duminică, 5 noiembrie 2017

Cum se mai amesteca puterile in statul de drept!

Cum se mai amesteca puterile in statul de drept! – 26 septembrie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

September 26

Daca legalitatea unui act nornativ al guvernului poate fi controlata, contestata si amendata de procurori, atunci o decizie a unei instante de ce nu ar fi contestata de Parlament sau Guvern? Cum zice statul de drept in privinta neamestecului puterilor in stat?

 

 

Iohannis, cuvinte dure pentru Tudorel Toader

Președintele Klaus Iohannis a avut un mesaj dur pentru Tudorel Toader, care a spus că legalitatea unei ordonanțe de urgență nu trebuie verificată de procurori.

DCNEWS.RO

 

Smaranda Dobrescu Daca un ministru isi spune parerea despre un act normativ elaborat, isi declara o parere politica prin semnatura sa. Imunitatea apara un parlamentar in privinta optiunilor politice. De ce urmeaza ca maine sa trimita DNA cerere de incuviintare de catre Parlament a ridicarii imunitatii celor doua doamne? Au facut vreun delict de drept comun? 

"Nu știu dacă doamnele sunt vinovate sau nevinovate, nu este treaba mea, nici a PSD-ului să stabilească acest lucru. Vinovăția se stabilește de judecători. Pentru România, pentru Guvern, ar trebui să devină normalitate ca persoane urmărite penal, judecate sau condamnate să nu fie în conducerea statului, să nu fie în Guvern".
https://www.dcnews.ro/shhaideh-plumb-dosar-belina-klaus...

 

 

Shhaideh- Plumb, dosar "Belina". Klaus Iohannis, REACȚIE virulentă: PSD nu a…

Președintele Klaus Iohannis a reacționat după ce doi…

DCNEWS.RO

Smaranda Dobrescu Cei cu ochii la faptele exceptionale ale vesticilor civilizati s-au sesizat cand D-na Lagarde era cercetata penal? Au retras-o francezii de la conducerea sacului cu bani?

 

Preda Mihailescu Cam dictatorialii distinsii intinsi.

 

Lucian Sarbu În mod normal cele trei puteri fundamentale - executivul, legislativul, justiția - ar trebui să fie în echilibru și să se poată controla reciproc. Așa se învață la teorie politică încă din anul I. Dar se pare că noi n-am ieșit de sub zodia „democrației originale" pe care o visa Iliescu, drept pentru care avem justiție independentă cu procurori impunisabili, judecători mai suverani decât Mobutu Sese Seko și un munte de dosare la CEDO care nu impresionează pe nimeni.

 

Smaranda Dobrescu DNA gaseste ca vina trecerii baltii in proprietatea CJ Teleorman trebuia facuta nu prin HG ci prin OUG sau lege. Iata textul respectiv al legii 213/1998, actualizata si republicata in 2011:
"Art. 9. - (1) Trecerea unui bun din domeniul public al statului în domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale
se face la cererea consiliului judeţean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti sau a consiliului local, după caz, prin hotărâre a Guvernului. "

 

Gheorghe Gradinaru Nu am vazut=o dar exista o anexa nr1 la lege cu exceptii.

 

Smaranda Dobrescu In finalul legii 213/1998 se adauga punctele I si II prin care la anexa din legea initiala se mai adauga in lista obiectivelor aflate in proprietatea domeniului statului si al unitatilor administrativ teritoriale. Nu se elimina din cele initiale, ci se adauga altele, ceea ce nu schimba cu nimic obiecrivul lacuri.

 

Alexandru Stanescu Și iată modalitatea prin care un profesoraș de (cel mult) liceu ,la fizică -l învață pe cel cu titlu academic cu devine treaba !!!

 

Alexandru Stanescu Aștept cu nerăbdare și-o teză de doctorat ! Sugerez un titlu :BILIBISTOCIZAREA CIȘFLENGHERULUI .

 

Alexandru Stanescu În aramaică !

 

Smaranda Dobrescu Atatea lucruri stupide ca aseara inca nu s-a intamplat sa aud.

Roxana Antohi Ma intreb cine este consilierul pe probleme juridice al domnului Presedinte ? Cum poate sa puna la indoiala spusele domnului Ministru al justitiei Tudorel Toader ,profesor de drept ,specialist recunoscut in drept.Cat de stupid si ridicol sa pari ca presedinte numai pentru ca nu- i supoti pe Dragnea si 5 Tariceanu

 

Smaranda Dobrescu Chris Terhes
15 hrs · 
Iesirea din aceasta seara a lui Klauss Iohannis a dovedit, inca odata, nu doar ca omul e total paralel cu chestiuni elementare de functionare a unui stat de drept, dar a aratat ca cineva isi bate joc de el, facandu-l sa devina cel mai bun catalizator de capital electoral pentru PSD.

Daca va uitati pe sondaje, de cand a venit Iohannis la putere increderea in justitie e in picaj, in timp ce, in partea cealalta, a crescut increderea in PSD. Aceasta masuratoare din sondaje a fost dovedita de doua randuri de alegeri (locale si parlamentare) care au avut loc anul trecut.

La inceputul mandatului Iohannis a avut incredere de cca 75%. Acum are 50%. In realitate are mai putin.

La prezidentialele din 2014, in doar 2 saptamani, Iohannis si-a dublat voturile (cateva milioane) si l-a batut pe Ponta. Votul pentru Iohannis a fost unul istoric.

In 2016, insa, de la localele din iunie pana la parlamentarele din noiembrie, PNL a pierdut cca. 1.2 milioane de voturi.

In toata istoria post-decembrista a Romaniei nu s-a mai intamplat ca un partid sa piarda atatea VOTURI in doar 6 luni.

Care este motivul acestei schimbari majore a electoratului? Raspunsul e simplu: abuzurile in justitie.

Pentru a va convinge, luati o foaie de hartie si calculati asa:

1. In instantele romanesti, in acest moment, sunt peste 3 milioane de dosare. Inmultumiti asta cu 2 si ceva si veti afla cam cati romani sunt implicati intr-un proces. Jumatate dintre acestia sunt nemultumiti de hotararea judecatoreasca si cam toti despre cum functioneaza justitia.

2. In administratia publica din Romania lucreaza cateva milioane de oameni. In momentul acesta aceste milioane de oameni nu mai semneaza nimic DE FRICA. De frica ca oricand pot fi luati de procurori pentru abuz in serviciu.

Da, propaganda Noii Securitati va spune ca daca nu au incalcat legea nu trebuie sa se teama. Well, teoretic asa o fi, insa practic de unde sa stie ala din primarie cum interpreteaza un procuror legea?

Pentru aceste riscuri, cel mai sigur pentru functionar e sa nu semneze nimic. Motiv pentru care impinge/amana semnarea actelor pentru varii motive.

Ca sa va convingeti intrebati oameni de afaceri sau persoane care au de a face cu cei din administratie sa va explice cum sta treaba.

Cand am fost in Romania mi s-au plans firme straine, disperate ca nu obtin autorizatii de pe la primarii. Repet, firme straine, care au protectie de la ambasade.

Ei, lipsa de actiune a celor din administratie cauzata de frica creaza foarte mare frustrare in toate paturile sociale.

3. Frica de la milioanele de oameni din administratie se transmite familiei, vecinilor, prietenilor, cunoscutilor.

Cand aduni milioane de oameni nemultumiti de ceea ce se intampla in justitie, cu milioane de oameni din administratie care simt frica, cu milioane de oameni afectati de frica celor din administratie (intr-adevar, persoane din aceste grupuri se suprapun) va dati singuri seama ce bazin de populatie exista. Zi de zi, acest bazin devine tot mai mare.

Oamenii acestia, care toti vor sa se revina la o stare de normalitate, asteaptea solutii politice.

Daca PNL-ul si Iohannis nu le-au oferit solutii, dimpotriva, au sustinut aceste abuzuri, o parte dintre oamenii acestia si-au mutat sprijinul spre PSD, altii (care nu pot fi pro-PSD) nu au mai sprijinit PNL-ul si partidele de dreapta in general. Dovada s-a vazut la alegerile parlamentare, unde nu toti cei care nu au mai votat PNL au votat PSD.

In fata unei astfel de audiente de milioane de oameni, frustrate de ceea ce se intampla in societate, Iohannis vine si spune ca el este foarte multumit de ceea ce se intampla si ca vrea pe mai departe sa fie la fel.

Cu fiecare astfel de reactie a lui Iohannis vor fi tot mai multi dintre cei care au sustinut "dreapta" sa nu o mai faca si tot mai multi dintre cei neutri sa devina sustinatori ai PSD. Si asta nu pentru ca respectivilor chiar le-ar pasa de "programul de guvernare" al PSD-ului, ci pentru ca oamenii sustin pe oricine acum care sa le readuca starea de normalitate, adica o societate in care sa nu mai traiasca in frica.

Ceea ce va spun e bazat pe o multime de date care sunt disponibile oricui. Pentru a analiza aceste date, insa, trebuie sa incerci sa te detasezi de orice prejudecati partinice ori fanatisme privind lupta anticoruptie si sa analizezi lucrurile cat mai rational posibil.

In ritmul acesta, va spun de pe acum, Iohannis nu va avea un al doilea mandat, deoarece cu fiecare iesire publica - de genul celei din aceasta seara - catalizeaza tot mai multi de partea PSD.

 

Avicenna Secundo Asa este el! Apoi un profesor de liceu a privit mereu de jos un profesor universitar. Distanta de mare inaltime. Dar fiind presedinte de tara si nu de asociatie ori forum german sibian, isi permite.

 

Eduard Virgiliu Are cineva asteptari de la Iohannis?!?

 

Smaranda Dobrescu O demisie, o atentie..

 

Eduard Virgiliu Pai si cine ii mai plateste plimbarile?!? Omul are o misiune: sa ajunga cel mai plimbaret roman din istorie, pe banii statului.

 

Smaranda Dobrescu Din pacate doar la un mandat intreg primeste casa, pensie, masina, SPP-isti. Daca se modifica legea s-ar putea adauga si o mica renta pentru 30 zile pe luna in zone calde.

 

Eduard Virgiliu Eu oricum am ajuns la concluzia ca tara asta nu-si mai revine asa ca nu mai am nici un fel de asteptari. Presiunile din afara sunt prea mari ...

 

Smaranda Dobrescu Presiunile din tara corespondente celor de afara iau si ele forme absurde, mirobolante. Daca mai exista vreo solutie, probabil ea tot aici se afla ascunsa. Daca cele cateva personaje toxice ar fi izolate de planul deciziilor, poate prapastia dintre romani s-ar sterge cu timpul. S-ar putea de exemplu incepe usor, fara agresivitate cu cei 65 din culoarul presei, confiscandu-le creionul sau PC-ul. Ca de Soros va avea grija Orban, vecinul de la vest.Si apoi, incet, incet..

 

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ sunt convins de toate, in afara de faptul ca Orban ii poate veni de hac lui Soros. Misiunea lui este de mai sus, si pana nu este dusa la capat, nu vine acea infricosata Zi, nu ai ce sa-i faci.

 

Smaranda Dobrescu Preda Mihailescu Orban incearca o riposta la planul european al migrarii presupus a fi planul lui Soros intins cu zeci de tentacule- idei in toate partile globului. Orban ne poate fi doat un model mititel dorit a fi urmat, imposibil in realitate...
https://www.agerpres.ro/.../ungaria-anunta-un-referendum...

 

 

Ungaria anunță un referendum împotriva lui George Soros –…

AGERPRES.RO

 

Prospectiv A-z .
Orban nu vrea sa-l infranga neaparat pe Soros (asta fiind doar o firma), ci sa negocieze un loc mai in fatza pentru Ungaria.

Niciun comentariu: