joi, 30 noiembrie 2017

Demisia profesorului Piperea din functia de Consilier

Demisia profesorului Piperea din functia de Consilier – 13 noiembrie 2017

Gheorghe Piperea's post.
O persoana publica cu o personalitate foarte rara, cu onoare. Da, politicieni romani din toate timpurile, intelegeti ca exista mereu si optiunea demisiei, care este infinit mai onoranta decat balbaielile (pragmatice/de stat) oferite drept scuze!
P.S. Ponta in 2012 TREBUIA SA DEMISIONEZE, nu sa coabiteze.

Am decis sa imi inaintez demisia din functia de consilier onorific al premierului, care a fost de acord.
Motivul este ca nu vreau sa acaparez atentia publica si sa deviez, chiar si pentru cateva ore, programul administratiei. Mai importante si urgente sunt codul fiscal si dezbaterea relativa la legile justitiei. Plus conditiile economice setate in laboratoarele financiar-bancare, conditii care se anunta a fi aspre in 2018. 
Precizez ca nu premierul si nici vreun membru al partidelor de la guvernare mi-au cerut demisia. Initiativa mi-a apartinut. 
Cine si-a imaginat ca sunt manipulabil s-a inselat. 
Raman acelasi.

Claudia Giurca Poate, totusi, in aceste situatii, nu trebuie sa pui problema onoarei, nu trebuie sa te gandesti ca, faptul ca nu se tine cont de parerea ta, expertiza ta, iti pune o pata pe onoare. Poate si premierul ar vrea sa scape cumva, basma curata tinand cont de presiunile mari din toate partile, dar nu are cum. Poate e mai bine sa continui sa consiliezi in situatii tot mai precare un om. Cel consiliat, poate tine cont de sfatul tau, dar amesteca si cu alte imperative. Poate va veni cineva care il va consilia prost. Si atunci, sfatul prost, impreuna cu celelalte presiuni...

Prospectiv A-z .
Premierul, aflaram acum cateva zile, a fost impus ministru in echipa lui Ponta printr-un telefon dintr-o... padure. Tot printr-un astfel de telefon a fost catapultat si la Victoria. De ce spun astea? Pentru ca eu cred ca atat timp cat le e rau romanilor, situatia e bine controlata de maini sigure.

Nu stiu motivele specifice ale demisiei d-lui Piperea, dar pozitiile sale publice ma fac sa cred ca e genul de om pe care societatea ar trebui sa promoveze.

Niciun comentariu: