miercuri, 28 decembrie 2016

Avertisment de la Washington

Avertisment de la Washington – 21 noiembrie 2016

Dinica Roman shared Romania mea's post.

Aha, americanii se prind ca pot recupera ceva din simpatia risipita prin interventia la ultimul moment. Bun si asa, macar sa ne fi invatat lectia, noi romanii de pretutindeni, si sa strigam hotii in gura mare.

 

Romania mea

November 20

NU ESTE O GLUMA ! IOHANNIS PRIMEȘTE UN AVERTISMENT DE LA WASHINGTON!!

 

 

NU ESTE O GLUMA ! IOHANNIS Primeste un avertisment de la..

NU ESTE O GLUMA ! IOHANNIS Primeste un avertisment de la WASHINGTON !! Nu stiu daca Iohannis asta a nostru face parte din Romania ..?

COLOTINSEBASTIAN.RO

Mihai Ion Turcu Pana la ce trebuie sa faca Iohannis, esential sa pune problema pe agenda CSAT ( a fost pusa) si sa promulge legi, cineva trebuie sa -i puna pe masa legile si guvernul sa puna in aplicare legile existente si altele protectioniste dupa nevoi si situatii . Efectiv nu putem intelege de ce marile concerne ale lemnului active in RO pot zburdea, nu intelegem de ce se taie in rezervatii, sunt distruse paraurile de munte cu stupidele microcentrale, distrugeri irecuperabile, de ce nu se planteaza unde s-a taiat etc. si cine a permis ce nu trebuia permis, presupunem ca nu Iohannis. Nu rezulta de undeva ca presedintele ar legifera si aplica legi. (?)

 

Anna Zelinski Chiar Iohannis a permis continuarea defrișărilor, nepromulgând legea care prevedea diminuarea exportului de masă lemnoasă.

 

Mihai Ion Turcu Anna Zelinski @ N-a promulgat-o si trimis-o inapoi Parlamentului pentru ajustari, nu avea alta posibilitate, dar a introdus problema in CSAT.Asteptam o lege ....

 

Preda Mihailescu Banuiesc ca Washingtonul (care Washington, acela al Ambasadorului, sau alt Washington?) nu se poate rataci in cautarea adresatului in aceasta problema. Este drept ca adresatul putea sa il caute si in Austria...

 

Smaranda Dobrescu In legislatia initiala facuta prin 2004 se mentiona ca in fiecare an indiferent de contractele incheiate se putea modifica prin HG volumul total de masa lemnoasa ce putea fi taiat. De aici rezulta posibilitatea diminuaiia cifrelor fiecarui contract in derulare.. Nimeni intre 2004 si pana in prezent, adica nici un Guvern nu a modificat intelegerile initiale din contracte.Singura modificare la Codul Silvic inapoiat de Presedinte cu observatii comune cu ale austriecilor s-a operat in urma cu 10 zile prin introducerea de sanctiuni materiale si infiintarea unui fel de DNA al padurilor. Austriecii si IKEA vor fi capabili sa plateasca probabil penalizarile. 

In aceeasi ordine de idei reamintesc cu aceeasi revolta de proiectul de lege pregatit de guvernul Ciolos in privinta redeventelor. Acestea nu numai ca nu se prevad a fi modificate in avantajul statului roman, ba, dimpotriva, unele contracte mai serioase vor primi bonificatii. In alte cuvinte, cel mult doar 5% din resursele noastre raman ale noastre. restul apartin celor care le exploateaza. Cu voia noastra. E de inteles de ce Ciolos si ai lui nu mai pot ramane pe pozitii dupa alegeri. Vor da totul.

 

Preda Mihailescu Asta este ca sanctiunile impotriva bancilor, dupa scandalul Liberi la Londra. Ei au facut timp de ani zeci de miliarde profit, si cand adevarul iese la iveala, platesc acolo un miliard penalizare, si s-a facut justitie. Penalizarea ar trebui sa fie financiar usturatoare, dar mai ales sa ii oblige pe 20 de ani sa ingrijeasca reimpadurirea. Concret.

 

Mihai Ion Turcu Ciolos s-ar inscrie in cursul guvernelor noastre, n-am observat ca vreunul sa "ia" altceva decat imprumuturi, de "dat" au dat si cu siguranta ar urma sa mai "dea" ca din "dar din dar se face rai" personal au "luat" fiecare cateceva. Prostimea spune ca "nu este indicat sa imprasii apa contra vantului", preocupare constanta a guvernarilor noastre drept care ne aflam "uscati". Intelepciunea in cauza este relativa. Depinde de vant si de presiunea apei, care este functie de musculatura abdominala, intrand in experimentalisme si tehnicalitati.... Cred ca este momentul in care trebuie riscat.

 

Doina Nicolescu Daca nu vom risca sa spunem nu jafului vom disparea.

Niciun comentariu: