luni, 6 martie 2017

Nu credeam sa-nvat a muri vreodata

Nu credeam sa-nvat a muri vreodata – 11 februarie 2017


Smaranda Dobrescu shared a link.
 
Contele de Saint Germain

"România a fost deja aleasă, de noii negociatori ai erei Trump – Putin, ca pion de sacrificiu pentru realizarea unui nou echilibru al zonelor de influenţă. Ca să nu opună o rezistenţă deranjantă la sacrificare şi tranşare, ea este, preventiv şi sistematic, ruptă din interior, printr-o dezbinare populară ca după decembrie 1989, cu largul sprijin al preşedintelui Klaus Iohannis şi al sistemului de forţă care îl controlează pe acesta.

Slavă, aşadar, lui Iohannis şi sistemului! Slavă tinerilor frumoşi şi liberi care se lasă duşi de nas cu un entuzism demn de o cauză mai bună."

 

 

Nu credeam sa-nvat a muri vreodata

Nu-mi propun să conving pe nimeni. Nu sunt un propovăduitor. Faptul că scriu ce gândesc despre politică, despre viaţa noastră influenţată de alţii, despre aceia care umblă prin ea murdari pe picioare, este doar o formă a mea, poate puerilă, de a-mi…

CONTELEDESAINTGERMAIN.RO

 

Corina Leșan Parcă suntem pe Corabia Nebunilor...

 

Smaranda Dobrescu Nu tot ce ne inspaimanta se va si adeveri.. Altele, nebanuite, ne pot insa surprinde..

 

Corina Leșan Vreau să cred. Şi mâine mai e o zi... https://www.facebook.com/images/emoji.php/v7/fa5/1.5/16/1f642.png:)

 

Ioan Sorin Leoveanu Este teatrul absurdului, în loc ca fiecare să îsi vadă de treabă încearcă să negocieze, cînd se vede că este pierdere de timp.

 

Alexandru Stanescu Prostia are o calitate : nu doare ! La deces ... nu mai contează !!!

 

Ioan Albescu Nu mor caii când vor câinii.

 

Smaranda Dobrescu Inteleapta vorba, dar nu vom identifica cui apartin rolurile. Care credeti, D-le Albescu ca este acum, azi, justificarea manifestatiei si probabil continuarii acesteia?

 

Ioan Albescu Garanţia că asemenea gafe/greşeli nu o să se mai întâmple/nu o să se mai repete. Ştiţi ce simt oamenii? E ca şi cum un hoţ ţi-ar băga mâna în buzunar şi tu l-ai prinde că vrea să te fure. Arătându-ţi că nu ţi-a luat nimic este mirat că nu ţi-a trecut supărarea. Există tentativa de furt care trebuie pedepsită. Ştiu, veţi spune că Iordache şi-a dat demisia. Dar Iordache putea să se dea peste cap şi tot nu putea să adopte ordonanţa dacă nu vroia premierul. Acuma nu-mi cereţi mie o soluţie pentru că nu sunt consilier l PSD. Ce vă pot spune e ca fiecare zi ce trece este în defavoarea PSD+ului, şi se apropie clipa în care PSD+ul va fi în minoritate, că de ALDE nu mai vorbesc! Recentul sondaj arată un proces mult mai dionamic de cât l-am bănuit. Şi vă mai spun că la acest proces contribuie şi manifestaţia lamentabilă din faţa Cotroceniului. Au început să circule pe Interent filmuleţe cu doamen care completează tabele, se văd oameni aduşi cu autobuzele şi toate astea pentru un număr ridicol de mic faţă de Piaţa Victoriei, dar mult mai semnificativ mi se pare numărul impresionant din provincie. Comparaţi şi dumneavoastră numărul şi determinarea mai ales a celor din provincie (Sibiu, Timişoara, Cluj etc) cu atmosfera şi numărul din faţa Cotrocenilor. PS. Nu sunt sigur că Trump ne va sacrifica! Dimpotrivă! După opinia mea în acest conflict marile puteri s-au aliniat, Rusia prin amabasadorul său alături de PSD, SUA prin ambasadorul său împotriva PSD. Sî nu uităm că SUA sunt aici iar lui Trump nu-i place să piardă. Probabil va negocia la sânge. Repet: nu mor caii când vor câinii!

 

Smaranda Dobrescu Pe scurt: Ce anume din OUG dovedea intentia de a fura? (Sa nu uitam toate deciziile CCR, inclusiv la sesizarea AV. poporului) 
Cat timp estimati ca le mai trebuie demonstrantilor ca sa aibe garantia ca nu se va mai produce ceva ce nu le convine sau considera a fi incorect?
Daca manifestantilor de la Cotroceni doua-trei sute li s-a platit ceva sa facem socoteala cat i-a costat pe organizatorii protestelor de la guvern, doar cele care se vad: bannere schimbate des, extrem de multe, tricolorul de azi, dansurile pregatite, porumbeii, la care se adauga cele expuse de Draghi Puterity privind cazarile si restul
Despre soarta PSD nu imi fac atatea griji, caci daca vor sti sa-si aleaga oamenii vor avea succes. Daca nu, vor sti din ce motiv vor pierde aceasta ocazie. In sondajul lui Pieleanu nu am incredere 
Nu m-as incumeta sa fac asocierea Rusia-PSD si SUA- opozitia. 
Nu aveti nicio banuiala privind cauzele reale si nu glumitele astea care circula?

 

Ioan Albescu Nu sunt de specialitate ca să intru într-o asemenea discuţie. Mi-e de ajuns însă opoziţia fermă a instituţiilor de specialitate şi modalitatea regretabilă prin care a fost strecurată Ordonanţa pe ordinea de zi a Guvernului. . Cât despre CCR, iertaţi-mă dar o consider structura politică cea mai periculoasă şi incorectă din cadrul Justiţiei. Nu CCR a hotărât că magistraţii sunt mai presus de lege şi şi-au acordat pensii nesimţite?? Evident, legale, că ei au făcut legea! Sunt teribil de supărat pentru că mulţi dintre beneficiarii de pensii nesimţite sunt foştii torţionari ai regimului comunist. Condamnăm comunismul prin premii acordate călăilor!!!! Aferim! Ca să mai destind puţin atmosfera, apropo de glumiţele care circulă nu ştiu prin ce împrejurare m-am documentat asupra unui personaj celebru în perioada obsedantului deceniu - Romulus Zăroni. Despre el ştiam, vag o serie de informaţii care-l caracterizau drept un om fără şcoală, care a ajuns ministru fiind omul de casă a lui Petru Groza şi în această calitate a făcut o serie de gafe impardonabile. Realitatea însă se pare că a fost alta. O spune dl Coposu care l-a cunoscut şi nu am nici un motiv să nu-l cred. Zăroni a fost un ţăran educat, ştia germana la perfecţie, a studiat în Germania şi avea o fermă model. Era, vorba lui Coposu, un chiabur de mâna-ntâi. Sigur, a şocat protipendada din Bucureşti pentru că era mereu îmbrăcat în straie ţărăneşti. Desigur, puterea corupe şi alienează, aflat în plină carieră politică, Zăroni divorţează şi-şi ia o nevastă mai tânără cu două zeci de ani, obicei care s-a perpetuat până de curând, mai ales la primarii bucureşteni. Ce vreau să spun! Ca şi atunci şi acum există o puternică frustrare a populaţiei în faţa aroganţei puterii politice. Pe atunci aroganţa era alimentată de staţionarea trupelor sovietice care le dădeau garanţia comuniştilor că nu pot fi răsturanţi. Acum aroganţa este alimentată de scorul uriaş pe care l-a obţinut PSD. PSD+ul însă uită că jumătate din acest scor este realizat datorită dezamăgirii populaţiei faţă de partidele de dreapta care s-au comportat lamentabil. În concluzie, nu subestimaţi forţa unor astfel de glumiţe. Cineva spunea că istoria nu este ceea ce s-a întâmplat, ci ceea ce ne place să credem că s-a întâmplat.... Cu deosebită simpatie! PS M-aţi întrebat ce mai poate detensiona atmosfera. Nu neapărat demisia guvernului, dar cel puţin o hotărâre de parlament, adică o lege prin care niciun guvern să nu aibă dreptul de a adopta ordonanţe de urgenţă în cazul justiţiei. Mi se pare de bun simţ!

 

Smaranda Dobrescu Ioan Albescu Zaroni a fost un personaj autentic in felul lui si cred ca nu facea caz de aspectul, imbracamintea, comportamentul lui prin ostentatie sau chemare la obarsie. Asa era el, natural. Legat de asta, v-as intreba cum considerati gestul sibienilor de a se departa de vulgul needucat apeland la atitudinea elitista si de subliniere a superioritatii lor? IN sinea lor de fapt romanii nu se simt legati si solidari intre ei. Fiecare are constiinta superioritatii proprii si si-o manifesta incepand cu dorinta de a avea cea mai frumoasa si mai mare casa. masina cea mai scumpa, numarul de carti si haine pe care si le procura, etc. Acum s-au gandit unii sa se mai diferentieze si prin faptul ca sarantocii care voteaza PSD nu citesc, nu cunosc legislatie, etc. Chiar D-voastra spuneti ca a intelege legislatia e nevoie sa fi de specialitate. Daca am fi mai modesti, daca nu ne-am bate joc mereu, mereu de ceilalti, de obiceiurile lor, as considera ca doar atunci avem in spate si educatia solida a parintilor, si spirit ortodox si mult mai multe carti citite de care nu facem caz. Si mai cred ca in acest moment doar constientizand romanii ce-i aseamana si cine le sunt inamicii pot reusi.Solidarizarea puternica care are loc in Piata pe un motiv doar de "ciuma rosie" si nu de argumente, ne departeaza din ce in ce de ideea sa ne facem un program de tara. Tara noastra a tuturor, inca.

 

Ioan Albescu Și eu sunt de părere că țara noastră trebuie să fie a tuturor, că cei care vin la putere trebuie să nu-i uite și pe cei care nu au votat cu ei. În ceea ce privește strada, o analiză sau o generalizare a diferitelor manifestări este păguboasă. La București, Piața Victoriei a fost alterată de galeria unor echipe de fotbal care au condus la violențe. Asta nu înseamnă că manifestația ar trebui caracterizată ca violentă. Pe de altă parte la Sibiu manifestația a fost dominată/acaparată de galeria echipei locale de baschet. O altă mentalitate, o altă manifestare artistică. Pe de altă parte aveți perfectă dreptate când afirmați că la români nu se simte solidaritatea, nu se simt legati între ei. Posibil să fie datorită unei calități care se transformă în defect. Românii sunt inteligenți și li se pare că, pe acest fond toți ceilalți sunt proști. Cu alte cuvinte nu sunt suficient de inteligenți ca să nu realizeze că au de învățat și de la ceilalți, cât ar fi ei de proști. Mai cred că e și o problemă de superficialitate. Românii nu prea termină ce au început. Lasă lucrurile baltă începând cu hărnicie altceva. Merge și așa este o deviză inventată de români. Cu toate aceste calități/defecte românii (toți laolaltă) mi-s dragi! Și ceea ce mă bucură este că sunt vii! Prin comparație mi/aduc aminte de zilele cenușii dinainte de 89 când totul părea mortificat, fără nici o reacție autentică și de masă!

 

Smaranda Dobrescu Faptul ca traim aici si nu am plecat dupa `89 demonstreaza ca tara si cei ce o locuiesc inseamna mult pentru noi. Imi aduc aminte cu ce bucurie ascultam pe aeroport la intoarcere din delegatiile mele multiple prima vorba romaneasca, chiar prima injuratura.. Manifestarile actuale dovedesc pe undeva existenta unei mici burghezii arogante, constienta de o anume superioritate. Acest sentiment al superioritatii cred eu impiedica instalarea fireasca a tolerantei. Pe partea cealalta, oamenii se simt umiliti si nedreptatiti , traiesc sentimentul ca au fost saraci si inainte si dupa, iar acum, pentru prima data cineva, un guvern "de-al lui Iliescu" le va imbunatati viata. IN privinta perceptiilor trebuie sa acceptam si rolul media si al FB, etc. Manipularea a fost subiectul atator tratate. Tocmai l-am ascultat pe Aldous Huxley untr-un interviu de acum 20 ani vorbind despre persuasiunea inconstienta.

 

Smaranda Dobrescu Pentru detensionare, si ca sa pastram totusi spiritul de weekend, va spun un banc cules de pe FB:
Conjugare:

Noi protestam, 
Voi protestati,
El, schiaza...

Niciun comentariu: