joi, 27 noiembrie 2014

Americani in posturi financiare cheie



Americani in posturi financiare cheie-27 august 2014

Un Prospectiv  In geometria euclidiana, prin 2 puncte tragi o dreapta si numai una. Cu Gittenstein la Fondul Proprietatea si Rothschild la Electrica, mioritele intra(m) *in linia dreapta*
Cateodata te apuca nabadaile tot incercand sa elevezi situatia. Bucurestiul este si ramane buricul absurdului. Se mananca pomo pe paine de parca parintii natiunii n-ar fi dacii si romanii, ci deconstructivistii francezi si clonele lor, postmodernistii.
Dragi co-prospectivi, sa transformam tema Grupului in ceva mai aproape de universul omului obisnuit ca de exemplu, sport, literatura, gradinarit sau bucatarie?!
P.S. Observ ca aproape orice postare, indiferent de semnificatia ei, aduna in timp cam 160 cititori. Exprimati-va, va rog, romani, ca doar n-ati batut internetul pana aici sa ascultati aceleasi una--doua-...-opt voci!
Baroneasa de Rothschild, susţinută de Departamentul pentru Energie pentru...
Nicoleta Surdei să concluzionăm ce ???!!! aaaa, că suntem colonie, grație ȘI tinerilor cârlani ca par egzamplă
Un.P   Draga doamna, dupa cum Basescu este rezultatul unui sistem, Ponta nu pica departe--oricat s-ar amagi unii ca asta din urma ar fi de-al lor. De fapt, Ponta este pana acum inteligenta politica nr. 2 din Romania--in conditiile in care definim inteligenta ca acea capacitate de a te adapta.

Care e capacitatea unui om abia trecut de 40 de ani sa transceanda sistemul si sa lucreze si in favoarea romanilor/pofida sistemului? Mai mare decat zero, dar egala cu aceea a nasterii unui Alexandru Macedon in Carpato-Danubiano-Pontic. Nu va repeziti, e vorba de un Macedon produs de democratia liberala!
Alexandru Cosmin Codreanu Iata ce declara dl. Ministru delegat pt Energie, Razvan Nicolescu:
"Faptul că persoane de o asemenea anvergură internaţională, ca Arielle Malard de Rothschild, doresc să se implice în transformarea societăţilor de stat din energie este o dovadă de încredere în dorinţa României de îmbunătăţire a performanţelor din domeniu, într-o manieră nouă, în care statul român rămâne acţionarul principal".
Desi este trecut bine de varsta copilariei, dumnealui inca pare sa creada in Mos Craciun si Zana Maseluta. Pe noi din pacate viata ne-a obligat sa ne maturizam.
Un.P  Sa ne mai intrebam cat a platit de-legatul asta pe piaristul care i-a faurit paragraful acela? Altii chiar trebui esa munceasca pentru asemenea bani...
Smaranda Dobrescu Sunt cazuri in care nu-mi vine sa cred ca "americanii" ne impun atitudini si oameni in conducere ci un tembelism care tine de vointa noastra, aceeasi care ne-a facut sa-l chemam pe Gittenstein si sa-i dam spre administrare cel mai mare fond si inca cam 30% din actiunile portului Constanta.Pe motivul ca aceeasi au intindere, renume si poate averi personale ne iluzionam ca vor fi cei mai buni administratori. Poate cel mai bun ar fi un pachistanez sau chiar un roman. De ce nu luam in calcul si aceasta posibilitate sau vrem doar linii drepte -parghii-care sa ajute la deplasarea activelor romanesti in aceeasi directie?
 Alexandru Botu Pai aici cand zicem "americani", in loc sa intelegem pe cetatenii americani in totalitate si sa le atribuim lor anumite caracteristici, ne referim doar la niste reprezentanti ai unor grupuri extrem de puternice care isi au resedinta in America, restul afacerilor lor fiind pe tot pamantul. Reprezentantii nostri cad in genunchi nu in fata natiunii americane, ci in fata acestor viziri de la Poarta cu licurici. De ce? Simplu: prin fortele lor proprii nu ar fi in stare sa obtina niciodata ceva egal cu recompensa (resturile si deseurile) pentru predarea tarii.
Costel Gilca.  Dupa ce Basescu a transformat Romania intr-o colonie de mana a treia nu e de mirare ca fiecare neavenit vrea sa fure ceva din aceasta tara (daca mai are).
Mediul privat e la fel de incompetent ca si mediul public (de afaceri), cu mici nuante.
Ramane insa intrebarea: de ce vrea sa vina ea si nu un interpus?
Gradinaru Gheorghe Un Prospectiv In opinia mea diferentele privind numirea intr-o functie in Rom dintre Gittenstein(un diplmat care si-a negociat viitorul cu presed statutului in care era acreditat prin numirea intr-o pozitie bine remunerata) si baroneasa de R( din CV sumar prezentat chiar daca nu poti trage concluzii privind performantele sale profesionale in ciuda pozitiilor ocupate poti concluziona ca nu partea materiala-reprezentata de salariu este determinanta) sunt majore. Daca primul primeste o sinecura cealalta a fost selectionata pentru un aport la o eventuala viitoare achizitie a sucursalelor ENEL deci pentru dezvoltarea companiei. Pentru mine singurul semn de intrebare este legat de modalitatile in care doamna baroneasa care a lucrat un timp indelungat la "Emerging Markets Department .."( deci in traducere cum pot fi penetrate pietele emergente de catre o companie din vest) poate sa fie un asset pt Electrica o companie emergenta care vrea sa se extinda.
Viorel Straoanu Ei,de ministresa de la finante nu ne-a placut ,romancuta de-a noastra neaosa.Na ! Avem acum o profesionista,pe bune,chiar profesionista la facut bani ,evident nu pentru noi.In curind o sa vedem pe d-na Nuland la Aparare, d-na Nicholson la interne si pe dl Barosso la externe.Sa nu incepeti sa va minunati.
S.D  Parca lipseste D-na Reding. Poate la justitie??
Un.P  GG, dela distanta optima, cele 2 numiri par diferite. Si nu zic altfel, doar ca interesant este ce le aseamana.

Altfel, cand vom avea motive a ne increde intr-un bancher de fonduri speculative ca ar vrea sa urmareasca mai binele general, cainii o sa livreze covrigi la domiciliu. Gratis.
V.S  Dooaaamne cum am uitat de d-na Reding ! Taman la justitie!
V.S  Or fi avind si cirnati de Plescoi linga covrigii de Buzau,cainii astia ?
G.G  Un Prospectiv afirmatia mea se dorea a exprima un optimism moderat de a crede ca baroneasa se va limita la a incasa comisionul substantial la o preluarea unor sucursale enel din romania si nu la falimentarea companiei Electrica.Sper ca aceasta numire nu va constituii o fereastra de oportunitate in cariera pt tanarul membru al guvernului responsabil de energie care sa fie platitia tot de noi.Speranta moare ultima.
Adrian Rusu ....mi-a trecut de mai multe ori prin cap, inle gatura cu grupul acesta...De ce nu incercam actiuni concrete? Suntem diferiti, de ce nu analizam IMPREUNA o tema? Nu exista mai productiv exercitiu decat conlucrarea contrariilor. Sa ne propunem un scop imediat: d ex, un studiu care sa se soldeze cu un articol, cu o pozitie comuna (ev. publicata undeva) despre cutare problema concreta (am ratat deja cateva ocazii). Si-asa cheltuim timp pe internet...
Un.P Adrian Rusu, multumesc de sugestie!

Astept(am) propuneri concrete--tematici, obiective, modalitati de colaborare virtuala etc. Desigur, acesta este un apel pentru toti prospectivii, asa ca cei care aveti ceva de spus, nu ezitati!
S.D  Ma gandesc daca s-ar putea face vreo legatura intre acest anunt si cresterea actiunilor Electrica pe BVB in cursul zilei de ieri cu 1,43%, prima data de la inceperea tranzactionarii. De peste o luna de zile actiunile au stat pe loc, micile oscilatii find in jurul la +/- 1,02%
V.S Poate a fost o crestere cu dedicatie pt unii.
A.B  Manipularea bursei este interzisa prin lege. Nu tuturor, desigur...
S.D  Adrian Rusu, ideea ta este valoroasa in primul rand pentru ca banuim ca exista un potential la membrii grupului care ar putea fi valorificat mai bine si apoi pentru ca tu ai inceput sa creditezi grupul nostru, la care ai aderat initial cam contre coeur.Tu te souviens?
Pentru inceput am putea propune fiecare dintre cei interesati una- doua teme care le simtim mai fierbinti . Cel care le propune ar deveni si raportorul lor, in sensul in care in final, in urma derularii unor discutii in grupul FB in care contributiile sa fie cat de diverse si libere(in idei, nu ca forma) ar realiza o sinteza a parerilor, argumentelor si ar trage un fel de concluzii. Aceasta forma ar fi postata pe blogul Prospectiv-FB. Cele mai reusite vom incerca sa le tiparim si pe hartie in limita acceptului redactiilor. Cine stie, cu timpul, daca ne vom stimula si chiar ne vor pasiona discutiile, vom putea deveni un think tank. Dar, sa nu merg prea departe.
Pentru inceput as propune doua teme, asteptand cu placere multe alte propuneri:
1.Cum putem folosi capitalul social al retelei de socializare FB.
2.Resursele umane in Romania nu sunt folosite in mod avantajos nici in interesul personal, nici in al economie; Ce facem?
Un.P . " a declarat Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru energie" as fi preferat ca aceasta declaratie sa vina dela partile interesate, nu dela un oficial. Si la Oltchim, CFR Marfa etc. eram asigurati de interesul mai multor parti
A.B  Cand declaratia este a unui oficial trebuie sa intelegem ca acesta este impartial cu "partile interesate"?

Niciun comentariu: