vineri, 30 decembrie 2016

Dincolo de realitatea nimicului

Dincolo de realitatea nimicului – 23 noiembrie 2016


Alexandru Cosmin Codreanu shared a link.

 

Nu stiam ca dl. Adrian Sarbu scrie editoriale. Asa ca am fost foarte surprins cand am citit articolul de mai jos.

Dincolo de realitatea nimicului bine facut ramane o intrebare: de ce?

O speculatie personala, care are la baza principiul inductie matematice care spune ca daca o regula matematica se poate demonstra pentru n numere, ea se respecta si pentru n+1 numere, este urmatoarea:

La nivel local toata lumea fuge de responsabilitate, de decizie, de teama de a nu gresi, de a nu leza autoritatea superiorilor directi, etc. Cine nu munceste / nu ia decizii nu poate gresi. Am fost expus repetat acestor realitati in orasul cu cea mai evoluata mentalitate din RO - Bucuresti.

Ducand rationamentul la nivel superior, si acceptand ca factorii de decizie de la Bucuresti reprezinta doar un nivel local al politicii mari euro-atlantice la care suntem afiliati, este de asteptat ca politica damboviteana sa fuga de decizii, erijandu-se intr-un executant disciplinat, care nu greseste niciodata in ochii superiorilor.

Pe baza acestui rationament afirm ca atata timp cat Romania nu este o prioritate a superiorilor politicii noastre nationale, nimicul va continua sa fie bine si temeinic facut de politicienii locali de la Bucuresti.

 

 

Ce urmează după doi ani de nimic bine făcut?

Un comentariu semnat de Adrian Sârbu

M.GANDUL.INFO


Smaranda Dobrescu Nu pot jura ca e scris de Adrian Sarbu, cel pe care mi se pare mie ca-l cunosc. Pot spune insa ca are valoare literara de netagaduit. Daca mai are ceva legaturi cu vreo televiziune si e muncit de astfel de idei nu ar strica sa nu lase sa se promulge ideea ca USR are 19% in sondaje, mai mult cu 1pp decat PNL si ca jocurile sunt ca si facute..

 

Smaranda Dobrescu Elementul cheie pentru implinirea planurilor prezidentiale pare a fi numirea premierului Ciolos. Si cum nu-si doreste sa fie neconstitutional si sa-l numeasca in dispretul legii de baza, Presedintele prefera sa castige partida PNL-USR. Am ascultat timp de 5 minute in seara aceasta pe Nicusor Dan la o televiziune. Intrebat de programul sau, a inceput prin a repeta povestea cunoscuta: nu e important programul ci calitatea oamenilor.Presat totusi sa raspunda ceva si despre program a devoalat in ordine: Nu e de acord cu imunitate si pensii pentru parlamentari (ah, nu, el nu e populist!), propune ca toate comisiile parlamentare sa se intalneasca la 2-3 luni cu alegatorii ca sa tina legatira cu cetatenii ( legatura cu cetatenii o tin reprezentantii alesi ai acestora nu comisiile de specialitate eterogene politic). Iideea de democratie participativa care il bantuie incearca sa o calchieze pe democratia reprezentativa (original!). A mai adaugat ca nu are in program prevederi privind fiscalitatea. Sigur, nu spune nimeni ca nu e nevoie imperioasa de oameni cinstiti in parlamentul tarii, dimpotriva, dar nici nu spune nimeni ca acestia trebuie sa fie tabula rasa din punct de vedere politic.

 

Ioan Sorin Leoveanu Am impresia ca noi nu prea mai contam in ecuatia noastra.

Niciun comentariu: