luni, 6 noiembrie 2017

Tratatul cu Ucraina

Tratatul cu Ucraina – 26 septembrie 2017

 
Gheorghe Gradinaru shared a link.

September 26

 

 

Istoria unei trădări naţionale: Tratatul cu Ucraina. O carte-document de Tiberiu Tudor, cu un Cuvânt înainte al regretatului academician Florin Constantiniu -…

 

ZIARISTIONLINE.RO

 

Dana Fantu Şi relaţia armonioasă cu Ucraina merge mai departe. Înţeleg că-şi actualizează legislaţia în vederea aderării la UE. Au început foarte ,,pe europeneşte", cu legea educaţiei.


Prospectiv A-z .
Si punctul de vedere al unui protagonist, Adrian Severin:

http://pefacebook.blogspot.com/.../a-fost-benefic...

 

 

A fost benefic tratatul cu Ucraina?

A fost benefic tratatul cu Ucraina? – 22 februarie 2015 Victor Roncea Sa ne amintim: Tratatul tradarii si…

PEFACEBOOK.BLOGSPOT.PE

 

Dana Fantu Problema e, cu siguranţă, complexă. Din cele de mai sus mi-au atras atenţia următoarele: 1. Chestionarea Tratatului e mâna ruşilor, nemulţumiţi de armonia dintre România şi Ucraina; 2. Drepturile minorităţii române din Ucraina beneficiază de cea mai înaltă protecţie ca urmare a încheierii Tratatului. Vedem ce se întâmplă astăzi. Nu mai este tratatul în vigoare? Este, prin prelungire. 3. Ca efect al Tratatului, am câştigat dreptul de a ne judeca la Haga, unde am obţinut 10.000 kmp de ,,hidrocarburi". Dacă ne-am fi limitat la suprafaţă, ar fi fost una. Din câte cunosc, hidrocarburile erau deja concesionate ,,eventual", chiar înainte de decizia de la Haga. 
În noul context din Crimeea (şi din Ucraina, referitor la şcolile de limbă română), oare cum ar arăta azi un nou Tratat? Înţeleg că cel în discuţie a fost încheiat pentru 10 ani.

 

Smaranda Dobrescu M-ar fi interesat parerea lui GG, fiind poate singurul care era in legatura directa cu conditiile exterioare politicii din 1997. In rest prefer (scuzati-ma, va rog) sa nu-mi spun de data asta parerea. Ii las pe cei care in 1997 erau implicati in alte probleme nu mai putin importante.

 

Gheorghe Gradinaru La momentul respectiv a fost benefic- s-au putut finaliza negocierile cu UE.Pe termen lung fara presiunea atingerii obiectivului de tara,acceptat de toate fortele politice, putem aduce in discutii si aspecte care la acea data pareau a fi necesar subordonate obiectivului enuntat. si care au legitimitatea lor.

 

Prospectiv A-z .
"La momentul respectiv a fost benefic- s-au putut finaliza negocierile cu UE." Atunci, asa era. Acum, se poate intreba unul, la ce a folosit?

De fapt, mai bine citez din articolul postat: "Astăzi este cât se poate de clar că invitarea României de a adera la NATO nu a depins de semnarea Tratatului cu Ucraina. Considerentele aderării României la NATO erau de natură geopolitică, de locul în care România este aşezată în Europa." Daca se ofera in carte si o justificare pe masura acestei concluzii...

Smaranda Dobrescu In primul rand NATO cerea tratate cu vecinii. Acum se pot pune intrebari incepand cu cele trei puse de AS si continuand cu evolutiile previzibile. Renegocierea cred ca e posibila daca se stie ce se doreste.

 

Preda Mihailescu Oare in situatia labila a Ucrainei de astazi este suficient a sti ce se doreste?

 

Smaranda Dobrescu Preda Mihailescu Autorul considera tradare faptul ca tratatul nu a obtinut redarea teritoriilor romanesti ale Tinutului Hertei, Cetatii Albe, Hotinului, luate noua in 1940. In 1997 ati fi vazut posibil acest lucru? Dar acum?Exista astfel de reveniri fara razboaie?

Gheorghe Gradinaru Prospectiv A-z sincer nu stiu ce baza se poate pune pe afirmatia citata de dumneavoastra

Niciun comentariu: