luni, 24 noiembrie 2014

Directorul TVR face politica discriminatorie



Directorul TVR face politica discriminatorie-13 noiembrie 2014
Smaranda Dobrescu  Iata un text al directorului TVR, Stelian Tanase:
"Partizanii lui Iohannis domină pe facebook, twitter, etc. Am citit cîteva sute de comentarii azi noapte, unele sunt de un haz nebun. Aici se află România plină de imaginație, relaxată, europeană. Dacă ar vota numai utilizatorii de online Iohannis ar cîștiga detașat. Dar numericește vorbind acest electorat este inferior numărului babelor din satele părăsite și bețivilor de prin cîrciumile rurale, al celor strînsi pe marginea șanturilor să povestească ce le scriu copiii plecați in occident la muncă. Că din ce trimit ei trăiesc. Ăștia ( spre deosebire de copiii lor ) nu votează cu Iohannis, ci cu Ponta la îndemnul primarului, mai ales dacă pune și cîteva kilograme de mălai și făină în sacoșa trecută peste gard. În plus amatorii de online nu ies din casă duminica nici măcar să se ducă la vot. (sursa)"
Fara comentarii...
http://voxpublica.realitatea.net/…/de-ce-trebuie-sa-si-dea-…

De ce trebuie să-şi dea demisia urgent Stelian Tănase

Totuşi, nesimţirea cu segregarea electoratului într-o manieră violentă are o limită. Înţeleg că oengiştii care iau bani cu ghiotura de la buget, că tot felul de stipendiaţi pe bani publici nu pot avea orgasm intelectual dacă nu rîd de babele din sat şi de leneşii din cîrciumi. Dar directorul TVR scrie azi aşa ceva:
Partizanii lui Iohannis domină pe facebook, twitter, etc. Am citit cîteva sute de comentarii azi noapte, unele sunt de un haz nebun. Aici se află România plină de imaginație, relaxată, europeană. Dacă ar vota numai utilizatorii de online Iohannis ar cîștiga detașat. Dar numericește vorbind acest electorat este inferior numărului babelor din satele părăsite și bețivilor de prin cîrciumile rurale, al celor strînsi pe marginea șanturilor să povestească ce le scriu copiii plecați in occident la muncă. Că din ce trimit ei trăiesc. Ăștia ( spre deosebire de copiii lor ) nu votează cu Iohannis, ci cu Ponta la îndemnul primarului, mai ales dacă pune și cîteva kilograme de mălai și făină în sacoșa trecută peste gard. În plus amatorii de online nu ies din casă duminica nici măcar să se ducă la vot.
E democraţie, sînt mai mulţi candidaţi, se votează. Iar rezultatul se respectă. Votul oamenilor se respectă. Ce să mai zic de votul babelor din satele părăsite care, din pensia lor de CAP (o muncă grea batjocorită de toată lumea ca fiind un soi de nemuncă), îi plătesc lui Stelian Tănase taxa TV. Trebuie să-ţi dai demisia urgent, omule. Ai depăşit totuşi pînă şi limita oportuniştilor care se dau iubitori de piaţă liberă şi parazitează indirect statul.
Am înţeles că nu se poate elită altfel decît cu dispreţ total faţă de mediul rural, de oameni nedreptăţiţi în toate felurile posibile. Dar chiar să încurajăm din bani publici reverii protofasciste, mi se pare mult-mult prea mult. Nu obişnuiesc să cer demisia aiurea, la orice tîmpenie politică, în funcţie de cine pe cine a mai scuipat. Dar aici avem un dispreţ total faţă de însăşi ideea de contribuţie cetăţenească la un bun care ar trebui să fie public: TVR.
P.S. Mai are rost să amintesc cît de greşită e oricum ideea cu cu muncitorii din Occident care votează altfel decît părinţii lor? Sînt cu milioanele şi nu votează, muncesc de sparg, supravieţuiesc cu greu şi nu au bani de distracţii precum votul. Abia în Vest, cu cei 150000 de votanţi din milioane li se îndeplineşte visul unora de pe aici cu votul cenzitar. Votul pentru diaspora, oricîte secţii am deschide, se va limita la o pătură educată şi cît de cît echilibrată financiar, mult sub masa de muncitori care nu văd decît ziua de mîine.
P.P.S. Cei care au pensie de agricultor beneficiază de scutire dacă fac o cerere. Mulţi n-o fac. Ca să nu mai zic că beneficiază de scutiri de taxe şi ăia care au mai mult de o casă! (sursa)
Draghi Puterity Cei care traiesc mai mult in realitatea virtuala decat in realitate, il prefera pe Iohannis.
Octavian Lupu In loc de comentariu. Taifas la New York al lui Victor Ponta: cu doi dintre ziariștii care-i cos zilnic nasturii la cămașă – Victor Ciutacu și Bogdan Chirieac – despre directorul TVR, Stelian Tănase:

„Victor Ponta: Dar dincolo de asta, faptul că am reuşit să-l opresc pe domnul Tănase să nu mai vină tot timpul la mine în birou să-mi spună ce mult mă iubeşte, ce mult vrea să mă susţină, i-am zis, domnule Tănase, nu vreau, vă mulţumesc, că am mai avut pe unul care venea să…"
Costel Gilca partizanat politic propaganda si manipukare!
Smaranda Dobrescu Cand esti prietenul elitelor care vor ca needucatii, saracii, batranii sa nu mai vina sa voteze, nu poti sa ai decat dispret fata de acestia. Inainte parca mai disimulau baietii..
D.P  Doar de curiozitate, Stelian Tanase are copii?
S.D  Draghi, sa nu cadem in capcane!. Chiar cred ca nu e relevant in cazul acesta
Savitsky Gabriela Adânc. Ce să zic? Nici măcar n-are verb.
D.P  Da, ai dreptate Smaranda, probabil banii lui Soros sunt mai relevanti in pozitionarea lui Tanase.
Intrebam insa chiar din curiozitate, incercand sa imi explic ce poate fi in sufletul unui om care gandeste asa. Poate extrapolez eu prea mult din experientza mea personala, insa cred ca responsabilitatea pe care o simte un parinte pentru copiii lui ii modifica automat perceptia asupra unor categorii dezavantajate a societatii. In fine...
S.G  Babele alea au muncit și muncesc. Și sunt mai înțelepte decât sorosistul.
S.D  Draghi, gandesc ca sunt destule familii care nu au copii. Ar trebui sa accept ca acestia sunt sau devin partial mizantropi. Nu pot sa generalizez. Cred ca pur si simplu S.T a dorit sa faca placere elitelor ghedesiste cu care a baut in urma cu 25 de ani impreuna din cupa care i-a transformat pe toti in "intelectualii alesi ai neamului " Noi, suntem binecuvantati prin copiii nostri si avem delicatetea sa nu-i judecam dupa acest atribut pe ceilalti.
Alexandru Cosmin Codreanu Voi comenta asemeni unui dreptaci: dl. Stelian Tanase trebuie sa demisioneze deoarece isi jigneste principalul grup de clienti platitori de abonament TVR si Radio - batranii. Cand directorul unei institutii finantate de clienti ii batjocoreste pe acestia din urma, el trebuie demis urgent, iar institutia datoreaza scuze publice celor jigniti.
Prospectiv FCh .Mi-aduc aminte cum eram si eu victima, cu aspiratii la cercul de 'telectualitate, la inceput de ani '90 cand aveam urechile astupate la tot ce spunea Iliescu. Asta m-a impiedicat sa vad unde si care ne erau reformatorii. In plus, credeam ca-s in cea mai aleasa companie, racordandu-ma la megafoanele GDSului si nebagand de seama neputinta CDRului.

Una peste alta, am plecat din Romania ca multi altii, pana in ziua de azi, deoarece n-am cuplat. Asta face ca Romania e imputinata, cu cca. 10%, iar varfurile sale imbogatesc capitalul intelectual al altora.

Asa ca daca se merge pe porcaria asta paguboasa, cum ca dashteptii sunt cu Johannis si prostii corupti cu Ponta, o situatia proasta se agraveaza. Ponta/PSDul ar trebui sa faca eforturi reale pentru a se moderniza nu in sensul neoliberalismului, ci al promovarii de oameni care sa aduca bunastare in Romania.

Dashteptilor cu Johannis le-as spune doar ca nu orice zburataciune neoliberala se mananca si ca romanilor le este cel mai bine in Romania. Sa nu uite, au avut Romania ultimilor 10 ani pe mana! In caz ca Johannis pierde, sa se angajeze civic si politic si sa caute sa inteleaga mai bine fatza intunecata a emigratiei. Pe dashteptii lui Johannis din diaspora i-as trimite pentru cateva titluri la biblioteca si astfel sa aiba o sansa sa inteleaga ca, de exemplu, le e mai bine material si din cauza ca la atatia ca cei ramasi in Romania le e mai rau.

Atentie! In caz de castig, Ponta/PSDul nu pot face nici cat o ceapa degerata daca nu capaciteaza si pe dashteptii lui Johannis. Adica greul abia dupa victorie incepe. In caz de esec, responsabilitatea e mai ales a lor, nu a oilor ratacite.
Alexandru Botu "Prostii" aceia judeca dupa fapte, nu dupa discutiile sterile ale "desteptilor". Prostii sunt pragmatici, cunosc numai lucruri realizabile in pasi marunti, "desteptii" sunt preocupati doar de fapte marete, greu de inteles omogen chiar si de ei. "Desteptii' sunt insa capabili sa evalueze tendinte, orientari, consecinte,sa formuleze actiuni corective "prostii" nu.
As continua cu seria de consideratii, dar tot la aceiasi concluzie as ajunge: "desteptii", fara simt practic indestructibil sunt mai naivi decat "prostii" si, de aceia, ies din toate combinatiile mai pacaliti si mai dezamagiti. Ei sunt cei mai manipulabili, caci chiar intra (era sa zic dus de retorica "ca prostii") cu toate mijloacele din dotare in slujba inselatorilor de profesie. Lipsiti si de curajul actiunii, dupa ce vad rezultatele, sunt si cei care se lamenteaza in permanenta.
O a doua concluzie ar fi ca "prapastia" dintre cele doua categorii face dificila trecerea indivizilor dintr-o parte in alta. Mai ales de la "desteptii" care s-au prins catre "prosti". Asta chiar ma ingrijoreaza, de data asta, subiectiv, cu adevarat.
Un corolar al celor de mai sus ar putea fi: "Prostii' sunt mai putin naivi decat cei care incearca sa-i manipuleze.
O.L  A propos de faptul ca prostii sunt mai putin naivi decat cei care incearca sa-i manipuleze. Intr-o biografie a lui Talleyrand este relatat urmatorul episod: Napoleon i-a cerut sa faca o manevra de manipulare a cetatenilor francezi. La care Talleyrand i-a replicat: "Sire, exista cineva in Franta care este mai destept si decat dvs, si decat mine si decat tot guvernul la un loc. Acest cineva este toata lumea." Nu stiu cat de valabil era acest lucru atunci, dar in zilele noastre ideea a inceput sa capete consistenta.
D.P  As aminti in contextul ultimelor comentarii de un text publicat de Adrian Severin in ziarul Ziua, cu titlul Epopea Frustratilor. Din pacate nu il mai gasesc pe internet, dar din cat imi aduc aminte explica plauzibil cum sta treaba cu "desteptii" galagiosi, veleitari ratati, s.a.m.d.

Poate ne ajuta domnul Adrian Severin republicandu-l sau, de ce nu, actualizandu-l

Epopeea frustratilor

Atunci cand vor puterea, alogenii stiu sa inteleaga si sa manipuleze perfect suferintele popoarelor in mijlocul carora traiesc. Este cazul corsicanului Bonaparte pentru francezi, al austriacului Hitler pentru germani, al gruzinului Giugasvili (Stalin)
Atunci cand vor puterea, alogenii stiu sa inteleaga si sa manipuleze perfect suferintele popoarelor in mijlocul carora traiesc. Este cazul corsicanului Bonaparte pentru francezi, al austriacului Hitler pentru germani, al gruzinului Giugasvili (Stalin) pentru rusi sau al tatarului Basescu pentru romani. Cu totii au reusit sa duca popoarele respective la cote de entuziasm inexplicabile, sa le trezeasca o irationala admiratie si loialitate fata de lider, sa le insufle un spirit de sacrificiu suicidar. Primii trei si-au lasat tarile in ruina. Cel de al patrulea trebuie oprit inainte de a o face.
Cum au reusit asemenea persoane sa atraga sustinerea oarba a unor mase atat de mari de oameni atat de diferiti? Frapeaza caracterul orizontal al acestei sustineri, precum si contrastul cultural dintre lider si sustinatorii sai. In cazul Romaniei, grupul de fani cuprinde persoane din categorii socio-profesionale foarte diferite (intelectuali complexati, afaceristi recent imbogatiti, aristocrati scapatati, studenti exaltati, burghezie urbana si intelighentie rurala). Le tine impreuna frustrarea si teama de marginalizare.
Romania post-totalitara cunoaste generalizarea unui sentiment de insatisfactie. Cauzele sunt numeroase. Trecerea de la o lume a certitudinilor rele la una a incertitudinilor ademenitoare si discrepanta dintre asteptari (de obicei nerealiste) si realizari (de obicei sub posibilitati) genereaza nevroza. Adaptarea la un mod de viata nou induce inegalitati dureroase care pun in discutie sisteme de valori. Stresanta este si coruptia care insoteste regimurile de tranzitie precum hotii de cadavre urmeaza deplasarea frontului. Imbogatirea incipienta alimenteaza invidia celor care se tem de marginalizare dar si nelinistea celor care cred ca nu acumuleaza suficient de repede si de mult. Peste acestea se suprapun greselile guvernarii, calamitatile naturale si perfidia unor puteri straine gata sa profite de slabiciunea tarii.
Insatisfactia face ca oamenii sa fuga in viitor; adica sa se refugieze in ideologie proiectand o societate ideala. Uneori nemultumirea isi are originea in mizeria existentiala. Alteori ea masoara distanta dintre veleitati si perceptia asupra propriului statut social. Cu cat acest statut este mai bun, cu atat atingerea tintei pare mai realista, iar departarea ei mai iritanta. O astfel de iritare naste complexe si frustrari.
Putem imparti, asadar, nemultumitii in avuti si saraci. Primii sunt dinamici, dar si nervosi, radicali, intransigenti. Elevi, studenti, persoane cu venituri mari si studii superioare constituie optimistii, dar si furiosii politicii. Ceilalti sunt apatici, pesimisti, defensivi. Ei isi apara nevoile avand asteptari moderate. Neimpacati cu soarta, primii sunt surescitati. Acceptandu-si cu resemnare statutul, cei din urma sunt stabili psihic.
Succesul eroilor alogeni se sprijina in primul rand pe slabiciunea umana a nemultumitilor frustrati. Pentru aceasta categorie vulnerabila ideea unei subversiuni generale de care se face vinovata o oligarhie corupta identificata, in Romania, cu PSD, este atragatoare. Un PSD care fiind constant sustinut de nemultumitii calmi majoritari, pare coplesitor si arogant. Pe un atare fond, solutia reinnoirii totale prin foc si spada a societatii seduce sufletele obosite de mediocritatea celor aprioric invinsi. Lor li se adreseaza mesajul unuia dintre ei care nu este, totusi, ca ei: Traian Basescu.
Nimeni nu percepe mai bine gustul frustrarii si revolta neputintei ca alogenii. Nimeni nu simte mai bine ura fata de o lume care pare a te tine la periferie si in care te integrezi calcand-o in picioare. De aici apar liderii "nonconformisti" primiti cu bucurie de cei care cred ca ordinea inconjuratoare este vinovata de esecurile lor. Asemenea lideri sunt cu atat mai sustinuti, cu cat cei care ii sustin ii simt straini si, deci, inferiori. Frustratii isi leaga sperantele de un Fat Frumos salvator pe care nu il accepta decat daca este suficient de urat spre a le oferi un contrast avantajos.
Pe cand ceilalti politicieni au cautat cate un segment social pe care sa il reprezinte, domnul Basescu a adunat in tabara sa frustratii de pretutindeni - veleitari ratati si idealisti complexati, culturnici exaltati si analisti schizoizi, intelectuali cu nume si agramati cu avere, junii teribilisti si senilii frivoli. Ei au alcatuit o armata de zgomot care, ocupand spatiul mediatic, a dat sentimentul ca intreaga natiune isi doreste un lider epopeic. Multi oameni de buna credinta au cazut in capcana. Epopeea propusa de Traian Basescu era, de fapt, terapia pentru calmarea disperarii izvorate din mediocritate.
Problema este nu numai ca oamenii nu pot trai zilnic in epopee ci ca, avand cauze diferite, frustrarile nu pot fi tratate in bloc. Or, ajuns la putere, Fat Frumos cel urat dispune doar de paliativul agitatiei permanente, adica linisteste o criza generand altele. Asa se explica de ce cu Traian Basescu Romania nu i-a pierdut nici pe corupti si nici pe birocratii comunisti, ci si-a pierdut linistea. Si asa va fi cat timp el va ramane la Cotroceni.
D.P  Super! Multumesc, Dan Alexandrescu!
S.D  Multumim, Dan! Este greu de imaginat pentru cei din afara politicii sentimentul inutilitatii pe care il incearca un om politic care peste ani de zile isi vede ideile neluate in considerare, probate de viata.
D.A  De acord doamna Smaranda Dobrescu, dar este cu atat mai infiorator sa lasi propriile frustrari sa te conduca dupa ce nu ai primit recunoasterea binemeritata (mai mult sau mai putin).
Adrian Severin Nu e rău textul! Nu-i așa? Este din 2005 (!!!!). Nu are nevoie de actualizări. În mod natural și inevitabil concluzia lui a devenit actuală. După nouă ani!. Atunci m-a costat un proces la Agenția Națională împotriva Discriminării. L-am câștigat, în cele din urmă, dar cicatricile rănilor făcute în acea bătălie mai dor și astăzi. De aceea, singura mea actualizare ar putea consta în repetarea îndemnului ca duminică 16 noiembrie 2014 să votăm cu mintea și nu cu inima obidită de frustrări (mai mult sau mai puțin justificate). Deși, față de oferta existentă, îmi pare că oricum am vota tot aia este...
P.FCh .Nu este rau, n-are cum, domnule Severin. De ce atunci distanta constanta intre textele dvs. si actiunea de masa?

Exemplul recent in care ati scris acel decalog pentru candidatii la presidentie in contrast cu rezultatul electoral al d-lui Melescanu, persoana pe care o indicati direct si indirect ca avand profilul cel mai aproape de cel specificat de dvs, ma face sa ma intreb serios unde se intrerupe gandul in drumul sau catre actiune. Mai precis, unde se intrerupe metamorfoza gandului exemplar spre actiunea politica/civica/de masa?

Cum nici dashteptii johannisti nu va aud, lucrurile explicatia nu poate fi pusa in intregime pe seama incapacitatii de receptare a celor din jur...
A.B  Interesanta si relevanta comcluzie:.".. explicatia nu poate fi pusa in intregime pe seama incapacitatii de receptare a celor din jur."..Mai ales ca cei din jur reprezinta "infinitul", fata de finitul unitar al emitatorului.


Niciun comentariu: