vineri, 28 noiembrie 2014

La indemana presedintelui neinvestit?



La indemana presedintelui neinvestit? – 17 noiembrie 2014
Prospectiv FCh  Un domn care n-a fost inca investit in functia de presedinte face niste cereri pe care nici presedintele in functie n-ar avea dreptul sa le faca. Un prim ministru in functie se inclina pe data in sensul satisfacerii acestor cereri.
De ce fac aceste observatii? Pentru cei care se bucura de soarta politica a unuia si o regreta pe a celulalt. Primul sare peste statul de drept, mobilul parasutarii sale, celalalt ramane in pozitia de drepti chiar si dupa aceasta atitudine l-a costat totul. Asta in conditiile in care primul n-a fost inca pronuntat ca fiind compatibil de instanta de drept.
”Primul mesaj care trebuie să îl dăm este chiar mâine (marți - nr.), în Camera Deputaţilor. Am vorbit şi în Camera Deputaţilor, cu domnul Zgonea, cu liderul grupului parlamentar, domnul Neacşu, şi, aşa cum am spus săptămâna trecută, în dezbatarea cu Klaus Iohannis, mâine (marţi - n.r.), nu doar cei de la PSD, ci şi toţi din coaliţie, vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei şi graţierii şi binenţeles pentru încuviinţarea cererilor Justiţiei.”
"România are nevoie de o nouă legislaţie şi o nouă logistică privind votul compatrioţilor noştri din diaspora."
Şamd
Cristi Pantelimon Cum ar zice Carl Schmitt, suveran e cel care decide supra starii de exceptie...
Smaranda Dobrescu In cazul acesta o atitudine de autoritate manifestata de cel abia votat este dublata de o incalcare a legilor a caror respectare reprezinta esenta statului de drept: Regulamentele Camerelor, care prevad cine poate stabili ordinea de zi, cu cat timp inainte ar fi doar cele mai putin grave. decizia prin care doi oameni politici isi asuma votarea intr-un anumit fel a unor legi precum si judecarea ridicarii imunitatii dupa cum cere a treia putere in stat, reprezinta mandate imperative si incalca Constitutia.
Draghi Puterity Un presedinte ales poate fi suspendat inainte de a fi investit?
Mihaila Augustiniu Scuze, dar argumentati doar pe jumatate de adevar doamna. Eu , ca cetatean, pot cere orice parlamentului, ca eu l-am creeat, cu atat mai mult un cetatean care contine cateva milioane ca mine si reprezinta de cinci ori mai mult .... acela e cu atat mai indrituit sa ceara parlamentului.... Dar nu scrie nicaieri ca parlamentul trebuie sa-si incalce propriile principii de functionare ... dar nici nu scrie nicaieri ca nu pot sa-si accelereze procedurile daca se poate. Deci, hai sa lasam resentimentul....
Petre Opris Din câte ştiu, Klaus Iohannis este preşedintele PNL şi are dreptul să facă declaraţii politice în numele partidului pe care îl va conduce până la 22 decembrie 2014. Ceea ce a spus este normal. Faptul că nu vă convine ideile sale este o altă poveste.
P.fCh Nu stim inca suficient, domnule Opris. Nici eu, cred ca nici dumneavoastra, desi spuneti daca ma insel. Asa ca nu poate fi vorba daca-mi convin ideile sale, inca le astept(am); va avea o luna sa ni le comunice deoarece campania electorala a fost atat de lipsita de substanta incat ai crede ca s-a votat pentru doua personaje de desene animate, Mickey Mouse vs. Pluto.

Mesajul meu initial este in ideea de a tempera pornirile emotionale, remarcati va rog, din ambele directii.
S.D  Sa spunem ca eu nu cunosc legislatia. Care este insa urgenta de a respinge o propunere legislativa aflata in Parlament de o buna bucata de timp? Ea nu este in functiune, nu produce efecte de niciun fel. Aceasta prima manifestare a unui viitor presedinte nu este altceva decat un gest de imagine. Sunt sigura ca i-ati putea sugera alte actiuni chiar utile si care sa corespunda si bunelor sale intentii.In alta ordine de idei, mandatul imperativ dat unui reprezentant al D-voastra in Parlament il agreati?
P.O  Sunt multe lucruri pe care nu le ştim, Prospectiv FCh, în schimb ştiu foarte multe lucruri Băsescu, Ponta şi Iohannis. Poate că există cetăţeni care vor pune întrebarea: De ce ne-au atacat la Paris şi Torino? Ce au făcut ambasadorii noştri din aceste ţări pentru a ne apăra? Iohannis nu a intervenit astăzi pe acest subiect, dar cred că liniile internaţionale de comunicare sunt fierbinţi încă de ieri. În plus, mesajul anticorupţie este o continuare a celui de săptămâna trecută.
P.O  Mai este o problemă: legea de graţiere se poate adopta în mod tacit şi Iohannis nu vrea să-şi înceapă mandatul adoptând o lege pe care a criticat-o în campanie.
P.FCh  Am fost gresit inteles, nu stim suficient despre Johannis pentru a ne pronunta intr-un sens sau altul despre ideile sale. Altfel, stim destule despre Basescu (desi n-ajuta) si despre Ponta.
P.O  De acord. A reuşit să ajungă preşedinte în postura de Harap Alb teuton. Nu ştim cine-i tatăl, cine-i mama.
P.FCh .Cei care nici usturoi n-au mancat, nici...

http://www.cotidianul.ro/zgonea-s-a-decis-in-cazul-legii.../
Zgonea s-a decis în cazul legii amnistiei și grațierii
Preşedintele Camerei Deptaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat, luni, că va renunţa la funcţia sa dacă parlamentarii PSD nu vor susţine demersul de respingere a Legii amnistierii şi graţierii.
„Trebuie să luăm măsuri. Eu am anunţat de foarte mult timp că după alegeri în prima săptămâna punem pe ordinea de zi respingerea legii amnistiei şi graţierii dar şi ridicarea imunităţii pentru toţi cei 3 parlamentari. PSD trebuie să aibă curajul politic de a nu se mai lasă arătat cu degetul de către o opoziţie a cărei singure calitate e că a reuşit să ne demonizeze”, a scris Valeriu Zgonea pe Facebook, după ce partidul său a ținut această lege la sertar.
„Cred că a sosit momentul să punem capăt ipocriziei politice, care ne-a pus partidul iar pe defensivă morală: PSD nu este perfect, dar asta nu face opoziţia mai bună. În percepţia populară însă, noi am pierdut: mai precis, au existat ezitări în ceea ce priveşte zona justiţiei şi PSD a antagonizat oamenii de pe urmă acestui lucru", a adăugat Zgonea.
„Trebuie să ascultăm vocea oamenilor şi să demonstrăm că suntem un partid modern de centru-stânga, care are curajul să acţioneze. În cazul în care colegii mei nu susţin acest demers, sunt dispus să renunţ la funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor. Eu am înţeles semnalul românilor, îi invit şi pe colegii mei să ieşim din ştampila pe care abia aşteaptă să ne-o pună concurenţă noastră. E important că PSD să dea un semnal de seriozitate”, a mai spus șeful Camerei Deputaților.
Victor Ponta a declarat, luni, că PSD şi celelalte partide din coaliţie vor vota, marţi, în Parlament, pentru "respingerea definitivă" a legii amnistiei şi graţierii şi pentru încuviinţarea cererilor făcute de procurori pentru mai mulți parlamentari.
Mihaila Augustiniu =)) Drobul de sare. Mai bine ziceti daca si-a dat Ponta demisia. Deja lungeste boala prea mult....
P.O  Zgonea a cumpărat un costum de zugrav pe care scria "Meşterul Manole". Vrea să zboare mâine de pe Palatul Parlamentului?
P.FCh .Nu cred ca Ponta isi va da demisia. Cum nu cred in minuni in politica, Johannis va trebuie sa coabiteze. Cel putin deocamdata.
M.A  Dap. Deocamdata. Cel putin cat nu sant inca definitivate unele dosare....


Niciun comentariu: