miercuri, 28 decembrie 2016

Transformari posibile dupa Trump

Transformari posibile dupa Trump – 20 noiembrie 2016

Stefan Kovacs

Lumea altfel. Victoria lui Trump în America cât și previzibila victorie a naționaliștilor de-a lungul Europei vor oferi niște transformări (zic eu în bine) la care ar trebui să ne gândim. Cum ar fi, de pildă:
1. problema industriilor naționale și a respectului pentru cetățenii țării tale. De la Orban și până la doamna Le Pen- incluzându-l pe Trump- lumea constată că globalizarea a fost o cretinătate și că oamenii din țările respective- nu Bangladesh sau Pakistan- trebuie să muncească și să câștige suficient ca să se poată respecta. Chestia aia cu munca nu o spuneau comuniștii degeaba- munca e cu adevărat un standard de calitate a vieții.Consecință directă: consumeriștii o vor lua în bot atunci când o cămașă va costa 50 de Euro- nu 10 și un telefon va servi să vorbești la telefon, nu să trimiți instagrame cu botoxul din buze. Va fi rău ? Eu zic că nu- lucrurile produse la tine în țară dau de lucru la oameni și sunt la fel de funcționale ca cele aduse din orezării.Statul (francez, german, român, etc.) trebuie în primul rând să-l respecte pe Jean, Johan și Ion- adică oamenii ăia care muncesc, produc și respectă legile țării . Ei au mult mai multe drepturi înainte de...(listă lungă).
2. problema controlului statal. Prostiile cu Europa mai mult Europa (adică nimic) și mai puțin state naționale sunt doar niște prostii gândite de urmașii cretini ai unor oameni politici mari. Mie-mi place Franța pentru că e Franța și Germania pentru că e Germania- nu vreau să trăiesc într-o mâzgă în care diverșii politic corecți să ajungă deputați Europeni pe lozinci mai proaste decât cele ceaușiste. O să rămână o zonă de circulație fără vize PENTRU EUROPENI și cam atât. Poate și Euro dacă va fi gestionat cum trebuie. Tot aici să spunem câte ceva despre politicile fiscale cretine promovate de cretina de Merkel și ai ei minioni.Dacă eu vreau să îmi meargă cetățenilor mei mai bine și duc deficitul în mod corespunzător- cine ești tu să mă obligi la maxim 3% cu prețul nefericirii cetățenilor mei ?
3. Problema (falsă) a imigranților. Europa (și SUA) nu sunt responsabile pentru absolut nici un picior de imigrant de altă religie decât cea creștină. Umflații de ciuhapi din Arabia Saudită și Emirate să facă bine să-și ajute coreligionarii. Nici un fel de imigrant economic nu trebuie primit- pentru că n-ai motive. Atunci când piața muncii din Germania ,Franța sau UK vor da pe-afară de români bulgari și sârbi- și tot se vor mai căuta muncitori- mai vorbim. În rest respect pentru guvernele legitime- cum e cel al lui Assad sau cel al lui Sissi- și reprimarea prin forță a fundamentaliștilor- inclusiv cei moderați. 
4. Problema- reală- a islamului și a enclavelor islamice. Te convertești la Constituția și legile țării care ți-a oferit ospitalitate- sau pleci naibii la cămila ta. Toate moscheile care fac propagandă islamică gen Sharia închise- simpatizanții deportați. După care să se ia cu mâinile de păr la ei acăsică. Comunitatea musulmană tradițională din România- un exemplu de respect al Constituției și bună cuviință- ar trebui să servească drept model.

Prospectiv A-z
Domnule Kovacs, va pretuiesc pentru contributiile originale si cu atat mai mult nu vreau sa arunc cu apa rece pe entuziasmul cu care romanii spera intr-o ruptura a nefirescului pe care o va introduce Trump. 

Dati-mi cu toate acestea voie sa va indemn la a avea putintica rabdare. Daca Trump e sa introduca aceasta ruptura, in parametrii schitati de dvs mai sus, trebuie sa intelegem ca ar fi ca rezultat al unei discontinuitati mult mai profunde pe care nu stim daca {el/noi americanii/noi romanii americani/dvs romanii} suntem pregatiti s-o imbratisam. 

Mai prospectam!

Niciun comentariu: