vineri, 10 noiembrie 2017

Alo, tefelistii, mai #rezist-am?!




Alo, tefelistii, mai #rezist-am?!

Un mogul al imobiliarelor, pe numele de "afacerist" Puiu Popoviciu, a fost condamnat definitiv la 9 ani de inchisoare pentru ca ar fi prejudiciat Institutul de Agronomie cu cateva miliarde (nu se stie cate, intrucat dna nu s-a preocupat prea tare sa afle). E fugit din tara, stand bine-mersi la Londra, in asteptarea unei rejudecari a procesului, solicitata de avocatul sau (Luis Freeh, fost sef FBI, by the way). Prejudiciul, care frizeaza suma de 2 mld de euro, nu a fost recuperat. Printr-o maxima coordonare si inalta eficienta, dna a reusit sa determine judecatorii iccj sa disjunga actiunea civila de cea penala, adica sa o separe, pentru a fi judecata la Sfantu' Asteapta. A se observa ca pe terenul unde este edificat mega-complexul comercial si rezidential Baneasa Shopping Mall si-a edificat sediul si Ambasada SUA.
Organele judiciare au reusit zilele trecute sa trimita in judecata penala un batran de 92 de ani, pentru o frauda majora cu bilete gratuite de transport cfr. Paguba este enorma - 9 sute de lei. Sublimul sistem judiciar roman nu a putut gasi inca solutia renuntarii la urmarirea penala sau la aplicarea pedepsei, ca nu se cade ca un individ care nu are avocat fost sef fbi sa scape asa, nepedepsit si cu mega produsul infractiunii in buzunar.
Dupa furtul de cascaval, iata ca avem si fraude cu bilete gratuite de tren. Nu putem spune ca nu avem sistem judiciar care aplica lege ca la carte, in intentia de a feri societatea de asemenea elemente si de a preveni astfel de fapte reprobabile in viitor.




Smaranda Dobrescu Povestea asta nu are niciun prejudiciu adus statului care emisese biletele de calatorie si de insotitor cu prezumtia ca vor fi consumate. Indemnizatia de veteren de obicei este insotita si de o pensie minima sociala, cel putin. Dar nu asta e important. Un veteran al tarii nu trebuie lasat nici netratat, nici neajutat, nici nemancat, nici in frig.. Respectul datorat veteranului se poate demonstra chiar si printr-un buget corespunzator. Mai sunt in jur de 150 veterani.

Niciun comentariu: