vineri, 17 noiembrie 2017

Cognitive Synergy

Cognitive Synergy – 30 octombrie 2017

 

Smaranda Dobrescu

October 30 at 12:16pm

M-am tot gandit de cand am vazut-o prin presa pe Sophie, robotul umanoid cand si cum s-a facut acest salt tehnologic. Ultimele noutati (ale mele, cel putin) se refereau la robotii care depistau minele pe teren prin distrugerea proprie, la robotii care preluau operatiile repetitive in industriile prelucratoare si in transport, etc. M-am gandit ca un dialog interactiv presupune "ferme de servere" si memorii integrate de capacitate uriasa in corpul robotului si am ajuns la concluzia ca doar mecatronica care rezolva gestica si mimica erau puse la punct iar raspunsurile erau introduce de un operator . 
Se pare ca e inca devreme sa ne pronuntam asupra performantei incredibile, din cauza ca lucrurile par a evolua rapid.
Se stie ca exista un program al unei organizatii multinationale, numite Open Cognitive Organization bazat pe un algoritm, Cognitive Synergy al carui cod sursa este publicat.In baza acestui cod sursa se asteapta contributii in sensul armonizarii functionarii.Sinergia cognitiva rezultă din integrarea mai multor componente de învățare și memorare simbolice și subsimbolice care într-o arhitectură cognitivă si intr-un mediu adecvat pot furniza inteligență robustă, asemănătoare omului.
https://opencog.org/faq/

 

 

Smaranda Dobrescu Nu am fost prea clara: Nu progresul tehnologic ma entuziasmeaza ci dimpotriva, viteza cu care inainteaza si previziunile care depasesc imaginatia lui Asimov, de exemplu..

 

Alexandru Botu Dar daca, in mare masura, pentru a ne lasa cu gura cascata, in spatele show-urilor este multa regie, manipulare?. Sa ne obisnuim oare ca niste roboti vor face in curand si imposibil de deconectat (caci sunt eminente fata de oameni) ceea ce acum stim ca fac oameni care nu se desconspira?

 

Smaranda Dobrescu Sunt multiple intrebari, Sandule de ordin etic, de ordinul sigurantei omului, etc. Ma preocupa acum si un alt aspect in afara celorlalte pe care le-am mai analizat noi cumva. Cu cat robotii umanizati se vor inmulti, adica robotii care reclama resurse hard si soft imense, fermele de calculatoare si servere de mare putere vor emite si ele noxe in atmosfera. Deja un multi diplomat englez IT a propus ca aceste fabrici sa fie amplasate in locurile cu vanturi puternice ca sa consume energie eoliana. Consumul electric se va mari si el indiferent ce fel de componente in tehnologie CMOS sau mai noua se vor folosi. Oricum, problemele de natura etica prevaleaza.

 

Draghi Puterity Ma pun pe invatzat... https://www.tensorflow.org/

 

 

TensorFlow

An open-source

 

Smaranda Dobrescu vei reusi! Primul succes va fi ca bufnita mov va deveni ceva mai inteligenta si ne va parasi... Sa fim optimisti!

 

Draghi Puterity Pentru BM cred ca totusi vodoo are sanse mai mari de success https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fb0/1.5/16/1f609.png;) Mai ales ca ea crede in asta https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/faa/1.5/16/1f603.png:D

 

Alexandru Botu Ne tineti la current?

 

Draghi Puterity Incerc. Noroc ca Python stiu deja https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/faa/1.5/16/1f603.png:D Ma gandesc ce date sa iau ca sa antrenez smecheria.

 

Draghi Puterity Am inceput aici:

https://www.tensorflow.org/get_started/get_started

https://external.fotp3-2.fna.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQBEx7dvkBXvSvaT&w=90&h=90&url=https%3A%2F%2Fwww.tensorflow.org%2Fimages%2Fgetting_started_adder.png&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&_nc_hash=AQBfAqxy0Z2nXPYx

 

Getting Started With TensorFlow  |  TensorFlow

TensorFlow Develop Get Started Getting…

TENSORFLOW.ORG

 

Draghi Puterity Continui aici:

https://www.tensorflow.org/get_started/mnist/beginners

 

 

MNIST For ML Beginners  |  TensorFlow

TensorFlow Develop Get Started MNIST For…

 

TENSORFLOW.ORG

Smaranda Dobrescu machine learning, pettern recognition

Daca generezi imagini pe baza recunoasterii de forme:
https://deepdreamgenerator.com/

 

 

Deep Dream Generator

The technique is a much more advanced version of the original Deep Dream approach. It is…

DEEPDREAMGENERATOR.COM

 

Doina Nicolescu Probabil ca romanele lui Asimov vor reveni in actualitate.

 

Preda Mihailescu Exista de mai bine de cinci ani cred, robotul SIRI, care se gaseste pe toate produsel iX ale Apple. Cu Siri vorbesti, si incearca sa te ajute, cand intelege intrebarile, cautand sau pe calculatorul tau, sau in internet solutii -- si are proprietatea destul de surprinzatoare, ca a) recunoaste si intelege destul de bine cuvinte vorbite si b) cand pierde sirul si evident nu stie ce raspunde, are un small talk de diversiune, destul de bine pus la punct, pentru a crea impresia ca stie sa glumeasca. Cred ca au acumulat o experienta IMENSA punandu-l pe toate masinile, robotii acestia isi pun experienta in cloud, si o fac disponibila tuturor celor din aceeasi serie. Dupa ce m-am jucat putin cu SIRI -- fii-mea ceva mai mult, nu m-a surprins atat de mult small talkul lui Sophie...

Niciun comentariu: