marți, 25 noiembrie 2014

Demonstratii la alegerile locale din Polonia



Demonstratii la alegerile locale din Polonia – 21 noiembrie 2014
Petre Opris

Petre Opris Există scandal după alegeri şi în alte state. De exemplu, în seara aceasta a fost ocupat de către demonstranţii antiguvernamentali sediul Comisiei Electorale Centrale de la Varşovia. Poliţia a încercat să-i evacueze cu forţa pe demonstranţi din clădire.
P.O  Duminică, 16 noiembrie 2014, în ziua în care aveau loc alegeri prezidenţiale în România, în întreaga Polonie s-au desfăşurat alegeri locale. Partidul de guvernământ a pierdut majoritatea pe care o avea în voievodate şi, brusc, a intervenit o breşă în sistemul digital de transmitere a datelor de la comisiile locale către Comisia Electorală Centrală. De patru zile se chinuie autorităţile locale şi centrale să repare sistemul informatic şi, în acelaşi timp, să recompună şi să transmită datele de la scrutinul care a avut loc duminică. Spun toate acestea pentru fanii sistemelor digitale de transmitere a datelor electorale. Guvernul a fost rugat de preşedintele Comisiei Centrale să aloce fonduri pentru menţinerea sistemului respectiv, însă banii nu au fost trimişi la comisie şi sistemul digital a cedat.
P.O  Şeful Comisiei Electorale Centrale (numit în funcţie în urmă cu 23 de ani) a demisionat ieri şi a comunicat faptul că a cerut bani pentru sistemul digital de informaţii, însă nu a primit sumele necesare.
P.FCh .
Foarte interesanta contributie. Oare care sa fie probabilitatea unei coincidente?
Alexandru Botu O probabilitate foarte probabila!
P.O   Prospectiv FCh Prostia şi lăcomia politicienilor nu au graniţe naţionale şi partinice. Aşa apar coincidenţele! :)))))))) Domnul Mihaila Augustiniu spunea zilele trecute că, pentru unele persoane, teoria conspiraţiei se află la orice colţ de stradă - chiar dacă persoanele respective nu au nici o dovadă pentru a demonstra teoria pe care o lansează. Deh, marţienii sunt vinovaţi pentru tot ceea ce se întâmplă rău politicienilor care sunt prinşi în flagrant delict de prostie şi lăcomie.
Alexandru Botu Sa inteleg, Domnule Petre Opris ca Teoria conspiratiei este o denumire mai subtila pentru determinismul coincidentelor multiple?
Ionel Iani Velciov iIntre teoria conspiratiei si teoria determinismului coincidentelor multiple exista o mica mare diferenta ... In prima teorie se presupune existenta unui grup ordonator-organizator pe cand in cea de-a doua teorie acest organism uman nu exista ... ... Daca luam in considerare si pe Taleb cu teoria lebedelor, atunci un eveniment in situatia teoriei conspirationiste este doar o lebada gri iar in ce-a de-a doua teorie este o lebada neagra ... ...
A.B  In "Mos Ion Roata si unirea", dupa toata stradania boierului de a-i convinge pe taranii adusi de utilitatea unirii, Ion Roata, scarpinandu-se in cap a zis: Ba eu, boierule, tot n-am priceput!. Asa ca nici eu Boierule Ionel Iani Velciov, tot n-am priceput. Evit insa sa ma si scarpin in cap, mai precis pe cap....
I.I.V .... lipseste totusi bolovanul ...
I.I.V  "bolovanul" de multe ori este frica omului in fata necunoscutului indeterminabil ... asa ca teoriile, de multe ori, au rolul doar de-a linisti angoase ancestrale ...
P.O  Corect, Ionel Iani Velciov. Pentru anumite persoane, frica şi suspiciunea generalizată devin o adevărată boală, care poate duce la paranoia.
S.D  Apetitul romanului pentru scenarii si conspiratii a renascut in iulie 2012 cand un eveniment cu final asteptat s-a dovedit a fi adevarat pana la un punct. Adica acest eveniment s-a transformat din punct de vedere al probabilitatii aparitiei si efectului scontat, o lebada gri. Asteptam, ce-i drept o lebada alba, adica un eveniment rar, neprevizibil si cu efecte pozitive. Acesta ar fi un conducator al romanilor care sa apere interesele romanilor, nu ale marilor puteri, nu ale marilor corporatii, nu ale baronilor vreunui partid, nu interese blonde sau roscate.
P.O  Stimată doamnă Smaranda Dobrescu, eu cred că apetitul respectiv provine din familie, societate şi şcoala românească. Se adaugă fenomenul excepţionalist, în care se caută fel de fel de explicaţii bizare şi alambicate pentru nişte evenimente comune, banale, care au nişte cauze logice simple. Educaţia precară, bat-o vina, stă la baza superstiţiilor şi a căutării conspiraţiilor prin toate cotloanele
S.D  Gata, m-am linistit! E din familie si din scoala!.Parca tot nu m-am dumirit de ce demonstratia spontana din seara zilei de 16 noiembrie din Bucuresti pe care am urmarit-o la televizor inceputa inainte de a se cunoaste rezultatul alegerilor adunase la punct fix, anume pe strada sediului PSD tineri cu steaguri de marime medie, de exact aceeasi marime si lucratura , lozinci pe acelasi tip si dimensiune de bannere si cu exact acelasi text. Deasemenea nu am inteles de ce presedintele recunoscut s-a fotografiat cu castigatorul alegerilor pe FB. Tot nu inteleg de ce un sustinator al D-lui Tismaneanu, admirator zelos i-a multumit public pe contributors pentru aportul importamt al celor 3-4 lideri intelectuali care au organizat succesul si au adus libertatea. Nu sunt, desigur scenarii, dar cum sa le numesc???Aaaa, buna organizare!!
Gavrila Ch Daca numaratoarea voturilor/mai ales centralizarea lor, nu ar fi reusit, 'baietii' ar fi incins-o de un mare protest civil - am mai vizionat filmul asta de cateva ori din 2004 incoace. Vorba marelui prieten al omenirii, Uncle Joe: nu conteaza cate voturi obtinem, ci numai cine numara voturile. Dar cum prostia se hibrideaza cu hotia, au facut-o cam groasa - Iohannis a luat 70% din voturi in Moldova pe care o desconsiderase ca nefacand parte din Romania. Asa lebede negre nici Taleb n-a vazut la viata lui/poate doar alegerea amicului Tokes cu voturile zdrobitoare din jud. Constanta sa fie in aceeasi liga. Deh, unii prefera violul, nu amorul. Apoi a urmat farsa analistilor politici de cum a pierdut Ponta alegererile - cine le-a gasit sa le pastreze.
P.O  Cheia explicaţiilor ar putea fi la Victor Ponta. Măcar pentru o parte din evenimente
G.Ch  Iar el tine la viata sa/politica si mai mult
P.O  Actualizare: toţi membrii comisiei electorale centrale şi-au dat demisia din cauza modului în care s-a desfăşurat primul tur al alegerilor locale.
A.B  Au inapoiat si salariile ?
P.O  Evident, nu. Să vedem ce face noua comisie. Turul doi al alegerilor este duminica viitoare.
P.O  Aceasta este distribuţia voturilor. Postez fotografia pentru a arăta că nu doar în România există o fractură la nivelul societăţii, ci şi în Polonia. În partea stângă au câştigat cei din partidul de guvernământ (PO) şi aliatul lor (PSL - ţărănişti). În partea dreaptă au câştigat cei din opoziţie (PiS - partidul condus de Jarosław Kaczyński). Aceasta este situaţia mandatelor câştigate în consiliile locale.

Niciun comentariu: