marți, 7 noiembrie 2017

Si rusii vor sa-si decupleze petrolul de dolari

Si rusii vor sa-si decupleze petrolul de dolar – 21 septembrie 2017

 

Draghi Puterity shared a link.

September 21

Si rusii vor sa isi decupleze petrolul de dolari. Se pregateste o lege prin care toate tranzactiile din porturile maritime rusesti sa se faca in ruble.

https://www.cashkurs.com/…/russland-in-kommerziellen-seeha…/

http://www.zerohedge.com/…/putin-orders-end-us-dollar-trade…

https://www.rt.com/…/403804-russian-sea-ports-ruble-settle…/

 

 

Russland: In kommerziellen Seehäfen soll statt des US-Dollars der Rubel rollen

Cashkurs - Unabhängige News aus Wirtschaft, Finanzen und Politik

CASHKURS.COM

 

Costel Gilca De la 1 ianuarie 2018!

 

Dana Fantu Ruşii vând pe ruble, chinezii cumpără pe yuani. S-or înţelege ei.

 

Alexandru Stanescu Aoleooo ... Și dacă n-am ruble ? 
Io ca io , da nemții ? Că ăștia stau prost cu gazele !!! Gaze de sondă zic , că cu cele ocazionale ...
Acum la modul serios : rublă ,yuan ,...au o bază solidă ? Vor detrona dolarul , euro ,...? Yuanul ștangulează economia americană cum citeam mai deunăzi ? N-am eu pregătirea necesară , dar nu văd SUA , Canada , Europa căzând în "genunche" !

 

Draghi Puterity Nemtii cumpara de la americani. Mai scump. Ca asa e cand ai baze americane in tara. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/ff0/2/16/1f603.png:D

 

Dana Fantu Draghi Puterity
Am primit şi noi o ofertă de nerefuzat pentru gpl de peste ocean. Mai scump. Deocamdată a fost, totuşi, refuzată, din motiv de lipsă de terminal. Dar se rezolvă şi asta cu nişte miliarde scoase din puşculiţa goală.

 

Draghi Puterity Ne putem imprumuta ca sa construim terminalul ala. Dar nu acum, ci dupa ce ies din nou tefeleii in strada sa ne scada ratingul de tzara si sa creasca dobanda la imprumuturi. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f2c/2/16/1f621.png😡

 

Dana Fantu Exact.

 

Draghi Puterity Unde mai punem si efectele de sinergie: fezandat de miscarile de strada, devine si guvernul mai culant cu astfel de investitii. Iar daca prin absurd se mai gaseste vreun ministru care sa se opuna, intra in actiune Binomul. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f2c/2/16/1f621.png😡

 

Dana Fantu Să se opună?! Cine? :))

 

Dana Fantu Pentru o imagine ceva mai completă: 
http://www.economica.net/.../cefc-preia-14-16prc-din...

 

 

CEFC, noul acţionar al Rompetrol, preia 14,16% din acţiunile Rosneft de la…

ECONOMICA.NET

 

Dana Fantu Altă piesă de bază în puzzle-ul regional, şi mai avem :))
https://www.google.ro/.../article/amp/idUST9N0NH05G20151215

 

 

China's CEFC to take control of unit of Kazakh state-run oil firm

richneighbour

REUTERS.COM

 

Dana Fantu Când să vorbesc despre împărţirea frăţească a rezervelor caspice de gaz şi petrol, avem breaking news de la Marea Neagră: 
http://www.economica.net/.../viitorii-patroni-chinezi-ai...

 

 

Viitorii patroni chinezi ai Rompetrol, la o nouă achiziţie în Europa

Conglomeratul chinez CEFC, care este pe punctul să…

ECONOMICA.NET

Prospectiv A-z .
Romanul n-are voie sa vanda direct la chinez. Trebuie mai intai sa vanda altuia, de preferinta cat mai occidental. Nu mai are de mult voie sa tina ce are pentru el...

 

Dana Fantu Istoria Rompetrol e lungă. În acest caz, au cumpărat de la KazMunay, pe care au achiziţionat-o de curând, cum arătam mai sus. În Georgia au mai luat o rafinărie şi acum construiesc una în Turcia. Deci nu stau deloc. 
Tranzacţia Rompetrol are toate aprobările de la UE. 
Cât despre ,,noi românii nu putem", ar trebui să mă întorc puţin în timp la Petromidia, înainte de privatizare şi, desigur, fuziunea cu Rompetrol.

 

Prospectiv A-z .
"Cât despre ,,noi românii nu putem", ar trebui să mă întorc puţin în timp la Petromidia, înainte de privatizare şi, desigur, fuziunea cu Rompetrol." 

Pai sa ne intoarcem ca poate mai ridicam din ceata asta!

 

Dana Fantu Unii spun că wikipedia nu e o sursă de încredere. Eu spun că uneori e. Ca în acest caz. 
Accentuez puţin pe prima intenţie de privatizare. Domnul Mark Rich a pus umărul (poate primul umăr) la falimentul RAFO. Sindicatul Petromidia a fost mai avizat şi s-a opus. 
Trebuie revenit asupra datoriilor acumulate pentru achiziţia de ţiţei, ceea ce a vulnerabilizat în timp compania, iar privatizarea a devenit salvarea. 
De văzut momentul la care procedura chiar a devenit posibilă. 
Mai jos, o informaţie minimală, dar corectă. Pe baza ei putem ajunge până în zilele noastre, când statul român, printr-o mişcare a lui Ponta pe care personal o consider inteligentă, a redevenit acţionar. Dezvoltăm. 
https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Petromidia

 

 

Petromidia - Wikipedia

Petromidia este un complex industrial din orașul Năvodari (județul Constanța), format în…

RO.WIKIPEDIA.ORG

 

Dana Fantu Precizez: Ponta în calitate de premier. Pentru conversia acţiunilor are, desigur, un dosar penal cu care deneaul cred că nu prea ştie ce să facă. Dacă nu l-or fi clasat deja sau îl ţin prin vreun sertar să-l reactiveze la momentul oportun.

 

Prospectiv A-z .
"La data de 31 octombrie 2000, Fondul Proprietății de Stat (FPS) a vândut către Rompetrol Group BV Rotterdam (deținut de Dinu Patriciu) un pachet de 69,991% din acțiunile Rafinăriei Petromidia pentru suma de 50,517 milioane dolari, echivalentul a 2 dolari pe acțiune. Valoarea tranzacției s-a ridicat la 615 milioane de dolari, pe lângă suma plătită pentru acțiuni, Rompetrol angajându-se să investească, în următorii cinci ani, 205 milioane dolari în modernizarea instalațiilor tehnologice ale rafinăriei și în repornirea sectorului petrochimic, precum și alte 20 de milioane de dolari în protecția mediului. "

Aha, aripa privatizata a Secului i-a dat lui Dinu o misiune. Stiam ca el se asociase cu un fost petrolist din Texas si un fost lucrator la agentia centrala de des/informatii. Nu stiu ce a vrut sa faca Ponta, oricum, pana la Colectiv a facut ce i s-a spus.

 

Dana Fantu Nu cunosc nimic despre aripile astea. Şi nici nu cred că vreau să ştiu. 
Mă refeream la formaţiunea care era atunci la guvernare. Asta poate explica parţial ,,neînţelegerile privind unele clauze ale contractului" cu turcii. 
Aşadar, dată fiind perioada şi declaraţia Preşedintelui Constantinescu la finalul mandatului... e posibil ca pălăria să fi fost mai mare, fie ea şi sfâşiată între aripile diverşilor vulturi. 
Eu mă bucur că nu au făcut-o praf şi pe asta. 
Iar azi, în contextul actual, chiar ar fi mai complicat. Deşi nu se ştie niciodată. Lukoil, după o primă tentativă de dosar penal de evaziune fiscală pe care instanţele l-au ciuruit, tocmai s-a ales cu altul. 
Dacă nu eşti dorit, nu eşti şi basta! Şi nu eşti dacă eşti rus sau chinez. Dacă eşti austriac, se schimbă abordarea. 
Evenimentele sunt în curs.

 

Dana Fantu Cât despre Ponta: cred că a fost executat tocmai pentru că nu a făcut ce i s-a spus. Ba l-a împins păcatul să se mai şi ducă la Olimpiada de la Soci. Păi aşa face un premier de stat nato-ue? Cât despre posibila apropiere de ţările din grupul Vişegrad, alţii ştiu mai bine. Mă abţin să speculez, aşadar, mai ales din cauza unor prevederi constituţionale care l-au ţinut în conflict cu Preşedinţii. Cele privind atribuţiile de politică externă. 
Acuma e bine. E pace. 
Ca-n bancul acela cu doamna de vârsta senectuţii care este întrebată cum îi funcţionează căsnicia. ,,Ei, a fost el cum a fost, toată viaţa m-a înşelat. Dar acum, la 90 de ani, mulţumesc lui Dumnezeu, s-a liniştit". Cam aşa şi noi cu noul PSD: acum s-a liniştit. 
Ponta a fost un tip cu viziune. Greşită, cam ca a vecinului Orban, dar viziune. 
Cum ziceam, evenimentele sunt în curs. Pe toate planurile.

Prospectiv A-z .
Nici eu nu stiu, ce am scris era o rezultanta analitica.

Constantinescu a fost cocotat acolo tocmai pentru ca palaria de presedinte al Romaniei de tranzitie ii era prea mare.

Cu chinezii este cum spui, cu rusii nu e asa decat dela un moment dat incoace. Intr-adevar, ALRO si atatea altele sunt graitoare in sensul asta--ALRO fiind bobinat tocmai de Dreptacii cei mai de frunte. Teoria mea este ca pana cand politica occidentului s-a sucit si Romania & Bulgaria au fost bagate inauntru, rusii aveau dreptul leului pe economia romaneasca. 

Austria a trecut practic din buzunar rusesc-international in buzunar german. Eu nu stiu ce se tot inchina romanii, dela Nastase incoace, la Viena, probabil ca are de-a face cu ideea ca pana la Dumnezeu te mananca sfintii..

Niciun comentariu: