu PAz, Malaimare are un teatru independent si o trupa buna, recunoscuta. Din pacate exista si trupe de 3-4 actori necajiti care nu-si gasesc angajamente temporare prin teatre si ajung sa inchirieze cate o sala cu bani multi si public putin, adunat din cercul familiilor si prietenilor. Acolo nu se face intotdeauna un teatru minimalist mai numit si sarac Esenţa teatrului sarac ca artă, şi anume în jurul relaţiei spectator-actor şi al tehnicii de transpunere sufletească şi de compoziţie de care dispune actorul, se obtine cu eforturi care au toate caracteristicile unor cercetări pe termen lung.. Copii talentati ajung sa prezinte acel gen de teatru saracit intrucat mijloacele nu le permit nici sa faca prea multe repetitii- chiria salii e mare-, nici sa aibe costume, nici sa-si angajeze macar un regizor sau un operator mai ca lumea. Saracie. In urma cu cateva zile a venit la National o trupa japonea de teatru Noh, care a avut ce arata. Am toata compasiunea pentru actorii tineri,talentati si total nesprijiniti. Isi mananca talentul pe reclame de pampers.Scuze, nu acesta era subiectul postarii, ca doar pornisem de la autonomia academica. Dar daca ne-am oprit la adevarurile lui Malaimare..

Niciun comentariu: