joi, 30 noiembrie 2017

Pentru o revolutie in UE

Pentru o revolutie in UE – 12 noiembrie 2017

 

Stefan Kovacs

November 12 at 1:25pm

Pentru o Revoluție în UE....
-------------------------------------
Dacă vrem să mai rămânem într-un UE din ce în ce mai vag și mai abscons- e nevoie de o Revoluție. O Revoluție care să le scoată din cap parlamentarilor UE interesul pentru buburuza eliptic punctiformă și să le bage în cap interesul pentru șomeri, persoane defavorizate din UE care trăiesc în ghetouri minoritare, bătrâni, bolnavi și chestii din astea. 
Ce se poate vedea- de vreo 5 ani încoace- e că toate legile și regulamentele care vin dinspre niște birocrați mult prea bine plătiți și mult prea slab pregătiți pentru situația concretă de pe teren- sunt despre povești și au prea puțină legătură cu situația reală- adică cu ce trebuie îmbunătățit pentru cetățenii concreți care-i votează. 
Cum s-ar putea face o astfel de Revoluție ? De exemplu- în formă digitală. Pentru fiecare lege apărută- aceasta să fie supusă unei aprobări digitale. Să fie evaluată să zicem pe o scară de la 1 la 5 (1-mizerabilă, 5- excelentă) și dacă n-are peste 5 milioane de voturi peste 3- să zicem- să nu fie aprobată iar inițiatorii să-și piardă salariul pe timpul consumat.
E nevoie de o astfel de Revoluție ? Sigur pentru că nu se mai poate așa- an de an se cheltuie o groază de bani pe drepturile focilor sau pe independența Kawastanului- fără să se facă nimic pentru problemele reale ale Europei. Oameni buni la gură reușesc să convingă câțiva spălați pe creier (cazul României e elocvent) că problema esențială e independența firului de păr de pe capul nu știu cărui oficial- și nu că cetățeanul ăla stă în frig, n-are mâncare și nici educație prea multă nu i se oferă. 
Între o Uniune de cetățeni sănătoși, bine hrăniți, normali, cu idei normale- și o Uniune de mankurți- parcă aș prefera-o pe prima.

 

Prospectiv A-z .
"să le bage în cap interesul pentru șomeri, persoane defavorizate din UE care trăiesc în ghetouri minoritare, bătrâni, bolnavi și chestii din astea" Dupa disparitia URSS, ce interes mai au sa se preocupe de *defavorizati*? Competitia de azi modeleaza societatile occidentale, competitia de azi este cu China si India, tari ale caror populatii s-au hranit pana aseara cu o mana de orez/linte pe zi.

 

Smaranda Dobrescu Revolutia digitala ar exclude de la exprimare exact acea categorie defavorizata care daca nu are mijloace de subzistenta nu are acces nici la tehnica de calcul. Dar, se stie ca rata de saracie este de cca 40-42%, iar cea de saracie extrema de cca 8%. Se presupune ca acestia sunt in evidenta Asistentei sociale. Odata cu ridicarea ajutorului sau independent de calificarea la ajutor social, ei pot primi un formular in care sa-si bifeze optiunile. La fel primariile de la sate pot face un astfel de formular (desi se vor plange ca nu au fonduri pentri achizitia de hartie si xerox) si sa faca sondajul. Ar exista mijloace, dar ce faci daca bietii oameni raspund, isi manifesta ingrijorarile si politica mare se face doar in sprijinul capitalului strain?

Niciun comentariu: