sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Apele stangii americane dau semne sa se limpezeasca!



Apele stangii americane dau semne sa se limpezeasca! – 13 noiembrie 2014
Prospectiv FCh  Democratii americani (adica Stanga), mai la dreapta Dreptei europene, au pierdut masiv--dela Clinton incoace au tot vandut interesele electoratului de Stanga marii finante si hiper-corporatiilor. Acum ca si-au furat-o la vot, se gandesc sa faca ceva. Merg la Elizabeth Warren, unul dintre putinii polititiceni de Stanga, si o pun in intr-o pozitie centrala. Cam putin si cam tarziu.
Oricum, nu-mi asum riscul sa va plictisesc, asa ca (ma) intreb, la Bucuresti cand se vor limpezi apele Stangii?
The party just promoted her to a leadership position.
vox.com
Draghi Puterity First things first. Pentru a putea implementa masuri de stanga intr-o tara, trebuie intai sa ai o tara. Datorita lui Basescu, Romania de azi e doar o semicolonie cu mai multi stapani.
Alexandru Botu Pai la Bucuresti, referitor la intrebalea lui Prospectiv FCh, politica este CIUNGA de ambele brate. Raspunsul cu limpezirea as putea sa-l intrezaresc dupa ce ii vor recreste bratele. Ar fi posibil, tot asa de ochii lumii, ca politica sa-si puna acolo niste brate artificiale, daca nu cumva asta si au deja sub manecile flasce.
Smaranda Dobrescu O Uniune Europeana al carui Consiliu European si Parlament European sunt dominate de forte populare se va regasi aproape legic cu aceeasi politica si in actiunile guvernelor statelor membre.In caz de coabitare cand guvernului i se impun hotararile Consiliului la care a participat altul decat prim ministrul de stanga si a acceptat in numele tarii toate impunerile cu caracter de dreapta, lucrurile sunt si mai grele. In cadrul UE un stat membru ar trebui sa colaboreze cu celelalte state aparandu-si interesele nationale nu asteptand sa-i dicteze altcineva politica.
O a doua conditie, de data aceasta interna este respectarea programului de stanga cu care partidul de stanga a castigat alegerile. In acest scop neinterventia baronilor este esentiala.
Octavian Lupu Ponta nu poate decat cel mult sa ne faca neoliberalismul mai suportabil, nicidecum sa-l elimine, pentru motivul expus de Draghi Puterity. Referitor la UE, asa dupa cum spunea si Raoul Weiss, aceasta nu este altceva decat un instrument de colonizare. Atat noi insine cat si altii ne reproșează ambivalenta: in cursul istoriei ba am fost cu unii, ba am fost cu altii. Aceasta caracteristica nu cred ca este o tara de caracter ci trebuie interpretata in sens darwinist ca adaptare la mediu. Un vechi proverb chinezesc spune ca pentru a merge drept trebuie sa faci ocolisuri la dreapta si la stanga.
S.D  Cum ar spune Prospectiv FCh, blestemul geografiei. Sunt curioasa daca cei invocati considera ca doar UE este un instrument de colonizare iar Eurasia, sau alte solutii imaginate ar putea fi altceva.
Intr-o masura destul de mare orice uniune monetara pune in discutie trei elemente din care statele membre sunt obligate sa aleaga unul sau cel mult doua in anumite conditii: Suveranitatea, democratia interna si gradul de integrare (globalizare)-Trilemele.
Adrian H. Todea "Oricum, nu-mi asum riscul sa va plictisesc, asa ca (ma) intreb, la Bucuresti cand se vor limpezi apele Stangii?" - Tot atat de bine putem intreba cand se vor limpezi apele Dreptei ??
P.FCh Neoliberalismul e totusi de Dreapta. In ce sens ar trebui sa se mai limpezeasca Dreapta?
O.L  Orice Uniune implica cedare de suveranitate. Faptul ca ma raportez critic la UE, SUA, NATO nu inseamna ca visez la Eurasia. Dar nici nu am sa tac din gura atâta timp cât democrația pentru căței este încă acceptata. Ma bucura intr-un fel faptul ca in contextul actual federalizarea Europei devine din ce in ce mai mult o himera. Eu prefer o Europa a natiunilor in sens gaullian. Pentru noi federalizarea nu ar insemna deact supunere absoluta. Daca Romania ar fi intrat in UE acum 25 de ani altfel as fi vazut lucrurile. Noi am intrat in UE la spartul targului. Daca lucrurile continua sa mearga in felul in care merg acum peste 10 ani UE va fi doar o amintire dupa care vor suspina in primul rand parlamentarii europeni care nu-si vor mai primi pensiile. De aceea cred ca supusenia fata de licurici este singura solutie in contextul actual. Doar daca nu vom gasi o varianta de incruscrire si cu China. Brezinski spunea ca alianta cu China ar trebui sa reprezinte varianta optima in care SUA sa se poata mentine in carti ca mare putere in cursul acetui secol. Daca e sa ma raportez la trecut nu am cum sa ma gandesc la o alianta nici cu Germania nici cu Rusia.
P.FCh Domnule Lupu, comentariul de mai sus merita sa-l faceti ca postare separata. Asa risca neatentia Grupului.

Spuneti mai multe lucruri, foarte grave si adevarate. Problema este ca la momentul de fatza China este probail asaltata de toti, profitori si pagubasi ai sistemului mondial deopotriva, dar nu pare sa-si fi dezvoltat o doctrina de interfatare care sa permita o cuplare a Romaniei fara bataie de cap. Ca si in cazul SUA, unde cuplarea a esuat, cand ai de-a face cu un imperiu dela distanta, sarcina intelegerii, structurarii si derularii relatiei cade in sarcina aspirantului.

La momentul de fatza, cred ca obstacolul cel mai mare este privarea natiunii romane de TOATE parghiile statului. Ori noua ar trebui sa ne intre in cap ca stat n-o sa vina nimeni sa construiasca la Bucuresti pentru romani. De falsa optiune a federalizarii (la nivel supra-statal) care rezolva problema disparitiei statului nici nu ma ocup in plus de ce ati mentionat mai sus...
S.D  D-l Octavian Lupu a deschis un subiect important. Cred ca a facut-o si ca sa-mi dea mie un raspuns la o anumita intrebare de mai sus. Eu ma declar multumita, dar poate sunt subiectiva impartasind parerile D-lui. Sigur ca tema merita atentia Grupului.
O.L  Mi-ar placea foarte mult sa fiu combatut cu argumente, nu cu poncife si intr-un stil clar si erudit precum al d-lui Prospectiv FCh si al d-nei Smaranda Dobrescu. Mie, dupa cum ati putut constata nu-mi reuseste acest stil.
S.D  Subtilitatea si ironia sunt pretuite la justa valoare!
Gabriel Che D-na Warren poate cistiga alegerile pe coastele de est si vest fara probleme dar poate aduce victoria in statele care au decis soarta prezidentiala in ultimii 12 ani ( Florida, Ohio, Virginia, NC ) ? Tot Hillary ramine No.1 . Partidul Democratic a fost nevoit sa se mute spre centru pt ca Republicanii de la 1996 se tot misca spre extrema dreapta.

Niciun comentariu: