miercuri, 22 februarie 2017

Fondul suveran de dezvoltare

Fondul Suveran de Dezvoltare – 9 februarie 2017

 
Draghi Puterity shared a link.

"Crearea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) este o măsură care se regăsește în programul de guvernare al PSD, necesară în vederea administrării și valorificării eficiente a participațiilor minoritare ale statului.
...
Spre deosebire de Fondul Proprietatea sau de alte fonduri de investiții, FSDI este constituit cu scopul de a susține și de a dezvolta capitalul autohton reprezentat în principal de companiile deținute de stat, care vor avea astfel resurse pentru retehnologizare și capitalizare, urmând apoi să fie susținute pe piețele externe pentru a deveni campioni regionali în domeniile în care activează. Astfel, din veniturile obținute FSDI va capitaliza companiile deținute în portofoliu, și le va sprijini pentru a putea accesa fondurile europene disponibile", declară fostul ministru al Economiei."

 

 

Guvernul discută azi înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții, măsura care ar fi stârnit „revolta Germaniei". Fost ministru al Economiei: Fondul este…

ACTIVENEWS.RO

 

Doina Nicolescu Sa speram ca aceasta actiune nu va fii sabotata! Este singura solutie care sa duca la dezvoltare. Poate ne gandim ca o tara nu poate fii numai consumatoare a productiilor din import, trebuie sa produca si ea ceva pentru a echilibra balanta.

 

Preda Mihailescu Pe romaneste, poate vor reusi in acest fel sa foloseasca ceva mai mult din acele fonduri europene pentru care participam 100%, dar nu primim nici 10% ? 

Alta intrebare - pe masura ce Visegrad devine tot mai independent si semnificativ, se gandeste cineva in guvernul acelei tari sa lucreze pentru o aderare cu drepturi corecte la aceasta alianta?

 

Niciun comentariu: