luni, 6 martie 2017

Finalul misiunii lui Dragnea?

Finalul misiunii lui Dragnea? – 13 februarie 2017


Smaranda Dobrescu shared a link.
 

Nu fac comentarii, poate faceti D-voastra, dragi colegi; eu va invit sa reflectati....

 

Agentul Dragnea se apropie de finalul misiunii: ingroparea PSD

În vara anului 2015 au avut loc întîmplări politice pe cît de fierbinți, pe atît de stranii. Luată de val cu însăși consemnarea lor, puțină lume a stat să analizeze și în…

INPOLITICS.RO

 

Ioan Albescu Articol cu multe interpretări ciudate, pe model conspiraționist. Abandonarea partidului de către Ponta eu o pun pe seama caracterului unui om cu puternice probleme de personalitate. Indiferent de cauze (admit chiar șantajul) un om serios și echilibrat nu putea să recurgă la un asemena gest de abandon fără o consultare prealabilă a oamnilor care l-au susținut și care s-au sacrificat pentru el. Gestul a fost ilogic și prin simplu fapt că nu a renunțat și la calitatea de premier, căci PSD-ul l/a pus acolo. La data respectivă îmi aduc aminte că a existat un mare șoc în PSD. Dragnea se autoexcluse mai înainte dar ajungând la concluzia că numai el ar fi putut pune pe picioare un uriaș în stare de perplexitate s-a oferit să reconstruiască campania de alegeri a PSD. Dacă îmi aduc bine aminte a mărturisit că după alegeri își va da demisia din funcța de președinte. Greșesc?? Alegerile s-au desfășurat peste cele mai optimiste previziuni pentru PSD iar rezultatele confirmă talentul dlui Dragnea de bun manager al resurselor umane. Nu în sensul de a găsi numai oameni ci și în sensul de a găsi motivația de a-i câștiga. La succesul PSD-ului un rol hotărâtor l-a avut degringolada din partidele de dreapta și în mod special noul PNL. Noul PNL care a trenat ca juxtapunere PNL+PDL a pierdut enorm datorită incertitudinii în sensul că existența de sine stătătoare a PDL-ului asociat cu Băsescu și bâlbâielile și gafele drei Alina Gorghiu au erodat enorm credibilitatea dreptei. Mai mult în contrapondere cu măsurile concrete din programul PSD-ului, PNL-ul a venit doar cu atacuri unele chiar penibile la adresa PSD-ului. Dacă nu era USR-ul, care veni vorba nici acum nu e un partid ci o adunătură eterogenă de oameni cu bune intenții mă tem că PSD-ul ar fi avut un scor astronomic. În plus, am bănuiala că închiderea dosarului dlui Dragnea legată de referendum cu condamnarea dlui Dragnea a suscitat emoții intense pentru cei peste șapte milioane de români umiliți prin anularea votului, fapt pentru care mulți cred că s-au răzbunat votând PSD. Totuși, și acest scor excepțional a tulburat conducerea PSD-uluii. Dl Dragnea și-a uitat promisiunea iar asociația cu ALDE cred că e toxică. Dl Tăriceanu este un tip perfid care are mult mai multe interese în a ataca justiția decât dl Dragnea. Nu cred deci în scenariu descris care-l prezintă pe dl Dragnea de parcă ar vrea răul PSD. Dl Dragnea trebuie să abandoneze politica oamenilor marionetă și să se bazeze pe oamenii competenți din PSD.


Smaranda Dobrescu Vorbesc si eu tot din afara evenimentelor, doar bazata pe o perceptie proprie: Gasesc ca Dragnea a avut in aceste zile marele merit de a nu fi chemat oamenii PSD-ului in strada. Despre pericolul unei astfel de intalniri, s-a pronuntat zilele acestea generalul Chelaru: „Se poate ajunge până la conflicte majore între grupări de viziuni diferite. Eu mă feresc să spun că s-ar putea produce o contramanifestaţie ca în anii `20. Din acest punct de vedere, cei de la guvernare s-au abţinut maximal ca să nu-şi cheme electoratul şi să ajungă şi ei cu 200.000-300.000 de oameni în Bucureşti şi să spună: «Iată că şi noi suntem poporul care vrea altceva!». Dar o astfel de contramanifestaţie ar fi un lucru dezastruos, criminal. Numai că, mergând pe o singură parte, se dezechilibrează adevărul şi încep unii să creadă că numai acesta este adevărul. Deci, lipsa de comunicare, insufcienţa comunicării instituţionale, argumentarea prealabilă şi pregătirea întregului sistem pentru măsurile luate a fost gafa monumentală a Ministerului Justiţiei şi nu ştiu dacă doamna Hăineală are vreo legătură cu aşa ceva sau nu. Şi cu asta cred că am spus mai multe (...) Şi încă ceva: cine i-a pus în braţe şi l-a grăbit pe domnul Iordache (n.r. – proaspătul demisionat ministru al justiţiei) să vină cu cu proiectul pus pe masă într-un mod vulnerabil într-o sedinţă de guvern în care nu se afla pe ordinea de zi, şi la miez de noapte?!... Au uitat legea celebră a dacilor care făceau toate legile în miezul zilei, ca să fie iluminaţi de măritul împărat Soare?!..."."

 

Alexandru Stanescu Citind articolul mărturisesc că prima reacție a fost o gheară pe creier !!! 
Apoi , dosarul lui Dragnea e cusut cu ață albă! Idiot să fii să nu observi asta. Băsescul find scutit de așa ceva . De ce ?
Că s-a procedat greșit cu acea ordonanță ... Prună , Cioloș , cum a procedat ?
Ca atare , la ce mai megem la vot ?
Vă amintiți :...cred ei că conduc (iohanis)...
Sântem o nație de idioți ! Merităm sri , dna și-un presedinte preș ! 
Mi-aduc aminte de o zicere a ambasadorului rus după aderarea la UE : veți regreta pasul făcut !

 

Smaranda Dobrescu Eeeei! Capul sus! Nu ne dovedesc ei pe noi asa usor. Mai sunt si minciuni si facaturi, si potriveli si bani negri,si bannere de-ti muta creierii din loc, etc. Dar exista si povestea aceea cu binele invinge. Hai sa o recitim ! https://www.facebook.com/images/emoji.php/v7/fa5/1.5/16/1f642.png:-)

 

Smaranda Dobrescu Dezbinarea PSD este o masura consecutiva sau paralela cu dezbinarea tarii intr-un scenariu pe care vom incerca sa-l deslusim pana ce evenimentele ne vor depasi, lasandu-ne sa construim al 25643-lea scenariu..

 

Rizea-manea Marius Este intoxicare ! Nu numai fondul suveran a starnit mania Germaniei carmuite de Merkel cat tentativa de independenta suverana a unui stat tinut artificial la periferie ,dar de resursele caruia Troica vesteuropeana nu se mai poate lipsi ,ca doar nu degeaba s-au dat peste cap sa inlature oricare poosibilitate de control natioonal....

Smaranda Dobrescu Si eu inclin sa cred acelasi lucru; doream insa sa vad cum credeti si ceilalti membri ai Grupului.

 

Rizea-manea Marius PSD-ul este spaima de moarte a Uniunii euroopene ,prin structura mecanismului de independenta econoomica pus la cale ,sai la infaptuirea caruia a purces .O eventuala reusita ,dincolo de iesirea intempestiva din uniune ar fi lovitura de mooarte pe care Troica a vazut-o o data cu Brexitul !!!

Smaranda Dobrescu De ce a pornit oare dihonia in partid? (Chirica) Probabil ca asa mediatizata cum e, convine vreunui scop.


Rizea-manea Marius Chirica este impins in fata de Serviciile care-l coontrooleaza .Este speranta inceputului de disidenta ce art fi mortala 
PSD-ului .

 

Rizea-manea Marius Trebuie exclus si inpachetat in propria TRADARE !!!

 

Rizea-manea Marius Grupul de la Visegrad ar fi primul beneficiar si totodata prima falanga ce ar da lovitura de gratie masinariei Germane ,iar Franta nu va putea recupera nimic ,cazand sub revolutia migratiei ....

 

Ioan Albescu Goana asta de a găsi cauze externe sau dinafara unor formaţiuni, gen Merkel nu vrea fonduri suverane în România, Soroş este cauza manifestărilor de amploare de la noi, Johannis întreţine ura dintre PSD şi opoziţie etc. etc. este un simptom al lipsei necesităţii de reformare a formaţiunii respective. Pentru că dacă tot ce e negativ poate fi explicat din cauze externe înseamnă că formaţiunea respectivă este perfectă deci nu trebuie să evolueze. Şi lipsa evoulţiei într-o societate care evoluiază uneori extrem de rapid înseamnă stagnare şi eventual extincţie.

 

Smaranda Dobrescu Ati remarcat pana acum progrese deosebite in Romania in ce priveste economia? Eu cred, dimpotriva ca economia ce o aveam odata in societatea"multilateral dezvoltata" de care faceam atata misto a pierit precum amintirile. Daca atunci, odata aveam ramuri care produceau produse asamblate gata de folosit,vandabile pe piete externe, mai facem acum ceva subansamble si piese al caror pret ni-l impune multinationala sau firma mama din afara. Ea face pretul produsului, ca sa fie competitiv de unde rezulta pretul subansamblelor ca un element impus.. Deci si salariile mici. Daca nu mai avem ramuri ale caror produse sa ocupe piata europeana sau alte piete non-europene si suntem obligati sa cumparam din import majoritatea produselor industriale si destule alimentare, nu avem oare statut de piata de desfacere a strainilor? Atunci nu strainii cu multinationalele lor sunt interesate de profituri cat mai mari in Romania? In privinta lui Soros, exista documente cu proiectele finantate de el in Romania, de jurnalisti platiti, etc. Mai sunt si interese destule de ordin geostrategic in asa fel incat parca am fi o multime de intersectie a gramezi de interese straine. Vinovatia liderilor nostri ca am ajuns asa este vizibila si de nescuzat.

 

Rizea-manea Marius Prefer asa decat sa nu ma pot controola in fata ticalosiei si impotentei proopriilor concetateni dispusi sa-si vanda apropiatii ,sa-si oomoare parintii si sa schingiuiasca bunicii ....

 

Rizea-manea Marius Macar de ar fi constienti de asta .....

 

Ioan Sorin Leoveanu Maurul si-a facut treaba, maurul trebuie sa plece. Ciudat partid.

 

Rizea-manea Marius Nu va cadea ! Este pe val si va ajunge si Premier in ciuda Pres-ului .

 

Smaranda Dobrescu Oare PSD-ul stia de modificarea lui Ciolos pentru oamenii lui Daca cineva de la Justitie ar fi fost onest si ar fi cunoscut si CPP< nu mai aveau motiv de demonstratii. probabil ca gaseau insa altul. Mai sunt cluburi in Bucuresti

Niciun comentariu: