marți, 7 noiembrie 2017

Tratat de dezarmare nucleara

Tratat de dezarmare nucleara – 21 septembrie 2017

 

Smaranda Dobrescu

September 21

Incepand de ieri, 20 septembrie 2017 Tratatul de interzicere a armelor nucleare este deschis semnaturilor la sediul ONU. Antonio Guterres, secretarul general ONU saluta inceputul acestei etape istorice marcate de Tratatul de dezarmare nucleara pe o perioada de 20 ani. 
At fi interesant de stiut daca marile puteri si Coreea de Nord vor semna acum, ca tot sunt la fata locului, sau peste 20 ani..

 

Smaranda Dobrescu „În cei peste 30 de ani de experiență la ONU, nu am mai auzit un discurs atât de curajos"
„Discursul ignorant și plin de ură al lui Trump își are locul în Evul Mediu, nu în secolul XXI – nu merită replică"
E drept ca cele doua aprecieri ce se bat cap in cap au fost facute de un israelian si de un iranian, persoane importante. Sub aceste auspicii, Trump nu va intruni probabil unanimitate la solicitarile sale.
http://www.cotidianul.ro/trump-la-onu-un-discurs-bun-sau.../

 

 

Trump la ONU: un discurs bun sau o nebunie periculoasă?

„Distrugerea totală" a Coreei de Nord, „misiune…

COTIDIANUL.RO

 

Alexandru Stanescu Douăzeci ???? Ar fi cam devreme .
Da' așa ca o curiozitate personală : ăstea , aromicele astea , odată cu trecerea timpului nu se-mput ? Că cum ar fi să miroasă prin unele locuri ...

 

Alexandru Stanescu Atomice nu aromice ! 
Greșeala n-ar fi prea mare că sânt unele aromate care-ți mută nasu' din loc !
Aromicele astea ar urma să te mute cu totu ' ! Și pen--totdeauna !

 

Smaranda Dobrescu Un adevarat duel extras din discursurile presedintilor Trump si Macron in legatura cu cel putin 4 probleme:
http://www.lemonde.fr/.../trump-et-macron-a-l-onu-le-duel...

 

 

Trump et Macron à l'ONU : le duel par discours interposés

Diplomatie, Iran, climat… Lors de leur premier discours…

LEMONDE.FR

 

Smaranda Dobrescu Aceasta despartire in idei de baza demonstreaza ca americanii imbatati de puterea lor nu reusesc sa vada lumea asa cum este ea, ci asa cum o gandesc ei. Discursul lui Macron rezuma spiritul multilateralismului de interese de aparare impartasit de aproape 3/4 din populatia planetei. Americanii si presa lor (care nu prea a pomenit de oponenta lui Macron) par a fi siderati in fata acestui actor pe care chiar unii dintre americani il vad deja in postura de sclav al sistemului.
Ma intreb daca suveranitatea unui stat, chiar deosebit de puternic se poate pastra in conditiile neacceptarii integrale a conditiilor stipulate in art.1 din Cartea ONU.

 

Doina Nicolescu " Imbatati de puterea lor" este ceeace ii caracterizeaza! Si se pare ca nu s-au trezit din betie. Daca nu vor sa invete din istorie ar trebui sa invete din propiile greseli. Sa uiti atat de repede experientele recente din Afganistan si Irak si cele putin recente din Coreea si Vietnam este uluitor!

 

Alexandru Botu Interzicerea nu este mare lucru. Sa zicem ca am pivnita plina cu butoaie continand diverse soiuri de vinuri si sotia imi interzice sa le vizitez. Cat timp vor exista acele butoaie cu tentatii, voi incerca sa ajung la ele.
Dezarmarea si distrugerea controlata a acestora ar fi mai importanta. A armelor atomice, nu a butoaielor. Dar, cred ca armele atomice in acceptiunea actuala sunt deja depasite si impovaratoare, alte arme sunt mult mai periculoase, desi ne facem ca nu le observam sau chiar nu le stim.

 

Prospectiv A-z .
SUA, Marea Britanie si Franta nu sunt/vor fi cosemnatare, n-au participat nici macar la negociere. 

Sunt de acord cu dl. Alexandru Botu, "Dezarmarea si distrugerea controlata a acestora ar fi mai importanta." De fapt, multi si importanti oameni de stat americani, in anii de pensie, au considerat ca acesta ar fi singurul plan rational de actiune.

 

Alexandru Stanescu Eheee ... mintea de pe urmă ...!

 

Prospectiv A-z .
Mintea de pe urma sau stergerea urmelor?! Meteahna asta o observ si la romani, din 1989 incoace https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6a/2/16/1f641.png:-(


Niciun comentariu: