joi, 30 noiembrie 2017

Descentralizarea. Cine a avut prima data aceasta idee?

Descentralizarea. Cime a avut prima oara aceasta idee? – 6 noiembrie 2017

 

Dana Fantu shared a link.

November 6 at 11:15pm

Descentralizare, aşadar. Oare cine a avut prima oară această idee?

 

 

Iohannis: O reformă administrativ-teritorială nu mai poate fi amânată

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că o reformă administrativ-teritorială nu mai poate fi amânată, arătând că aceasta este singura soluţie pentru diminuarea…

ECONOMICA.NET

 

Preda Mihailescu Ce lacheu de prost gust!

 

Dana Fantu Lacheu cred ca nici el nu mai stie al cui e. Imi amintesc eu oare corect ca ideea a fost prima oara a lui Dragnea? Ca daca da...

Preda Mihailescu Dana Fantu Nu doamna -- ideea este impusa dela Bruxelles. Regionalizarea este o maroda veche a verzei de Bruxelles. Nu stiam, dar Franta a inghitit galusca de mai multi ani, si traiesc practic in doua viteze -- au vreo 15-20 de regiuni, pe placul Bruxelles, dar nu au incetat desigur cu departamentele, de care nu se pot deslipi atat de usor. 

Lacheu este din cauza explicatiei mincinoase pe care o da. Toata lumea stie ca este impins de la spate, dar el pretinde motive economice.

 

Anna Zelinski Și eu îmi amintesc, Ponta era premier și Dragnea vicepremier proiecta această hartă care pe cei din NE ne poate înspăimânta. Impusă de Bruxelles, pare primul pas către pierzanie.

 

Dana Fantu Primul, Anna? Da' pana acum ce-au facut? Ma tem ca-i ultimul. Decisivul.

 

Dana Fantu Ingrijorator cu adevarat este ca in privinta asta sunt toti de acord. De unit nu s-ar uni pentru bine... si simplul fapt ca-s toti de acord confirma ca e un ordin superior pe care toti trebuie sa-l execute https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6a/2/16/1f641.png:(


Motto Bettermann In multe tari europene continua sa existe judetele. Nu exista fundament logic pt o astfel de miscare.

 

Dana Fantu Fundament logic poate exista: permanenta degringolada. E si asta o logica, nu?

 


Draghi Puterity Nu o sa avem doar o "Europa cu mai multe viteze" ci si o Romanie cu mai multe viteze. Si capitale...

 

Preda Mihailescu Asta este tocmai varianta lacheu. Pentru ca repet, Franta isi vede mai departe de departamente, si are regiunile Bruxeleze, o brambureala care costa. Dar desigur ca daca se impune in plus folosirea verzei pentru o adevarata destramare a tarii, este un instrument foarte bun. Varza in cantitati mari, este indigesta, produce explozii, chiar cand este mica ca o varza de Bruxelles.

 

Preda Mihailescu Incep sa imaginez Bruxellesul ca un cimitir de masini, in care unele inca sunt folosite. Europa regiunilor este un proiect vechi de 40 de ani. Se poate ca in jurul acestei idei sa se fi maturizat, cand au inceput sa lucreze mai autoritar, impozitia unei impartiri a tuturor tarilor membre in unitati administrative de proportii relativ egale. Chestie care se vede ca nu a fost impusa doar coloniilor ca Romania, ci si fruntasilor. Se pare ca marimea ideala este ... cea a landurilor Germane, caci aici nu a existat nici o idee de regionalizare. Mda, desi Bavaria este de 10 ori mai mare decat Saarland. 

Dar oricum, ideea cu cimitirul de masini este ca aceasta ideea a impunerii regionalizarii, nu numai ca nu prea a mers, dar ca orice proiect in megainstitutii, a fost gasit in dulap de grupuri cu ALTE interese. Si asa in tari precum colonia noastra sunt avansate cu scopuri mai dezmembrante decat decentralizante. Cred ca este o folosire polivalenta a aceleiasi idei.

Ar fi totusi de intrebat tovarasul Joha, cum se distinge intre tarile care au facut re-reginalizare, si cele care nici prin gand nu le trece. Care sunt criteriile?

 

Preda Mihailescu Vad poze, inteleg ca iarasi a inceput anotimpul strazii. Bucurestenii au desvoltat o latura masochista -- ies in strada cand da in iarna, frig si ceata. O fi o terapie anti-depresiva?

 

Smaranda Dobrescu Referitor la implementarea măsurilor fiscale preconizate de către Guvern începând cu 1 ianuarie Iohannis a spus că este "total inoportună". Presedintele a preluat imediat nemultumirea primarilor care s-au plans premierului ca micsorarea impozitului pe venit de la 16% la 10% le va stopa investitiile. Primariile primesc 47% din impozitele adunate la nivelul comunitatii. Si au dreptate! Satele vor ramen in continuare fara apa curenta, gaze, canalizare, etc. 
Intrebarea este daca exista vreo legatura intre sustinerea ce le-o va cere presedintele primarilor pentru regionalizare si sustinerea pe care le-a acordat-o deja presedintele impuscand doi iepuri: Tunul pe guvern si pactul cu primarii...

 

Dana Fantu Deci revolutia fiscala are o multime de efecte colaterale. 
Eu, in continuare, ma incapatanez sa cred ca nu exista razboi intre ei. Decat asa, un mic antrenament pentru un meci amical. 
Din cate imi aminteam, Dragnea a fost cu ideea. Deci, cel putin pesubiectul asta, sunt de acord. 
De ce am comparat cu un meci amical? Pentru ca nu vad nici o lupta politica serioasa, doar faulturi neconvingatoare. Nimeni nu vrea sa inscrie, ca e prea greu... si oricum rezultatul meciului e gata hotarat de altii, asa ca nu merita efortul.

 

Alexandru Stanescu Numa' 7 ?

 

Preda Mihailescu Asa vrea Bruxelles.

Draghi Puterity Exista o marime "optima" la care o regiune nu mai poate deveni indepndenta. Daca retin bine e pe la 2.5 - 3 milioane locuitori.

 

Preda Mihailescu Draghi Puterity Landurile Germane sunt altfek

 

Eduard Virgiliu Acum Iohannis poate sa se ia in brate cu Dragnea si sa se pupe pe bot ca si Dragnea ce s-a mai chinuit sa faca reforma asta administrativa.
Impartiti toate tarile in bucati cat mai mici ca sa ne putem intoarce in Evul Mediu cand fiecare oras era o tara si toata lumea se batea cu toata lumea.
Se pare ca nu au invatat nimeni nimic din ce s-a intamplat cu Catalonia zilele astea.

 

Dana Fantu Dezbinarea face puterea.

 

Preda Mihailescu Eduard Virgiliu Progarmul merge glorios inainte. Uita-te si Americanii de partea cealalta: si-au propus sa il inlature pe Asad, nu se dau inapoi de la nimic, insceneaza false flag in care mor oameni sarmani, de arme chimice, ca sa atate opinia publica, risca provocari cu rusii care se pot escala ... dar programul este program. Se pare ca si regionalizarea, tot asa: nici unul nu o face din initiativa proprie, dar cred ca nici macar nu isi dau osteneala sa se opuna sau sa inventeze o solutie avantajoasa pentru tara.

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/dragos.bora/posts/1606746602680211


Niciun comentariu: