marți, 27 decembrie 2016

Problema minoritatilor in noul context European/global

Problema minoritatilor in noul context European/global – 15 noiembrie 2016
 
Draghi Puterity shared a link.

"Prima jumatate a anului viitor se anunta deci foarte periculoasa pentru tara noastră: dificultati bugetare, incercari si mai agresive de destabilizare a unor institutii (BNR), alegeri in Franta si Germania si declansarea Brexitului, reducerea interesului si capacitatii Comisiei Europene de a gestiona relatia cu Grupul Visegrad si cu Romania, incertitudini in ceea ce priveste orientarea strategica a Turciei sau modificări in politica Austriei, incertitudinile legate de proiectele administratiei Trump, etc. In plus, luna martie ar putea aduce incercari virulente de sprijin pentru miscarile secesioniste din Transilvania, mai ales daca UDMR va fi mentinuta in opozitie.

"Timpul probabil" in materie de politică internatională nu sună foarte bine…"


 

Problema minoritatilor in noul context european/global – ministru >> prim-ministru >> blogger

In abordarea specialistilor din Occident, tendinta dominanta in materia minoritatilor pare a fi respingerea "unilateralismului legal" in relatia dintre "statul-mama" si minoritati.…

ADRIANNASTASE.RO

 

Smaranda Dobrescu Nu e chiar asa de simpla situatia si nici nu are solutie unica cum citeam ieri la noi o preluare. Ma nedumiresc doua aspecte, caci imi lipsesc probabil informatii corecte:
1. Actiunile de destabilizare a BNR sunt vazute intr-o insiruire negativa de posibilitati.
2. Actiunile revizioniste ale Ungariei pot fi conditionate sau macar limitate de prezenta la guvernare a UDMR.
Per a contrario, prezenta la guvernare nu sporeste manifestarea unor interese straine adaugate la altele la fel de paguboase? Daca ei conditioneaza de exemplu accesul la guvernare de preluarea Ministerului Mediului, etc.? De altfel PNL impreuna cu USR isi pot face majoritatea necesara guvernarii cu UDMR. Celalalt tandem s-a exprimat ca nu ar fi posibil.

 

Draghi Puterity 1. Faptul ca actuala conducere a BNR e atacata fara a se oferi o alternativa credibila noi am remarcat de mult.

2. IMHO ungurii trebuie pusi in situatia de a face raul mai mic. Intre paduri si integritate teritoriala, la ce preferam sa renuntam?

 

Smaranda Dobrescu Depinde care din cele doua se reface mai repede https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/f4c/1/16/1f642.png:-)

 

Prospectiv A-z .
Adrian Nastase si-a revenit. Nu doar dela mesaje despre cresterea septelului la Cornu.

 

Draghi Puterity Da, am vazut ca a patronat recent o dezbatere la FET unde a luat cuvantul si Dr. Fota. Iulian Fota. I mean, you know... ahhh, strategul Fota. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/f51/1/16/1f603.png:D

 

Smaranda Dobrescu Nu se pune! Acolo a vorbit si maestrul Cioroianu...

 

Draghi Puterity Da, good point, Smaranda, good point! (Y) https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/f51/1/16/1f603.png:D

 

Prospectiv A-z .
Eroarea fundamentala a premiantului roman: S-a crezut de-al lor....

 

Dinica Roman Unii traiesc inca in aceasta eroare. Chiar daca nu conteaza, nu se stie niciodata!

Niciun comentariu: