duminică, 4 februarie 2018

O paralela Romania-China facuta de Adrian Nastase

O paralela Romania-China facuta de Adrian Nastase:
In urma participării recente la reuniunea de la Shanghai, in calitate de membru al Boardului de consultanti internationali ai Institutului de studii internationale, am incercat sa fac o paralela i…
adriannastase.ro
 
 
Comments
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu A fost ce a fost. Dar asta spune bine "Frustrarile liderilor de tipul „enfant mal aime” se exprima in cumpărari excesive de arme, in incercarile de a fi „mai catolici decat papa”, in slugarnicia in fata cancelariilor straine. Rezultatul? O tara in care a scazut dramatic increderea in stat, in institutii, in viitor. Cu batul DNA pot fi condusi doar sclavii. O tara civilizata isi modernizeaza legile si insthitutiile, isi aduce la zi Constitutia si invata din greseli. China a progresat pentru ca a invatat din greselile sale dar si din greselile tarilor in tranzitie."
Draghi Puterity
Draghi Puterity Mie mi-a retinut atentia mai mult ce va fi:

"In acelasi timp, China dezvolta si o noua strategie spre Europa centrala si de est. Formatul 16+1 inseamna 16 tari din Europa centrala si de est, luate in vrac, inclusiv Romania si care organizeaza diverse
intalniri, pe sectoare, cu reprezentantii Chinei („1”), inclusiv intalniri la nivel inalt. Recent, a avut loc o astfel de intalnire, la Budapesta, la nivel de premieri. Ghiciti care tari, din cele 16, au fost reprezentate doar la nivel de vice-premier? Ati ghicit – Albania si Romania!!! Asta, in conditiile in care este clar ca fondurile europene, in urmatorii ani vor scadea spectaculos si doar fondurile Chinei vor putea compensa aceasta scadere. Cel putin asa gandesc ungurii, polonezii, cehii, sarbii."
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu Si am reusit sa incheiem un contract prin care ca ne vindem ceva rapita...
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Parca si Ponta reusise sa vanda ceva vaci...
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu Lucerna, Doamna Dobrescu, macar sa fi fost rapita. Ca rapita faci ulei, lucerna, manca boul -- si poate si yackul. Si totusi eu eram fericit ca a fost acolo un roman. Daca mergea premierul, pe urma il insultau ca se da cu Chinezii. Tara sfasiata!
 
 
Prospectiv A-z .
1) Nu prea e comparativa analiza ultimilor 27 de ani, caci pe mana premiantilor post-decembristi, inclusiv a d-lui Nastase, Romania a ajuns unde a ajuns. O analiza comparativa ar fi spus si unde au gresit liderii romani in contrast cu chinezii--gre
selile n-au aparut doar cu Basescu/KWJ.

2) O diploma cu putina valoare, chinezii se uita sa-l recicleze pe Adrian Nastase, insa Romania semnifica prea putin pentru a fi reciclata si ea.

3) Castronul de orez si cei 4 nasturi pe cateva generatii a fost pretul platit de poporul chinez pentru a-si fauri propriul destin. Premiantii romani se calcau pe picioare la Paul & Shark.

4) Romania n-are cum sa imite China, sunt ordine de marime diferite. Romania ar trebui sa-si unifice viziunea de tara la nivel de elite. Ceea ce e aproape imposibil. Romania ar face bine sa caute lectii din experienta unor tari similare.

5) Adrian Nastase vede numai prostiile chinezilor deghizate in mari realizari. Stiu ca suna putin ciudat ce spun, insa modelul zgarie-norilor e falit, iar 5 milioane de autoturisme intr-un oras, indiferent cate autostrazi, este un blestem ultim al lui homo-asazis-sapiens. Ironia suprema este ca Nastase le vede ca realizari, desi AS VREA SA CRED CA SUNT DESTUI CHINEZI RESPONSABILI in pozitii cheie care sa caute sa evite ecocidul.
 
 
Prospectiv A-z .
Dragi coprospectivi din Romania, ce nu se spune este ca SUA, China si Rusia, in principal, sunt angrenate in logica conflictuala a geopoliticii--adica miscarile sunt incete, sigure si ireversibile...


https://www.taiwannews.com.tw/en/news/3316709
 
 

Niciun comentariu: