vineri, 24 februarie 2017

Ce cauta emigratia romaneasca la manifestari?

Ce cauta emigratia romaneasca la manifestari? – 12 februarie 2017


Stefan Kovacs

Mie mi se pare interesant un lucru- la vârful acestor proteste sunt oameni (în principal oameni politici dar și alde Burduja, Van Comicken și restul) care știu foarte bine că un astfel de scandal- prelungit de către ei oricât- face rău pentru numele și brandul de țară și face rău și prietenilor investitori care ar trebui să fie nebuni să-și bage banii într-o țară în care activitatea principală a majorității populației tinere pare a fi protestul. Și ? Păi pe de altă parte aceeași oameni (includem aici pe Burduja junior) se bat cu pumnul în piept cât de mult iubesc ei România - uitând o lozincă, ce-i drept, dar o lozincă de bun simț "This is my country, right or wrong". E bine să spunem aici că la momentul în care emigrația maghiară (care era ca să spunem așa- super-anticomunistă) acționa concertat pentru sprijinul lui Kadar și a oamenilor din Ungaria comunistă- emigrația românească.....

 

Preda Mihailescu "acționa concertat pentru sprijinul lui Kadar și a oamenilor din Ungaria comunistă- emigrația românească.....!" - de ce nu terminati fraza? Kadar tinea usile deschise emigratiei si incuraja relatiile cu ei, in timp ce emigratia romaneasca era infiltrata de securisti, si chiar si dupa 1990 injurata ca nu a mancat salam cu soia. Adevarat sau nu?

 

Stefan Kovacs N-am vrut să fiu rău- dar chestia a fost remarcată încă de prin anii 60. Am citit eu o carte de prin 1965 unde se spunea exact asta- că imediat după 1956- emigrația maghiară a susținut Ungaria lui Kadar. Și vorbim despre o emigrație extrem de albă- din punct de vedere politic.

 

Preda Mihailescu Stefan Kovacs Dl Kovacsi - emigratia maghiara era coordonata dela Kossuth House in Washington, si in Europa, nu stiu prea bine. Dar erau foarte bine coordonati. Si daca cititi Watts, acolo daca tin bine minte se arata concret cum insusi Brejnew a dat comanda pe la inceputul anilor '60 ca guvernul lui Kadar sa ia intre in relatii cu emigratia. 

Nu a fost de fel cazul nostru. Dimpotriva - tot bazat pe surse, se pare ca infiltrarea emigratiei cu securisti si semanatori de zvonuri, cu scopul de a o dezbina, a fost coordonata tot de Moscova - si desigur de sustinatorii ei din Romania. Nimic nu este chiar asa 'spontan'.

 

Stefan Kovacs Preda Mihailescu Am foarte mari îndoieli că dl. Kadar a fost tratat după 1956 la fel de urât cât sunt tratați dl. Dragnea și Grindeanu acuma...

 

Preda Mihailescu Stefan Kovacs De cine? Sa fie tratat urat?

 

Stefan Kovacs Preda Mihailescu Păi de vestici- pentru că a fost alături de ruși la înăbușirea revoluției și pentru că i-a spânzurat pe Imre nagy și restul...

 

Preda Mihailescu Stefan Kovacs Logica consistenta asa ar fi sugerat, nu - i asa? Dar logica relatiilor internationale, nu este cea fireasca!

Niciun comentariu: