luni, 6 noiembrie 2017

In Germania extrema dreapta intra in Parlament, socialistii, in opozitie

In Germania, extrema dreapta intra in Parlament, socialistii, in opozitie – 24 septembrie 2017

 

Exit pollurile germane au iesit. Atat cat inteleg eu situatia din Germania, socot ca hotararea lui Schultz de a ramane in opozitie mi se pare inteleapta, daca chiar social democratii doresc sa-si recastige electoratul, sa-si improspateze programul, sa si-l adapteze actualelor conditii. Si apoi, e absolut clar ca rolul lor in guvenarea trecuta a tins asimptotic spre zero.

 

 

Extrema-dreaptă intră în Parlament, socialiștii - în opoziție

Update Partidul Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), şi filiala bavareză a acesteia, Uniunea Creştin-Socială (CSU), se clasează pe primul loc în…

COTIDIANUL.RO

 

Smaranda Dobrescu In afara de SPD-Linke-Green va mai tine si altcineva o contrapondere intr-o mare coalitie dominata de dreapta? 
https://www.theguardian.com/.../german-elections-2017...

 

 

German elections 2017: Angela Merkel wins fourth term but AfD makes gains,…

Exit poll puts Merkel's CDU/CSU on 32% as AfD set to…

THEGUARDIAN.COM

 

Doina Nicolescu SPD a obtinut un scor mare avand in vedere ca Schulz a predat partidul crestin democratilor si a avut o prestatie departe de ideile social democrate!

Ovidiu Stoica SD trece in opozitie pentru a nu ii lasa pe cei de la AfD sa devina "oficial" principala voce a opozitiei. E o manevra a establishmentului ce urmareste sa ocupe toate pozitiile importante in Parlament.

 

Smaranda Dobrescu inteleg, multumesc!

 

Preda Mihailescu Este ea extrema dreapta? Nu este de loc convingator.

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10214570304196705&set=p.10214570304196705&type=3&theater

 

Dean Phillips

September 25


Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/luciana.bohne.1/posts/1477540582299679

 

Luciana Bohne

September 25 · 

The German Social Democratic Party has had its most massive defeat since the end of the FIRST world war. Martin Schultz is mighty pissed: 1/2 million of his voters went to to AfD--millions abstained. Consider it a most significant judgment on parties that preach left and practice right. Angela Merkel is pretty pissed, too, because the historic center/right coalition is shot. This is the wages neoconliberalism earns: the loss of power of traditional parties. Or maybe the prize. Hard to tell just now.

 

Draghi Puterity Va fi interesant daca AfD-ul, acum in Parlament, va face comisia de ancheta parlamentara pe care au promis-o in campanie. Ei spun ca deschiderea granitelor pentru refugiati la ordinul lui Merkel ("ca sa nu apara la TV imagini cu graniceri care bat mame cu copii" cum spunea ministrul de interne DeMeziere) ar fi fost ilegala si neconstitutionala. 

Legat de Schultz, eu zic sa nu ne grabim cu pronosticurile. Daca va simti ca e pe punctul de a fi inlocuit de la conducere de Andrea Nahles poate va prefera totusi sa fie ministru de externe intr-o "mare coalitie" https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/ff0/2/16/1f603.png:D
 cu Merkel (ceea ce ar fi o veste proasta pt. Romania, tipul fiind romanofob). Sau poate va merge dupa Barosso sa isi incaseze solda pentru serviciile prestate.

 

Preda Mihailescu Tipul este romanofob poate pentru ca a avut o problema cu Severin

 

Smaranda Dobrescu Doar prima parte si-o aminteste. A doua, cu impunerea pedepsei, a sters-o din memorie https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6a/2/16/1f641.png:-(

 

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Cred ca nu este singura lui actiune criminala de om cu mai putina minte decat dorinta de putere.

 

Smaranda Dobrescu Preda Mihailescu , nu ma indoiesc..

Niciun comentariu: