duminică, 19 februarie 2017

Cele doua Romanii

Cele doua Romanii – 3 februarie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.
 

Gheorghe Gradinaru
S-a creat un angrenaj format din unii procurori, unii judecători si unii reprezentanti ai serviciilor care a supervizat celelalte puteri ale statului, hotărând SELECTIA in ceea ce priveste clasa politică, deciziile guvernului sau ale parlamentului. Folosind „mantra" anti-coruptiei, au luat, de multe ori, decizii abuzive, care nu au mai putut fi cenzurate decât, partial, la CEDO. Desi unii spun că si acolo acest sistem are reprezentantii săi…

 

 

Cele două Românii

Constat, din nou, că există două Românii. De fapt, alte „două Românii". O Românie a votului – cea care a votat, intr-un anume fel, in 11 decembrie – si o Românie a străzii…

ADRIANNASTASE.RO

 

Alexandru Stanescu Vorbeați la un moment dat de multinaționale ! Care multinaționale au bani ! Cu organizare pur mafiotă ! Asta se simte permanent ! Presedinția ( băsescul + iohanis) , dna au pus botu '! De aici acel : jos mâinile de pe justiție !
Demonstranții din aceste zile sânt " împachetați" cu multă dibăcie . Zic eu p'afariști ! TFL -ei !
Când se va produce "trezirea" , multe și mari valori nu vor mai fi pe meleagurie astea !

 

Ioan Albescu Cred că nu căderea guvernului este principalul obiectiv. Dimpotrivă, numai acest guvern poate în zilele care au rămas să retragă ordonanţa. În stradă sunt copii educaţi, careştiu că că un alt guvern va fi tot PSD şi ALDE, aşa că obiectivul ăsta e unul fals sau cel puţin inutil. Oamenii sunt supăraţi pe MODUL în care a fost adoptată ordonanţa.

 

Smaranda Dobrescu Stiu oare demonstrantii la ce ore din zi si noapte se voteaza in guvern si Parlament legi? Stiu de cate ori din strada se vede noaptea unica lumina din minister cea din cabinetul ministrului? Ce importanta are cand a fost elaborata? Inseamna ca au depasit ideea ca ar fi cu dedicatie si a ramas doar modul rapid de parafare? Daca nu vor caderea guvernului, de ce scandeaza demonstrantii"Jos Guvernul"?' Exista si posibilitatea dizolvarii parlamentului si anticipate si alte formule exprimate de liberali care cu ajutorul pietii il pot readuce pe Ciolos. E bine uneori sa fim mai putin rigizi in pareri. Si eu ma studiez si imi reprosez intransigenta manifestata uneori fata de tinerii manifestanti, de radicalismul tinerilor de stanga, de egoismul tinerilor de dreapta. Apoi vin si imi spun ca ei nu cunosc comunismul si pe rusi, sau ca ei nu realizeaza ca modelul neoliberal are sfarsitul aproape . Indoielile sunt bune uneori.

 

Ioan Albescu Smaranda Dobrescu De unde urgenţa dacă după 11 ore se putea discuta şi adopta în Parlament? Această OUG pare a fi un act impus, fără dezbatere ceea ce după opinia mea nu prea e democratic. Ştiu, este legal! Şi Ceauşescu se menţinea în ordinea legală. El producea legile şi avea pretenţia de a fi respectate. Acum dl Dragnea face legile...Nu vă îndoiţi de faptul că puterea unui singur om în partid, şi puterea partidului în ţară ar putea crea derapaje? Şi că după un timp, în care majoritatea pârghiilor de păutere vor fi contzrolate de acest om lucrurile o vor lua razna? Eu am această temere, dar paote că greşesc.

 

Smaranda Dobrescu Legile nu le scrie nici premierul, nici ministrul (de obicei) ci expertii si consilierii din minister. In cazul OUG de modificare a Codurilor a lucrat D-na Haineala impreuna cu un alt jurist din minister. Imi scapa numele. Cele doua OUG au preluat e observatiile CCR, inclusiv cele ce tineau de abuzul in serviciu. Am destule sa-i reprosez lui Dragnea si neavenitului ministru de justitie, dar nu legat de aceste trei acte normative. Dar eu, nu sunt o autoritate in legislatie juridica. Doar am comparat observatiile cu rezolvarile. Mi s-a parut ok. Mi-a luat cam doua ore.

 

Alexandru Stanescu Cultura ca și incultura determină un anumit nivel al comentariilor ! 
Ce păcat că incultura acoperă o arie mult prea mare în comparație cu ...
A te infotrrma , a analiza , a sintetiza , reprezintă un proces la care nu toți putem avea acces.

 

Doina Nicolescu Demonstrantii au pancarte facute de profesionisti. Nu cred ca le-au facut fara bani. De unde vin banii? Cine i-a platit pe ustasi? Pe FB nu poti fii anonim. Cine sunt cei care convoaca? Si mai sunt multe alte intrebari pe care le am!

 

Anna Zelinski Greșiți, Ioan Albescu. Ordonanța este și în favoarea opoziției, toți au belele, inclusiv Iohannis. Este Dragnea puternic întradevăr? Nu cred.

 

Ioan Albescu Din nefericire chestia cu selecţia ţi cu anumite structuri din justiţie este o meteahnă moştenită din comunism. Toţi rebelii care îşi permiteau să se manifeste contra lui Ceauşescu erau trataţi special de aceste structuri. Spre exemplu, grupul Băcanu de la RL care au tipărit şi împrăştiat manifeste a fost condamnat nu pentru acte politice ci pentru nişte măruţişuri, unele chiar inventate. Sunt aproape convins că Băsescu a favorizat un asemena sistem în folos propriu, sistem care probabil acum funcţionează după bunul plac, sau la comanda cuiva!

 

Smaranda Dobrescu In anii trecuti, la grup noi de obicei condamnam basismul adica sistemul creat de el care stiam ca va dainui si dupa disparitia din prim plan a sinistrului personaj..

Niciun comentariu: