miercuri, 28 decembrie 2016

Secretizarea revolutiilor din perioada 1989 - 1991?

Secretizarea revolutiilor din perioada 1989 – 1991 ?

 

Prospectiv A-z shared a link.

Se tot zangane dosarele din decembrie 1989, dar am inteles ca prin 2004 ar fi fost un ordin NATO care sa fi secretizat detaliile privitoare la toate revolutiile din 1989 pana in 1991...

 

 

Omerta Securității din dosarele Revoluției

Omerta Securității din dosarele Revoluției

COTIDIANUL.RO


Prospectiv A-z .
Comentariatul

Piotr
+6
Domnule Ohanesian,ca roman din mosi stramosi,traitor pe aceste meleaguri numite Romania,te intreb pe tine,alogen, ce interese reprezinti, sau ce urmaresti prin difuzarea acestor minciuni si dezinformari ?Din prima fraza dezinformezi cand afirmi ca generalul Voinea a anchetat evenimentele din Decembrie 89.Acesta, nu a facut altceva decat, sa impiedece aflarea adevarului,sa musamalizeze infractiunile comise in acea perioada si sa acopere adevaratii vinovati de crimele savarsite in numele asa zisei Revolutii.Ce credibilitate poate avea acest asa zis general de justitie militara cand Decembrie 89 a fost acuzatorul in facatura de proces al sotilor Ceausescu ?Pe ce si-a bazat el acuzatiile ? Pe biletelul primit de la Brucan ? Haideti sa fim seriosi, iar tu Ohanesiene,de ce nu te duci in tara stramosilor tai si sa ne lasi pe noi romanii sa decidem ce e bine sau rau pentru noi.De ce vreti cu tot dinadinsul,voi alogenii,sa ne conduceti si sa ne bagati cu forta pe gat "binele"vostru. 

Gherea @ Piotr
+2
Nu ma refer decat strict la Dan Voinea,care exact asta a avut sarcina,sa ne abureasca la maxim,ca si Maries!Imi amintesc gargara lor pe la diverse televizuini,doi comici ai loviturii de stat pro-sovietica!Iliescu si Magureanu nu vor spune nimic si nu pot fi condamnati decat daca marturisesc,conform dreptului european,ceea ce se poate face doar prin tortura,dar nu e frumos,nu?Au o varsta :)))))Magureanu a mai spus ca a fost mana sovietica,dar Iliescu nu si nu ,a fost Rivolutie!Imi amintesc ca Bush pere ii a transmis lui Gorby(erau conviviali) ca are mana libera in Romania ,SUA fiind ocupata sa il dea jos pe Noriega in Panama ca vroia sa nationalizeze Canalul!Mii de panamezi au murit luptand cu armata americana,dupa statsitici, peste 4000!

Charlie
+3
Marea minciuna o reprezinta "revolutia", minciuna care, iata, autorul articolului o repromoveaza dezinvolt. O alta minciuna cu caracter de diversiune este asa-zisa distrugere a documentelor, dandu-se exemplul celebrei farse Berevoiesti, care s-a inscenat pentru inducerea aceleeasi idei. "Strainii au intervenit in Revolutie", iata o contradictie in termeni. Strainii au instrumentat lovitura de stat, inclusiv prin trimiterea la moarte a propriilor jurnalisti alesi pe spranceana si asasinati tintit de pucistii complici. Armata si Securitatea ca institutii nu au fost implicate in crimele loviturii de stat inaugurate in 15.dec.1989 si victorioasa din 17 dec. odata cu "arestarea" ceausestilor. In cetateni si in militari au tras militarii Batalionului 404 cercetare-diversiune in necunostinta de cauza, adica la ordinele criminale ale gen. stanculescu, ca si elemente tradatoare din securitate, indivizi izolati ambele institutii fiind controlate de pucisti.

Ileana Rollason
0
Lazar are o mutra de bonom senil, cel putin, daca nu bolnav de Alzheimer, dupa o viata pe care si-a trecut-o admirându-se. Asa-zisele "dosare" ale "revolutiei" (citeste "loviturii de stat") s-au facut ulterior, fiindca, pe moment, n-a fost vorba de vointa. Adica, din ele, lipsesc taman piesele esentiale, constatarile medico-legale privindu-i pe mortii de Craciun. Si-n privinta procurorilor, s-avem pardon, numai ca si eu mai stiu câte ceva: TIPII N-AU VRUT, nu ca "n-au fost lasati sa lucreze", N-AU VRUT SA ÎNTOCMEASCA DOSARE PENALE. Plângeri înregistrate si-aruncate la gunoi. "Ce-mi trebuie balamuc?" Securitatea nu mai comitea violente fizice, morti , nu mai era vorba de Evul Mediu. Hartuirea era reciproca (bancurile politice), si morala . @Ohanesian : bine stii ca disidentii n-au fost decât o mâna, ca nu-s dosare. Cu cine, adica, defilezi ca sa justifici "represiunea" ? cu Doina Cornea si Laszlo Tökes? cu Liicheanu si Andrei Plesu ? cu-asa zisa "scoala de la Paltinis din care-a iesit GDS -ul ? când scopul de dupa 22 a fost demantelarea unui serviciu strategic, de informatii - asta a facut si Hitlery, cu mail-uri necodificate, divulgarea unor secrete de stat -, pentru distrugerea tarii? de oferirea ei pe tava, de la economie, la aparare si patrimoniu, altora? de unde "represiunea securitatii", când punerea-n scena, "teroristii, TVR atacata, omeni pe acoperisuri ... si-n institutii .. înarmati, demascati-i" ( în felul asta s-au organizat ambuscade carora le-au cazut prada militari, ca Iliescu avea nevoie de morti, si de "cine-a vazut dictatorul ? care fuge, se-ascunde", ca, daca ar fi avut aparat represiv, Ceausescu n-ar fi luat-o la fuga), si victimele, s-au înregistrat DUPA 22 decembrie, când tipul era deja la Târgoviste, arestat? si când Iliescu-Brates aveau, pentru prostirea multimii si justificarea mortilor premeditati, nevoie de-o noapte la Varennes, ca de-aia erau 200 de ani de la Revolutia Franceza ...

 

Prospectiv A-z .
Impielitatul
+2
sa vorbesti de omerta securitatii cind securitatea e prima interesata de adevar in cazul 1989 nu mi se pare decit un joc infect al unui pion kgb-ist! se intretine din nou confuzia ca securitatea e cea care ar avea interese si nu emanatii lui 89 si a convervelor kgb-iste pe care le-au reactivat si plasat in functii cheie! mai studiati copii si intelegeti ca romanii nu au avut loc in deciziile de dupa 22 decembrie 1989! romanii au fost vinati si omoriti! ce dracu, chiar atit de chiori si naivi sa fiti???

Alexandru Chis
+3
Domnule Dan Voinea dumneavoastra sunteti cel care a trenat lucrurile pentru ca fiind implicat in "Procesul Ceausestilor" ati avut tot interesul sa eludati adevarata implicare a celor care au preluat puterea dupa fuga dictatorului. Colonelul Ioan Nicolescu, cd-tul UM 01065 Popest-Negoiesti i-a inaintat presedintelui Basescu un memoriu, prin 2007, in care recunoaste explicit contributia sa si a unitatii militare care a condus-o (o unitate de elita, specializata in lupte de strada si antitero) la preluarea puterii de catre Iliescu, Nicolaescu & Co si ce rol a avut, atit la revolutie cit si la Mineriada din 1990. In plus, eu personal v-am inaintat un material in care un prim procuror militar confirma in scris ce sarcina a avut in ziua de 22.12.1989 cind trebuia sa insoteasca UM 01065 in marsul acesteia catre Bucuresti. Poate ca acum, dupa 27 de ani, alti procurori militari tineri care nu au fost implicati in evenimentele din Decembrie 1989 si nu au facut parte din conducerile Parchetelor Militare in ultii 20 de ani, deci care nu au contribuit la eludarea adevarului despre Revolutie, sa preia studierea documentelor, atitea cite au mai ramas si nu au fost distruse. De 10 ani incerc sa determin Parchetul Militar sa recunoasca actiunea de represiune din dimineata zilei de 22.12.1989 din fata Uzinei "1Mai" Ploiesti, dat toate Parchetele Militare - dar absolut toate! - dau acelasi verdict: "Faptele s-au prescris", desi eu am solicitat, inclusiv Instantei de Judecata, sa se recunoasca faptele si ca aceasta agresiune a fortelor de represiune impotriva muncitorilor de la Uzina "1Mai" Ploiesti a avut loc. Mai grav este faptul ca fostii procurori militari Doana si Vasilache, din Ploiersti, desi stiau precis ce s-a intimplat atinci, in dimineata zilei de 22.12.1989, au refuzat sa confirme agresiunea si sa elibereze un document in acest sens, chiar daca au avut functii importante in Parchetul Militar de pe linfa ICCJ. Mai sunteti convins ca eu mai cred ca se va elucida ceva? 

Ileana Rollason
+2
@Alexandru Chis : un nume de procuror militar, lipsit de scrupule, si eu stiu, la Cluj : Domsa. O fi oale si ulcele, dupa atâtia ani. De-o rea-vointa exemplara, în urletele de la TVR ale lui Brates cu banda, "securitatea" (care de la 15 decembrie fusese arestata, consemnata-n sedii, sub paza 24/24 de ore a unor unitati armate) "a tras". Nici vorba. Armata a fost, cu premeditare, intoxicata si-ndreptata sa traga unii împotriva altora. Militarii nu stiau pe cine-au în fata, asupra cui li se ordona sa deschida focul. Comandantii niciodata n-au avut de dat socoteala. Asa zisele "procese" Stanculescu si-altora doi-trei, n-au fost decât mascarade. Spuneti ca un ofiter, un comandat, i-a înaintat lui Basescu un memoriu : omul s-a vârât în gura lupului, si el, a unui gropar , a unui faptuitor, a unui pervers.

Ioska
+3
Stiti de ce generalul Degeratu a ordonat subordonatilor din M.Ap.N. sa nu furnizeze informatii despre actiunile armatei in Decembrie 1989 ? Pentru ca generalul Degeratu era, in decembrie 1989, avand gradul de colonel, seful sectiei operatii la Comandamentul Armatei a 4-a de la Cluj si, in aceasta calitate, a intocmit si ordonat desfasurarea de forte si actiunile unitatilor militare din Cluj-Napoca, care au iesit in oras, au ocupat principalele cai de acces si obiectivele publice, provocand iritarea demonstrantilor, altercatii si conflicte majore, finalizate cu morti si raniti in randul civililor. Pentru implicarea in baia de sange provocata de armata la Cluj, generalul Degeratu nu a fost tras niciodata la raspundere.

Afirmatie importanta:
0
"Orice dovadă referitoare la intervenția străină în revoluție a fost dosită." 

Charlie
+1
Pt. Piotr. Sunteti in fals pe chestiunea "biletelului". E vorba de un act olograf oficial semnat in nume propriu de Ilici Iliescu K.G.B., act neoficializat la fel ca toate celelalte care au fost emise de complotisti in perioada de vid politic inscenat dupa sedinta CP-Ex din 17 dec. 1989 pana in 27 dec. cand s-a constituit CFSN. Nu voi incerca sa dezleg misterul faptului ca ati pus pe seama agentului coordonator Brucan al agentului Ilici actul criminal. 

Piotr @ Charlie
0
Nu sunt deloc in fals si nu contest ca Ilici a fost capetenia complotului,dar,se cunoaste (in cercurile informate) ca Brucan era creierul diversiunilor lansate atunci si scria biletele pe care le dadea celor care trebuiau sa execute anumite scenarii.Doar nu credeti ca Ilici l-a gasit si instruit pe Voinea pentru "proces" ?

 

Prospectiv A-z .
Charlie
+1
Pt. Piotr. Ilici nu a fost conducatorul complotului, ci beneficiarul dinainte stabilit. Daca brucan a dat ordine prin biletele, textele erau cu siguranta codificate si la final stipulau ca destinatarii sa le... inghita. Cititi cartulia gen. criminal stanculescu compilata impreuna cu gherilleros-ul marxist gelu voican aterizat din jungla natala in tara noastra pentru "instaurarea capitalismului", cartulie intitulata "Procesul Ceausestilor", unde romanoctonul ne spune cum cu totul intamplator a fost ales maiorul voinea ca asesor popular stalinisto-dejist. Acest procuror care a uitat sa se lase sinucis precum judecatorul Popa care a manifestat slabiciuni ideologice ulterioare, a fost pus special sa ingroape dosarele, concomitent stergand urmele, la fel cum au procedat parlamentarii sergiu nicolaescu-GRU si ate(SRI), sefii comisiilor parlamentare si cioclii dosarelor loviturii de stat. Ilici a fost acela care in numele organului subversiv complotist CFSN a semnat actele oficiale, la "dosarul" procesului infam fiind anexat "decretul" de care vorbesc pe care s-a bazat rechizitoriul. Ca voinea nu a fost numit intamplator "procuror" o arata clar spiciul sau auzit de o tara ulterior, in care a lansat o avalansa de laturi diversioniste care sa ne induca in eroare. "Aparatorul" ceausestilor, sinistrul lucescu, a functionat tot ca un procuror comunist, uitand sa invoce falsitatea actelor procedurale si sa ceara probe si amanarea sentintei mai mult, cerand pedeapsa capitala.

Charlie
+1
Din nou cerberul responsabil cu cenzura a taiat din text numele lui gabrielescu PNTcd-securitate-SRI, sef comisie parlamentara pe problema loviturii de stat numita impropriu revolutie pentru ca, complotistii sa obtina o falsa legitimitate populara. Cand au constatat ca multi s-au dezmeticit au lansat diversiunea cu revolutia...furata. Cei care urlau din toti bojocii ca le-a fost furata revolutia sa stiti ca erau agitatorii loviturii de stat de la Televiziunea Captiva si de la balconul Universitatii. Nu toti, caci loviturile de stat bolsevice drapate in revolutii se comit de catre cativa criminali superinstruiti care provoaca in mod marsav confuzie si instiga trecatorii ocazionali.


Alexandru Cosmin Codreanu Interesant ca articolul are la baza un video interviu obscur publicat cu 6 ani in urma

 

Mihai Ion Turcu Se discuta "academic" daca in 1989 am produs o revolutie sau am suferit o lovitura de stat. Toate revolutiile includ si o lovitura de stat si in toate revolutriile exista amestec extern.

 

Prospectiv A-z .
Discutia nu-i atat de naiva; se arata pisica pesedistilor! Daca e sa fie adevarata chestia din 2004, totul e o zanganeala, se mizeaza pe faptul ca oamenii sunt conditionati.

 

Preda Mihailescu Ar explica diverse!

 

Mihai Ion Turcu O miscare de masa care prabuseste statul, si are ca rezultat schimbarea paradigmei organizarii societatii, este un fenomen social nu penal. Este "ilegala" dar "legitima" avand autoritate in a genera temei constitutional. O lovitura de stat este ilegala si nu genereaza legitimitate de altfel nu schimba ordinea sociala ci doar titularul puterii.Tehnic, fie sociologic fie juridic , o miscare de masa nu poate fi "anchetata". Pot fi anchetate persoane fizice in temeiul CP al RSR si judecate in temeiul legii din momentul comiterii faptelor anchetate penal. Ce poate rezulta este total absurd. CP al RSR, partea speciala, decurge din Constitutia RSR, constitutie de stat totalitar comunist, si era menit sa asigure perenitatea sistemul totalitarist.Insistenta grupului Iliescu pentru teza "revolutiei" fara interventie straina si fara puci militar, trebuia sa acrediteze legitimitatea statuluii succesoral "Romania". Stricto sensu, RPR nu a fost stat succesoral legitim nici Romania succesoare a RSR nu este daca a rezultat prin interventie straina si puci militar. Formal, Romania, stat legitim, artrebui sa fie "Regatul Romaniei".....

 

Bochis Borşanu Alexandru Silviu Nu este exclus. Dar "aportul" lor la lovitura de stat nu a fost prea substanţial. Ei erau doar cu propaganda şi dezinformarea prin Europa Liberă, oficina CIA. USA era ocupată să atace Pnama, unde marioneta lor nu mai răsoundea la comenzi. La ei eşecul este un mod de a fi. Vz. Osama bin Laden. etc.

 

Bochis Borşanu Alexandru Silviu TITLUL E O ORDINĂRIE! O MIZERIE! O DEZINFORMARE CRASĂ ! CHIAR NU VĂ E RUŞINE, DUPĂ ATÂŢIA ANI SĂ MINŢIŢI??? .......... Dimpotrivă! Securitatea a insistat să se continue cercetările, să fie pedepsiţi criminalii, români sau străini, dar agenţii KGB-ului, DTS-ului şi CIA s-au opus. Numai aşa se dovedea că Securitatea a fost pentru alungarea Dictatorului, fapt pentru care nu a ridicat nici un deget! Şi criminalii erau trimişi la puşcărie, ude le era locul!

 

Draghi Puterity All you ever wanted to know about the Romanian Revolution but were afraid to ask:

https://romanianrevolutionofdecember1989.com/.../schachm.../

 

 

Schachmatt – Strategie einer Revolution (Susanne Brandstätter). THE 1989…

ROMANIANREVOLUTIONOFDECEMBER1989.COM

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ "Stricto sensu, RPR nu a fost stat succesoral legitim nici Romania succesoare a RSR nu este daca a rezultat prin interventie straina si puci militar. Formal, Romania, stat legitim, artrebui sa fie "Regatul Romaniei"....." - Splendid. Da, ultimul stat legitim a fost Regatul Roman, si cred ca - fara a accepta evidenta - totusi multi potentati recenti simt lipsa de legitimitate si zgandare din acest motiv la istoria antebelica.

Niciun comentariu: