miercuri, 15 noiembrie 2017

Patriotism suspect


 
 
Preda Mihailescu shared a link.
Patriotism suspect.


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, și președinte de onoare al Partidului U...

Anna Zelinski Suspect și alimentat, sperăm doar de paranoia.

Preda Mihailescu Anna Zelinski Paranoia nu poate fi doamna Zalinski, caci daca urmariti si interviul dat jurnalistilor rusofoni -- acolo au cazut voalurile, si se explica clar ca dorinta lor este desmembrarea Romaniei ca stat, si alipirea jumatatii de Moldova Romaneasca. Clar si fara inconjur, aduc exemplele Jugoslaviei, Cehoslovaciei -- dar cu gandul ascuns de expansiune. Este planul lui Dodon, pe care Putin l-a incurajat indirect, oferindu-i o harta istorica a Moldovei. Oare ce vreti mai mult pentru a intelege cat este de grav?

Se impune ca cineva din Romania sa actioneze in acest moment propice. Basescu este indicat ca experienta politica. De integritate nu vorbesc, caci este superflu, nu?

Anna Zelinski Urmează un an dificil pt. politica externă românească.

Preda Mihailescu Anna Zelinski Anul Unirii. Piatra de incercare va fi pregatirea unei barbatesti negocieri cu Putin. In fata Unirii nu exista compromise, Romanii nu se pot ascunde nici dupa degete, nici dupa NATO -- pe de o parte pot explica clar ca poporul roman fiind indivizibil, EU este singura solutie reala. Dar trebuie sa aiba barbatia de a deschide fata de Putin negocieri pe baza bilaterala, dincolo de realtiile marilor puteri, care pentru noi nu sunt suficiente -- fiind vorba de o relatie de vecinatate, in care avem ce cere, si trebuie sa gasim si modalitatea de a oferi sigurante -- siguranta ca nu suntem coada de topor ale unor puteri indepartate.

Anna Zelinski Poate că nu chiar așa de bine cum o spuneți, dar în esență aș fi dorit să scriu același lucru. Dar, oare după ce am dat în ruși zi și noapte, doar așa să ne aflăm în vorbă, mai suntem credibili? Mai avem Bărbați de stat?

Preda Mihailescu Anna Zelinski @ Doamna - avem dobitoacele vin si trec. Unirea se vede bine ca este pornita cumva pe cai laturalnice, un ministru al apararii care a fost direct cu marioneta zilei, si a fost demis -- si un fost presedinte al Romaniei. Avand in vedere ca in Occident este o moda foarte raspandita ca fosti demnitari de stat sa isi asume cele mai diverse roluri de mediere -- Schöder, Blair, Carter, Clinton, etc -- nici nu este deplasat. Totul este posibil, de la en efort care sfarseste in ridicul, pentru ca nu si-a asigurat suportul necesar in toate flancurile (si sunt multe flancuri), pana la o reusita -- care POATE sa fi o reusita datorita insasi puterii naturale a scopului: Romanii sunt UN neam, indivizibil. Si atunci imi pot inchipui si un val care sa curete si primeneasca putin mafia politica.

Cat despre dat in Rusi zi si noapte, este o exprimare cu care nu pot sa fiu de acord. Este un plural deplasat, caci nici dumneavoastra, nici eu, nici majoritatea Romanilor nu au facut asta. Cu siguranta nu in mod nediferentiat. Cine a facut sunt niste lingai dezumanizati, care nu pot cu adevarat lovi, caci un ecou, o stafie, umbra unei fiinte, nu poate lovi, nu-i asa?

Anna Zelinski Să fie într-un ceas bun!

Preda Mihailescu Sa dea Dumnezeu!

Prospectiv A-z .
Preda, nu il cred pe Basescu. 

Cred ca el merge 50% pe o misiune (de a-i antagoniza pe rusi/germani), 50% pe ideea de a ramane relevant. Nu pot sa ma iau la hartza decat cu foarte putin din ce afirma el acolo--ca exemple, 1) aducerea moldovenilor la nivelul pensiilor romanesti sau 2) tratamentul rusilor dupa reunificare. 

Totusi, NU CRED CA-I OMUL POTRIVIT SA CLADEASCA CEVA pe lumea asta. A avut 10 ani la dispozitie in care numai a distrus. In cei 10 ani ai lui Basescu, Putin a spus clar ca-i dispus sa discute cu Romania despre Rep. Moldova.

Preda Mihailescu Prospectiv A-z, Nu conteaza. Asta este o evidenta. Doar nu pot porni de la premiza ca se poate avea incredere in acest om pana la sfarsit. Dubios este si faptul ca nu mentioneaza o secunda pe Putin, se misca in comparatii dubioase de genul "ei dau bani, ceilalti tancuri, fiecare ce poate". Asta este deja nivel de inteligenta Simpsons.

Problema: sa nu distruga imaginea Unirii. Sansa: sa porneasca trenul Unirii pe care sapte milioane de intelepti nu s-au incumetat sa il imbranceasca, si pe urma sa il preia unii mai cu scaun la cap. Si cine stie, poate deveni sansa unei schimbari de conducere si in Romania -- adica, Romania intregita sa inceapa cu alte echipe, necesar mai patriotice: caci trebuie sa stie sa vorbeasca si cu rusii si cu licuricii.

Sa nu picam in cercul vicios romanesc: cu cat mai disperata situatia, cu atat mai inversunata cautarea "omului providential". Si cum nici unul nu este si chiar nu poate fi providential, solutia mai modesta dar realista, de a proteja procesul si nu omul, si a incerca sa produci procesul in care oamenii pot sa isi aduca aportul cel mai pozitiv de care sunt in stare, se neglijeaza.

Prospectiv A-z .
Preda, iti multumesc pentru insufletirea cu care menti speranta. Eu am spus ce am avut de spus.

Trecand la UNIRE, daca ne uitam cu atentie, aceasta s-a intamplat atunci cand 2 preconditii au fost indeplinite: 1) clasa politica romaneasca era unita; 2) Vestul a decis ca i-ar fi mai bine cu romanii uniti intr-o tzara--desi la costuri enorme, de fiecare data.

Adica eu nu cred in unirile astea facute peste noapte, iar jocul de antagonizare poate fi doar atat. Dupa ce Basescu a vanturat elita romaneasca in toate cele 4 vanturi, in numele anticoruptiei si suptului la nustiuce licurici, adica a antagonizat romanii, acum sa-l credem si cu coltul de lume in care se afla Romania? 

Hai sa facem un pas pe varianta unirii, care deocamdata nu poate fi decat in pofida Germaniei si Rusiei. Iti dai seama in ce pantofi vor trebui sa mearga romanii? Mai mult sau mai putin aceiasi romani pe care-i vedem si cel mult persiflam acum ca incapabili/corupti etc.

P.S. In cazul unirii, eu chestionez tocmai asumptia ta de lucru: "Romania intregita sa inceapa cu alte echipe, necesar mai patriotice"
P.P.S. Foarte bine descrisa eroarea: "cu cat mai disperata situatia, cu atat mai inversunata cautarea "omului providential"", insa te sfatuiesc sa afli mai multe despre Basescu si regimul lui dela mai multi oameni--mai ales dintre cei care l-au votat.

Preda Mihailescu Prospectiv A-z Repet, este vorba de folosirea momentului -- in sensul fizic dinamic, nu temporal... Stiu cine este Basescu. Sper ca stie si Salaru. Vrei sa il invitam in grup, i-am scris sa il intreb daca il vede pe Basescu negociind serios si barbateste cu Putin. Cred ca intelege intrebarea.

Prospectiv A-z .
Sa vina!

Preda Mihailescu Prospectiv A-z Dar insist, motivul postarii acestei conferinte de presa doar nu este Basescu. Deschideti ochii, vedeti minuni.

In primul rand, i-a luat ca pe niste puicute, si adevarul iese la iveala nevoalat: ei nu au vise, ei au un plan, Romania sparta ca Cehoslovacia, si moldova Romaneasca reunificata -- dar evident sub influenta lor. Despre restul planului nu s-a vorbit, dar se poate ghici. ASTA trebuie sa se inteleaga la Bucuresti, caci asta merge inainte, ca vorbeste Basescu sau ca nu vorbeste. Dar nu mai este vorba doar de sentimente patriotice de unire, ci de perspectiva foarte clara ca intr-o buna zi, nu prea indepartata sa vina o propunere: Baieti, ia mai separati-va, luati-modelele progresiste ale Cehoslovacilor sau ale Jugoslavilor, separati-va. Pentru asta este bine de urmarit ---

Anna Zelinski Bine, dacă tot ați spus-o acest lucru i-ar conveni lui Băsescu, el care se dă de ceasul morții după o funcție, președinte/premier, lucru imposibil în România (Mare). Pe de altă parte, după ce chiar personajul de mai sus a fost de o obrăznicie nepermisă (funcției) cu Putin, el ar fi cel mai neindicat să reprezinte problema unirii și nici Putin nu ar mai stârni controverse în legîtură cu modificarea frontierelor mai ales că este net în defavoarea Rusiei.

Niciun comentariu: