duminică, 5 noiembrie 2017

Stanga romaneasca si anti-europenismul

Stanga romaneasca si anti-europenismul – 29 septembrie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

September 29

Stanga romaneasca si anti-europenismul. Plecand de la ultima carte a lui Yanis Varoufakis unde printre alte amintiri ale perioadei dureroase pentru Grecia din 2005 acesta a discutat si variantele unui Grexit la acea ora, doi dintr cunoscutii reprezentanti ai stangii romanesti nealiniate incearca o analiza a unui Lexit adica a abandonarii proiectului European ca fiind de sorginte neoliberala.. 
Discutiile sunt teoretice intrucat un referendum pe aceasta tema ar fi poate preci...

Continue Reading

 

 

Capitalism și fatalism | CriticAtac

Am citit cu mult interes replica lui Vladimir Borțun la adresa unor observații ale mele făcute într-un text anterior. Intervenția lui Vladimir este binevenită pentru că reușește să clarifice anumite lucruri.

CRITICATAC.RO

 

Draghi Puterity Sa nu uitam totusi ca unul dintre motivele cele mai importante care au stat la baza Europei Unite a fost sperantza ca astfel nu vor mai exista razboaie intra-Europene.

Smaranda Dobrescu Draghi, am dorit doar sa lamuresc cum vede stanga nealiniata statutul de membru european. Toti avem nemultumiri fata de comportamentele tarilor puternice si a desconsiderarii pe care ne-o arata, dar nu stiu daca am sustine ca intradevar, exitul e unica solutie. Trebuie sa vedem si slabiciunile liderilor nostri care nu vor sa obtina mai mult pentru noi.

 

Preda Mihailescu Draghi Puterity @ Sa nu uitam, dar nici sa nu ne iludem! Caci atunci ca si acum "intra-europene" se referea la aceleasi cateva putine si puternice tari, iar restul era relativ perpendicular. Iar de atunci nimic nu s-a modificat nici in directia unei mai bune intelegeri a statelor la inceput neluate in seama, nici altceva. Europa a fost luata pe dinainte. Se spune ca Delors a pus atitudinea de concurenta in prim plan, cand viziunea se terminase - o fi sau nu adevarat, dar altceva nu a existat, si de atunci din lipsa de viziune si asumare, in timpe ca fortele externe in mod inevitabil actioneaza, Europa o ia razna pe zi ce trece.

Cine vrea ASTAZI sa evite razboaie, trebuie sa inteleaga potentialele de conflict Est-Vest, Nord-Sud la care se lucreaza "prin piete" cu harnicie, dar si impactul provocarilor americane recente impotriva Rusilor, asupra stabilitatii continentului. Avand in vedere ca nici unul dintre actori nu a dovedit vreodata talent sau harnicie pentru vreo viziune strategica, ma intreb de unde ar putea veni aceasta analiza si strategie...

 

Smaranda Dobrescu Bine era sa fim intr-o micro alianta in cadrul UE (Visegrad, de exemplu) cu care sa impartasim interese comune economice si strategice in cadrul UE. Daca nu institutionalizata formatia, macar sa fi fost in grupul Visegrad.Asa, visam urat ca ne vom trezi in cercul cel mai excentric unde sunt doar obligatii si mai deloc drepturi ale egalilor.

 

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Trebuie sa ne lepedam de cei ce stau in drum. Punct, nimeni nu ne impiedica.

 

Smaranda Dobrescu Preda Mihailescu constitutional

 

Prospectiv A-z .
Din punctul de vedere al Romaniei, ideologia este un lux, o fantasma. Sau o preocupare de club/cult. Pana sa aiba romanii dreptul la vreo alta ideologie decat aceea impusa dela centru, trebuie pusa problema suveranitatii.

Fara suveranitate, romanii ar face bine sa vada daca pot cupla mai bine/eficient...

 

Smaranda Dobrescu E o axioma de acum impunerea unei "ideologii" de la centru in vremuri lipsite de suveranitate. Daca se citesc cele doua articole se poate constata insa ca cei care fac seminarii frumoase in Bistrita sustin doua ideologii dictate de doua centre...

 

Prospectiv A-z .
N-am citit decat rezumatul facut despre cele 2 pozitii. Nu ma mira ca auzim atat de mult ecou ale diferitelor centre. In Romania este ieftin sa-ti cumperi gornisti.

Niciun comentariu: