luni, 6 martie 2017

Sondaj Avangarde

Sondaj Avangarde – 11 februarie 2017


Smaranda Dobrescu shared a link.

Un sondaj Avangarde dat azi publicitatii, la intrebarea cum considera romanii ca e directia in care se indreapta tara lor, ne indica urmatoarele raspunsuri:
Direcția este greșită - 72%.

Direcția este bună - 17%.

Nu pot aprecia / NR - 11%.
Pornind de la prezumtia ca esantionul e ales corect si ca prelucrarea este conforma, nu pot decat sa ma intreb si sa va intreb, colegi prospectivi care mai sunt criteriile de apreciere a politicii unei tari de catre populatie. Marturisesc ca eu nu mai inteleg nimic, mai ales citind si rezultatele de la celelalte intrebari.

 

 

SONDAJ PROTESTE AVANGARDE. Încrederea în INSTITUȚII

Sondajul AVANGARDE, realizat la comanda DC News, în perioada 6-8 februarie 2017, arată ce încredere mai au românii în instituțiile statului, după controversele…

DCNEWS.RO

 

Smaranda Dobrescu Un raspuns posibil ar fi ca e gresit sa ne raportam la scorul de 55% al coalitiei de guvernare raportat la cel de 33% al partidelor de opozitie prezente la manifestatii, ci sa luam in considerare ca sondajul s-a adresat intregii populatii, din care peste 50% nu s-a prezentat la vot. Primul raspuns dat celor blazati, neinteresati de vot, este ca nu ar avea dreptul sa se pronunte asupra configuratiei politice actuale. S-au autoexclus din aprecierea politicului si urmarilor acestuia.

 

Roxana Antohi As sugera ca cel care a raspuns s-a gandit la situatia de demonstratiilor si nu la ce face guvernul Pentru ca altfel n-ar avea sens Ar rezulta ca ne dorim taierea pensiilor, a salariilor si f
absorbtie fonduri europene zero ,arestari aiurea etc .

 

Smaranda Dobrescu Ciudatenia cea mai mare in tot acest sondaj nu e legata nici de scorul binomului, nici de egalitatea de popularitate intre Tariceanu si Kovesi, ci de scorul lui Nicusor Dan. Ce a facut pentru tara acest personaj si nu am aflat eu? Aici e punctul care imi pune semne mari de intrebare care ma determina sa-mi pun intrebari in continuare asupra sondajului..

 

Alexandru Stanescu Nici nu e de înțeles . E clară lipsa de informare ! Ca si cum recentele măriri de salarii și pensii ar veni de la Poșta Română sau de la Armată , Pompieri sau Biserică ! Ca și cum celelalte măsuri (buget spre ex.) vin de la niscaiva extratereștri ! 
Hazliu și zglobiu neamu'ăsta al nostru !!!
Sri-ul face bine !!!!!??? Mersi ! (fin-că exiști )

 

Smaranda Dobrescu Politica noastra se desfasoara in mod esential in cadrul aliantelor monetar-financiare si geostrategice. Daca sondajul nu a mentionat ce anume din politica tarii este nesatisfacatoare poti intelege si activitatea in cadrul rigid, impus al aliantelor care rapesc destul din suveranitatea si libera optiune a tarii. De ce nu s-a facut acest sondaj si inainte de alegeri, pe acelasi esantion ca si acum? Parerea mea este ca rezultatele ar fi fost asemanatoare cel putin la aceasta intrebare.De fapt, presedintele cand a spus in Parlament 80% se gandea la un fost sondaj, caci nu avea cum sa-l cunoasca pe acesta. Uitati-va ca incepand cu 2009, 2010 cand cifra era de 80% nu s-a mai publicat nici un alt sondaj pe aceasta tema.

 

Alexandru Stanescu Cu ceva timp în urmă am întrebat dacă în actualele manifetații multinaționalele au un rol . 
Răspunsul a fost : ar fi cumplită retragerea multinaționalelor din tară : șomaj , economie în colaps ..
Uitai să scriu de cine e vorba , de d-na Doina Popescu . 
Punctele de vedere coincid !
Sântem o colonie !


Constantin Balasoiu e interesant ca institutiile de forta DNA si SRI au scapat neatinse, or incepi sa te intrebi ce rol au jucat in manifestatiile astea. Aveau motive f puternice s-o faca. DNA s-a implicat in egala masura din prima zi, prin distorsionari grave via Kovesi, culminand in deschiderea de anchete celor care s-au ocupat de OUG. 
Razboiul a fost mediatic in egala masura, iar rezultatele arata clar asta. Lucrurile se schimba de la o zi la alta (inainte de scandal, dupa), or asta e ceva care iti spune, daca iti spune ceva, despre rolul si impactul mass mediei. Manipularea a fost oricum ordinara. Nu stiu de ce avangarde nu face niste cercetari cu distorsionarile si info negative care au fost pompate in mass media, la ce intervale, pe retele etc. Luati doar exemplul ultimelor doua comunicate ale BOR livrate de hotnews, republica, gandul, mediafax etc. Preiau comunicatul si ti-l servesc cu o cheie de insusire a lui, care plaseaza BOR de partea strazii si impotriva guv (chit ca mesajul BOR e altul). Aceeasi versiune. Personal m-am simtit ca in vreme de razboi. 
Directia buna/ gresita e ceva extrem de fluctuant in asemenea momente si din nou ceva ce are de-a face cu mass media. Aveti ex alegerilor din 2014. Doar 24% credeau inainte de primul tur ca Romania merge intr-o directie buna, ptr ca dupa alegeri peste 60% sa creada asta (aveti sondajul IRES). Ce s-a intamplat? Pai doua lucruri, mediatizarea excesiva a dosarului hrebenciuc, incepand cu o luna inainte de alegeri, si scandalul generat de alegerile din diaspora din primul tur. Au indus o temere f puternica sau o emotie negativa, apoi i-au prezentat solutia. 
E de manual. Cam la fel si acum. 
Apropo, Iohannis e ceva sau cineva care trebuie sa genereze situatii conflictuale sau de mare tensiune ca sa creasca in sondaje. Increderea lui altminteri se topeste precum ceara pe lumanare https://www.facebook.com/images/emoji.php/v7/ff8/1.5/16/1f61b.png:p

 

Smaranda Dobrescu Poate ca ridicarea in sondaje a lui Iohannis a fost un scop, sau este un scop, dar subsidiar. Raman la concluzia ca programul de guvernare este nesatisfacator pentru multe interese germane, austriece, etc preluate de multinationale. Lucrurile vor evolua pana la schimbarea guvernului si modificarea majoritatii parlamentare. Sau, mai bine zis, invers. Deja se vorbeste despre un grup de 14 parlamentari din PSD si ALDE care vor sa paraseasca partidele si sa creeze un nou UNPR. Dosare sau cumparare. Manifestarile vor continua pana la indeplinirea acestui plan. Sper sa nu am dreptate. In aceste conditii si sondajul Avangarde face parte din plan. Faptul ca populatia considera ca demonstratiile sunt justificate, nu deranjeaza. Teoretic si eu le-as vota cu doua maini. Jenant este insa ca in continuare multi din cei ce ingheata serile pe strazi de sunt intrebati ce-i deranjeaza nu au raspuns. Sau nu cunosc un raspuns plauzibil.

 

Constantin Balasoiu pai scrie presa de razboi despre plecari. Sa nu fie o intoxicare, ca cealalta de anul trecut, dar din directia inversa, despre demisia lui Iohannis
nu citesc DC news si nici pe Realitatea nu ma bazez, principalele surse de distorsionari si dezinformare. Info despre plecari pe astea doua se bazeaza

 

Constantin Balasoiu si nu spun ca cresterea in sondaje a fost scopul lui Iohannis. Constatam doar. Scopul a fost mai curand repetarea scenariului Colectiv, cu 'vreau guv meu'. De acord cu ceea ce spuneti despre multinationale, lumea finaciar bancara etc. Sunt interese straine puternice la mijloc.

 

Smaranda Dobrescu Adevarat ca pe Bogdan Chiriac l-am auzit vorbind la TV despre plecari. Nu a vrut sa dea nume. Poate era doar o sugestie care sa o auda cine trebuie.

 

Constantin Balasoiu asteptam si vedem zilele urmatoare. Evz citeaza dcnews si realtiatea cu o interventie a lui gusa


Constantin Balasoiu despre strada, 83% dintre ei au votat, cca 40% au fost la Colectiv, grosul e de dreapta
extrem de interesant
https://www.dropbox.com/.../Cercetare%20proteste%2005.02...

Cercetare proteste 05.02.2017 - CeSIP.pdf

Shared with Dropbox

DROPBOX.COM

 

Smaranda Dobrescu M-am uitat in fuga pe sondaj. Doua observatii:
1. Ni se explica cum s-a facut masuratoarea pentru a afla numarul de participanti, dar nu s-a spus ce a rezultat. Volumul esantionului nu-mi spune mie, nespecialist in sondaje la ce cifra s-au facut raportarile
2. Sunt terifiata asupra perceptiei privind dorinta oamenilor politici de a satisface dorintele alegatorilor: cca 5%. NU. Sunt dupa parerea mea cel putin 60% dornici sa-si indeplineasca obligatiile. Daca nu se baga de seama inseamna fie ca alegatorii nu stiu ce s-a promis, fie nu cunosc activitatea legislativa a alesilor. E adevarat ca multi din cei onesti in meserie nu prezinta interes pentru presa sau se retrag din diverse motive .

 

Constantin Balasoiu Smaranda Dobrescu pai peste 80% au fost la vot. In strada e electoratul iohannist sau USR+PNL+ restul, probabil PMP. E protestul dreptei impotriva stangii. La baza e neimpacarea cu care vin din alegeri. 
Dar si alte date sunt relevante. 91% au o parere naspa despre politicieni, cei mai corupti sunt cei de la psd si alde, emotiile dominante sunt negative, in plus 30% dintre ei considera protestele eficiente. 
E un sondaj facut ptr Piata in primul rand

 

Smaranda Dobrescu Daca exista aceste cifre de 91% si cca 5% despre utilitatea politicienilor, nu putem trage concluzia ca dreapta votanta romaneasca ar renunta bucuros la democratia reprezentativa? Numita si liberala? Tocmai s-a dat un examen asupra aplicarii eventuale a democratiei participative: Nu au enuntat demonstrantii macar cativa dintre ei motive reale, neajunsuri ale ordonantelor, motivatii pentru demisia guvernului. Cum s-ar manifesta in cazul participarii in masa la dezbateri? Oare nu e si politica o meserie?

 

Ioan Albescu Rezultatele alegerilor din decembrie sunt legitime, dar nereprezentatice. PSD-ul a avut o campanie foarte convingătoare, iar opoziția a fost lamentabilă. PSD-ul a lansat o serie de măsuri care, paradozal a mulțumit și stânga și dreapta. Spre exemplu, tăierea unor taxe a entuziasmat sărăcimea care n-a priceput nimic, dar și clasa de mijloc, beneficiara de fapt a acestor scutiri. Bref, după alegeri văzând componența Parlamentului, m-am îngozit la gândul că ar putea fi numit un guvern de către actuala opoziție. PNL-ul nu s/a primenit, mai mult e reprezentat de oamenii lui Băsescu, iar USR-ul chiar dacă are intenții bune n-au încă experiență. O parte din votanții de dreapta au votat cu PSD (mulți din Ardeal) iar mulți alții nu au votat! Nu mă așteptam însă ca PSD-ul să propună un guvern așa de vulnerabil. Cu câteva excepții (cel de la Finanțe) în majoritate sunt oameni fără personalitate. Gafa de a strecura o ordonanță pe un domeniu delicat în miez de noapte a inflamat populația. Cu această ocazie se poate constata care este adevăratul tablou al opțiunilor. Sondajul cred că este corect, nedumerirea mea este cum a fost posibil ca un ostaș zelos al PSD-ului să-l promoveze. Cred că și onorabilul domn Chireac are niscaiva schelete în dulap. Cred că dacă PSD-ul și în particular dl Dragnea nu se mișcă inteligent, vine un moment în care alegerile anticipate ar avea un alt scor. Acuma însă n-ar rezolva nimic.

 

Smaranda Dobrescu Ma straduiesc sa va contrazic, dar nu am suficiente elemente de data aceasta. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v7/fa5/1.5/16/1f642.png:-) Poate doar ideea ca Pieleanu ar fi omul PSD-ului. D-na Pieleanu a fost numita comisar șef de penitenciare de catre Presedinte in iunie 2016. (miza mare acolo)!

 

Corina Leșan Dl. Albescu, am o întrebare: anul trecut aţi ştiut că dna. Prună a modificat articole din Codul de Procedură Penală? Dacă da, aţi reacţionat? Dacă nu, de ce? Nu de alta, dar acum, toţi ştim cum trebuia să facă PSD ca să nu iasă scandal. Părerea mea e că ieşea oricum.

 

Smaranda Dobrescu Corina Leșan Intre spontaneitate si planul in 10 puncte de schiumbare a guvernului a lui SRS e greu sa te pozitionezi la limita inferioara a acceptiunilor..

 

Corina Leșan Greu, aveţi dreptate, dar dacă cei care deţin puterea nu vor să o transfere noii puteri rezultate din alegeri, cred că doar când era chestiunea de care depindea apariţia "scandalului"... Au trecut doar 2 luni, dar mult pentru cei care nu vor transferul puterii..

.

Smaranda Dobrescu Corina, actualul guvern in urma cu trei zile a primit un vot de incredere in Parlament, daca nu gresesc. In acest moment, daca romanii si cei ce nu vor sa cedeze puterea mai respecta macar de forma statul de drept si democratia ar trebui sa renunte la a cere schimbarea guvernului.

 

Corina Leșan Şi atunci, de ce continuă? Zilele trecute, auzeam persoane din miting recunoscând, vezi, Doamne, rezultatul alegerior. Doar că, tot vezi, Doamne, nu au încredere în guvern. Încredere!!!! Dar nu ştiau să spună ce anume le-ar face să aibă încredere - de parcă asta e aşa, o chestie pe tavă şi nu ţine de subiectivismul fiecăruia - şi continuau în sloganuri. Cred că undeva, cineva la anumite puncte din programul de guvernare se gândeşte... Aşa va fi guvernul şi bun, şi de încredere. Dar mă pierde pe mine, căci programul mi s-a părut un tot unitar foarte bine structurat.

 

Smaranda Dobrescu Alternativa la stoparea manifestatiilor in acest moment este evacuarea pietei. ori asta necesita ceva violente. Insa populatia are nevoie sa vada ca romanii se pot intelege intre ei. Banuiesc ca asa gandeste guvernul.

 

Ioan Albescu Corina Leșan Nu-mi aduc aminte să nu avut avizul CSM și avertizmentul explicit al Președintelui. Ca să nu mai vorbim de reacția aproape unanimă a instituțiilor juidice. Repet, nu se pune problema alegerilor anticipate acum, dar dacă PSD-ul nu realizează în ce situație e (și se pare că nu realizează) schimbările din sondaje vor deveni din e în ce mai dramatice.

Niciun comentariu: