marți, 27 decembrie 2016

Sa ne manifestam personalitatea in relatiile Europene!

Sa ne manifestam personalitatea in relatiile europene! – 18 noiembrie 2016


Smaranda Dobrescu shared a link.

„Occidentalii au făcut o alegere, trecând de la producția agricolă primară la prelucrare, de la producerea și vinderea de materie primă, la vânzarea de produse cu valoare adăugată mare. Vă voi da exemplul Belgiei. Zona flamandă era organizată agricol identic cu cea francofonă. Ambele produceau materie brută, deși climatul și relieful flamande nu permiteau performanța economică cantitativă din zona valonă, cu mai multă câmpie și zone colinare. Cineva a avut ideea că, dacă vor să-i bată pe frații lor valoni, ar trebui să-și treacă toată economia agricolă pe procesare și să pună valoare adăugată în prelucrare, în produse finite. Au atins obiectivul prin 2005 – 2006. De atunci, zona flamandă e contributor net la buget și ține financiar toată economia Belgiei, pentru că a închis lanțurile valorice, având trei verigi în mână: producție, procesare, vânzare.", a spus profesorul."

 

 

Profesorul Avram Fițiu, fost consilier al lui Dacian Cioloș la agricultură: În Europa nu mai putem merge cu principiul „capul ce se pleacă sabia nu-l taie". Când văd…

ACTIVENEWS.RO

 

Smaranda Dobrescu Daca profesorul cat si fostul sau sef ar fi crezut realmente in necesitatea despartirii de zicala turceasca, nu am fi avut azi 40% din terenul agricol in proprietatea altora.Altfel stie toata lumea ca productia noastra interna si externa nu se bazeaza pe prelucrare majora si in consecinta valoarea adaugata e mica iar profiturile pe masura. S-au inchis multe fabrici de prelucrare a produselor primare, dar de ce nu s-ar putea redeschide? Pentru asta sunt facute fondurile europene, nu pentru plata salariilor profesorilor, cum sustine USR-ul.

 

Prospectiv A-z .
Ce nu pare a fi mentionat este CAP-ul, nu capul, nu ceapeul, ci politica agriculturala comuna. Dar in infinita lor intelepciune, cei care au aderat Romania la saraci(r)e, mult timp inainte de Ciolos, negasind CAP-ul pe tava, nu par ca s-au fortat sa-l obtina.

https://en.wikipedia.org/wiki/Common_Agricultural_Policy

 

 

Common Agricultural Policy - Wikipedia

The Common Agricultural Policy (CAP) is the agricultural policy of the European Union. It implements a system of…

EN.WIKIPEDIA.ORG

 

Preda Mihailescu Nu stiu de ce in spatele acestor vorbe frumoase si abstracte eu vad rosii Olandeze frumoase, cu pielea tare si gustul lipse, dar agresive la nivel mondial - se raspandesc. Oare asta este ce spune profesorul?

 

Prospectiv A-z .
Domnule, asta-i un comentariu mai tare decat prospectiv, este filozofic! Desigur ca ai dreptate, *agricultura competitiva* la nivelul Belgiei e aia industriala, adica mancare fada si producatoare de cancer si boli metabolice! Poti avea produse sanatoase si gustoase doar daca subventionezi SAU importi dela altii care stau toata ziua cu ceafa in soare, nu cu ochii in iPod.

Niciun comentariu: