vineri, 17 noiembrie 2017

Cum s-ar putea taxa FB?

Cum s-ar putea taxa FB? – 30 octombrie 2017


Smaranda Dobrescu
 shared a link.

October 30 at 6:04pm

Distribuirea informatiei este un act gratuit sau este o munca evaluabila, care produce valoare?
Guvernele ar putea aplica o taxa de 50%, de exemplu, considerand ca in reteaua FB cel putin jumatate din venituri se datoreaza informatiilor neplatite. Asta ar insemna 13 mld.$.. In prezent sunt cam 1,2 mld utilizatori FB. Asta inseamna in jur de 10 $ pe utilizator si an. Pare a fi o estimare corecta a valorii anuale a informatiei furnizate de un utilizator individual pe FB.

 

 

Why Facebook Should Be Taxed And How To Do It

The new information technologies have created a whole range of companies that have become extremely profitable.

SOCIALEUROPE.EU

 

Preda Mihailescu Informatii gratuite? RECLAMA gratuita. Suntem bombardati cu reclama la fiecare pas pe FB.

 

Smaranda Dobrescu orice reclama, link luat din alta parte, e socotit generic informatie, se pare in acceptiunea autorului.

 

Gheorghe Piperea Asta ar fi o idee excelenta. In Romania sunt 9 milioane de utilizatori. O taxa de doar 10 dolari pe an de utilizator ar insemna 90 de milioane de dolari pe an! La fel s-ar putea proceda ai cu google

 

Smaranda Dobrescu Acum, la stransoare, cand sunt inghesuiti de amenintarea unor useri cu parasirea ar fi poate o ocazie potrivita.

 

Alexandru Botu Mie, in aceste conditii, imi vine sa ma retrag. Daca mi-ar da 1000 Euro/an, poate as mai ramane...Ha, ha...

Smaranda Dobrescu Cei 10$ au o semnificatie daca toate tarile ar aplica taxarea si daca guvernele ar avea o lege , poate fi si diferita in care sa stipuleze adresa clara a acestor fonduri: educatie, sanatate, ceva mai clar si nu adrese cu interpretari si licitatii cum ar fi autostrazile sau tehnica de calcul.

 

Preda Mihailescu La capatul celalalt este realitatea, care face ca EU urmareste de ani Google si cu Amazon pentru impozite de 13 miliarde neplatite. Deci impozite banale, oficiale, clasice. Nu va fi usor!

Niciun comentariu: