marți, 27 decembrie 2016

Sa nu uiti, Darie!

Sa nu uiti, Darie! – 16 noiembrie 2016


Draghi Puterity shared his post.

Sa nu uiti, Darie..

 

Draghi Puterity

November 16

"Cand am devenit Prim Ministru in 2012 primele solicitari din partea "partenerilor internationali" au fost referitoare la "restructurarile" din "Rust Belt" ul Romaniei - sa inchidem energia produsa pe carbune ( si sa importam energie "verde" din Cehia, Germania, etc) sa bagam in faliment UCM Resita ( ca sa aducem la hidrocentralele romanesti 
numai masini produse in Franta sau Geemania) , sa inchidem mine (si sa importam carbune din Polonia) ! Sa inchidem spitalele din zona ca sunt "nerentabile" , sa comasam scolile ca nu mai sunt copii, si sa ii punem pe oamenii din zona sa traiasca din turism!!!

Am spus clar - cat timp eu sunt Prim Ministru si PSD se afla la Guvernare aceste idei antisociale si antieconomice nu se vor pune in practica!!! Si asa a fost .

Dupa care in 2016 au venit tehnocratii si distrugerea acelei zone ( si a viitorului romanilor care traiesc acolo) se face "pas cu pas" - cu organizare "nemteasca"! Iar Dl Ciolos si ministrii sai pun in practica aceasta strategie si vor sa o finalizeze in 2017-18.
Din pacate in Romania nu exista o singura "Rust Belt" a carei distrugere se realizeaza programat ( ironia istoriei face ca aceasta sa fie exact regiunea din jurul Sarmizegetusei - simbolul nostru istoric)!!! Noi avem cateva oaze de dezvoltare in sensul "european" Bucuresti, Cluj, Timisoara, Oradea ( unde si acolo la un tanar bine platit sunt 5 care muncesc din greu cu salariul minim pe economie) - in rest o tara intreaga in care politicile "tehnocrate" si "nemtesti" inseamna distrugere economica si demografica, exodul tinerilor, lipsa de speranta in viitor!"

 

 

Victor Ponta, dezvăluiri din perioada în care era premier, în anul 2012

Victor Ponta face o serie de dezvăluiri din perioada anului 2012, atunci când a fost desemnat prim-ministrul al României. Ponta a povestit cum partenerii…

DCNEWS.RO|BY DCNEWS

 

Draghi Puterity Apropo de traitul din turism (cu care i-au prostit si pe greci), alta stire de azi:

"Argeșul are nevoie de parcuri industriale mai mult decât de zone de sălbăticie!"(...) Conform documentelor oficiale, Munții Făgăraș dețin o suprafață de 200.000 ha și acoperă suprafața a 128 de localități în care trăiesc 73000 de locuitori. În argumentarea Ministerului, crearea Parcului Național Făgăraș, coroborată cu ariile protejate adiacente – Parcul Național Bucegi, Parcul Național Piatra Craiului, Munții Leaota și Iezer Păpușa – ar putea conduce la realizarea "celei mai întinse zone de sălbăticie din Europa" sau, mai plastic, la crearea unui Yellowstone european. În neputința de a crea hub-uri de inovare, mari aglomerări industriale și parcuri tehnologice, România alege soluția cea mai facilă și primitivă: crearea de vid!

Fără a delimita cu exacitate limitele teritoriale și zonele de protecție care vor fi instituite, Ministerul Mediului îmbracă proiectul în haina ecologistă, proslăvind cu cinism oportunitățile de dezvoltare locală.(...)

Guvernul vrea să creeze în România, inclusiv în Argeș, cea mai întinsă zonă de sălbăticie din Europa. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat recent Memorandumul privind demararea procedurilor de înființare a Parcului Național Făgăraș, care a fost aprobat de executiv în luna septembrie a acestui an. "

http://www.dcnews.ro/parcul-na-ional-fagara-i-delta...


Smaranda Dobrescu Cu parcul natural Retezat s-a rezolvat! Si cu Leaota, si cu Piatra Craiului. E absolut vital sa plece toti tehnocratii de la guvernare. Chiar si cei modesti care stau la toate cozile cu rabdare si la stopuri si matura parcurile!

 

Smaranda Dobrescu Putem sa conexam cele spuse de Victor Ponta si cu noua Strategie energetica elaborata de ministrul Grigorescu. Ea e elaborata pe termen lung si ciudat, prevede scumpirea kilowatului, in prezent la 0,53 lei, la 0,80 lei in 2018 si 0,90 lei in 2020. Motivul ar fi investitiile in grupurile 3 si 4 de la Cernavoda si scaderea productiei de energie hidro si pe carbune (De ce hidro??). Va creste productia de gaz iar energiile regenerabile se vor dezvolta dupa 2020-2025.PMna atunci statul nu va sustine instalarea acestora prin subventii. Mi se pare important sa nu apuce tehnocratii sa si aprobe aceasta Strategie. Ministrul Grigorescu este acel ministru care inchiriind un site reuseste sa castige zeci de mii de euro.lunar. Adica are fler economic si de afaceri https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/fcb/1/16/1f641.png:-( https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/fcb/1/16/1f641.png:-(.

 

Draghi Puterity Pai normal, cat timp nu exista o solutie tehnic fezabila de stocare a energiei provenite din sursele regenerabile, ea trebuie vanduta la fraieri, nu facuta cadou ca acum.

 

Smaranda Dobrescu Nu am auzit sa aibe in plan acesta solutie de stocare. Nu se gandesc inca nici la bateriile de pe sosele, caci automobilele hibride si chiar electrice au inceput sa circule..

 

Draghi Puterity Din ce stiu eu problema stocarii inca nu e rezolvata satisfacator din p.d.v. tehnic (nu exclud ca unele intarzieri ar putea fi determinate si politic, insa nu cred ca e factorul predominant).

Germania plateste (!) uneori, in ultima vreme, unor vecini 

 

Smaranda Dobrescu Am avut un institut de cercetare ICPET care ar fi dat ceva solutii bune pana la solutia finala optima care va veni poate de la japonezi sau cam asa ceva..

 

Draghi Puterity In Romania, cred ca am avea prin munti destul potential hidroenergetic, adica lacuri artificiale alaturate, cu diferenta de nivel, in care se pompeaza apa de jos in sus cand e surplus de energie, si se generaza electricitate de sus in jos cand nu e. 

Ah, da, am uitat, acum nu ne putem face asa ceva, ca ne trebuie mai multe rezervatii naturale. Din care IKEA are voie sa taie pomii.

 

Smaranda Dobrescu IKEA e in intrecere intensiva cu austriecii. Vrea sa recupereze . Praful se alege de brazii nostri!

 

Smaranda Dobrescu La cate ape si lacuri avem, energia hidro a fost si ramane cea mai ieftina. De ce se intampla toate astea?

 

Draghi Puterity Poate are legatura cu Paks II-ul din Ungaria (reactoare nucleare care urmeaza a fi construite de rusi). Ar trebui intrebat Öttinger, ca el a mosit chestia.

http://budapestbeacon.com/.../former-german.../35273

 

 

Former German European Commissioner for Energy lobbying…

BUDAPESTBEACON.COM|BY JUSTIN SPIKE

 

Prospectiv A-z .
Va fi Ponta luat in serios de data asta? Nu cred, oamenii cred in general doar ce se potriveste cu imaginea lor pre-existenta despre lume.

 

Draghi Puterity Ca principiu ai dreptate, Flavius, dar ia uite ce spune aici Mirel Palada:

https://www.facebook.com/mirel.palada/posts/1344222685590124

 

Mirel Palada

November 16 · 

Nu am cifre, nu am metodologie, nu am analiza cantitativa. Doar un nas care miroase. Si nasul meu miroase ca, spre deosebire de acum citiva ani, cind internetul era clar doar de partea tefeleilor, se chinuia PSD-ul degeaba sa faca lumea sa miste pe net, acum incet-incet diferentialul s-a mai micsorat.

In continuare pufosii au the upper hand, caci tinerii folosesc internetul mai mult decit ceilalti. Insa clar 2016 nu este precum 2012. Brexitul si victoria lui Trump probabil contribuie si ele la aceasta schimbare sociala, un soi de destigmatizare si lepadare de demonizare. A inceput lumea sa capete curaj, sa scoata capul si sa aiba voce.

Drept urmare, puterea hegemoniei discursive a pufosilor de la Hoitniuz, Digi 24, a tuturo tapalabismelor si a tuturor turcenilor de servici incepe sa scada. E din ce in ce mai multa lume pro-PSD, pro-PRU, pro-ALDE care nu numai ca are curaj sa-si spuna punctul de vedere, ci si mai mult, sa mearga peste ticalosi fix in vizuina lor si sa le-o dea peste ochi de maniera cea mai vocala si mai indignata. Cum faceau postacii lui basescu si udrea cu ani in urma.

Acuma pufosii nu mai detin monopolul exprimarii online. Si, de la Lenin si Gramsci incoace, stim foarte bine ca atunci cind hegemonia discursiva incepe sa schioapete, schioapata si eficienta politica. Tefeleii nu vor mai fi in stare sa foloseasca atit de mult internetul pe post de maciuca. Si atunci peneleul tzup la vale, o sa faca 25.

Semnele sint pe zid, ad literam. Mene tekel fanes, scrie pe toate zidurile internetului. De exemplu, pe pagina liberalilor unde isi anunta cu surle si trimbite sondajul victorios, e plin de lume care le-o da peste ochi. Ceea ce acum citiva ani era mult mai putin probabil.

Ai ai ai, ce dureros. Se intoarce roata, pufosilor. Cum ar fi spus Gandalf, in cea mai dulce limba sovietica: the tide is turning. Valar morghulis. Nu pagadi. Pashol na turbinca. Winter is coming.

Se intoarce roata..

Niciun comentariu: