miercuri, 22 februarie 2017

Care e justificarea?

Care e justificarea? – 4 februarie 2017
 
Smaranda Dobrescu

Oare din ce-si hranesc azi manifestantii justificarea si mania? Ieri erau suparati pe ora iesirii OUG de la Guvern si Monitorul Oficial. Rand pe rand, textele aparute ale OUG, parerea presedintelui CEDO,. explicatiile aparute in presa legate de abuzul in serviciu precum si motivatiile Comisiei de la Venetia au sters absolut toate motivatiile initiale ale maniei ce i-a manat in piete pe manifestanti. Sigur, a ramas vinovatia guvernului Ciiolos care nu a respectat punerea de acord a Codului Penal modificat de guvernul sau in 45 zile cu textul Constitutiei. Dar de asta nu e vinovat nici PSD-ul, nici nu se justifica existenta vreunei ciume rosii. Istoria daca va retine acest eveniment romanesc va povesti probabil ca bine manipulati mii de oameni si-au aratat mania fara niciun motiv. Regretabil..


Stefan Kovacs Dacă aș fi foarte rău- aș spune că manifestațiile sunt doar un semn al impotenței și ratării celor care

demonstrează. Dacă ar fi să fiu realist- aș spune că o vină majoră o poartă și cei care din 1990 i-au educat într-o realitate paralelă.

 

Alexandru Stanescu Numai regretabil zicați ! Nu zic să dea domnu , pentru că nu Dumnezeu trebuie amestecat aici , evenimentele să nu meargă din rău īn mai rău ! 
Cel mai rău este atunci când dusmanii cei mai înverșunați sânt din interior ! Zice-se români !!!
De fapt instituții dușmane : presedinție , sri , parchet si o parte din judecători !
Din interior sânt și demisionații , argumente "forte" ale opoziției ! Vai mama lor ! Unul e acest Moisă ! Și mai sânt .
Consider că guvernul trebuie să dea dovadă de o fermitate deosebită ! Votul e vot !!!


Smaranda Dobrescu Se pare ca Dragnea, intelegand ca sistemul protesteaza fara legatura cu ordonanta, motiv bine insurubat doar in capul manifestantilor si inca amplificat la dimensiuni uriase ,s-a hotarat sa renunte la ordonanta, sa o abroge. Un gest intelept as spune eu, caci avand in vedere adevaratele nemultumiri ale sistemului, isi va salva programul si guvernul. Sistemul daca va persista in dorinta de a termina PSD-ul va trebui sa recurga la motiuni sau daca vrea si asocierea strazii sa gaseasca o "alta ordonanta care avantajeaza hotii" Odata si odata se vor intalni si romanii pe acelasi portativ.

 

Alexandru Cosmin Codreanu PSD renunta la OUG, nu si la proiect. Doreste sa il treaca prin Parlament


Alexandru Cosmin Codreanu De asemenea, face pasi concreti pentru a organiza (pana acum fara succes) proteste impotriva Pietei Victoriei. Destul de neinpirata o astfel de masura avand in vedere mobilitatea mai redusa a electoratului PSD

 

Doina Nicolescu Odata! Dar aceasta data nu este prea curand! Culegem roadele lipsei de educatie civica. Statul a preluat de la biserica educatia religioasa dar creste de 27 de ani tineri fara un minim de notiuni civice! Si ne miram de lipsa de logica a tinerilor frumosi si liberi.

 

Smaranda Dobrescu Macar sa se fi prins ceva din orele de religie, daca altceva nu au avut! Tot era vorba de speranta unei atitudini morale...

 

Preda Mihailescu Reactiile presei intre timp sunt pline de siretenie: "Prea tarziu. Daca renunta din prima zi, poate se accepta, asa se impune si demisia". Logica este si ea plecata la vanatoare.

Niciun comentariu: