duminică, 20 noiembrie 2016

Idei scapate din vedere

Idei scapate din vedere – 22 octombrie 2016


Stefan Kovacs shared his post.

 

Stefan Kovacs

October 22 at 10:30pm · Bucharest

Mă întreb și eu acum- de ce în 1990 - când a fost Mitterand la noi nu s-a gândit Petrică și cu colegii lui la un program serios de schimb cu Franța ? Și mă refer la un schimb în care muncitorii calificați și tehnicienii ar fi făcut 3 luni, 6 luni- 1 an- într-o instituție franceză ? Să fi rulat 100-200.000 de oameni- atunci când noi mai aveam încă industrie- azi am fi Elveția Estului...

 

Preda Mihailescu Pentru asta trebuia minte de ambele parti. Este drept ca Francezii, mai tarziu, cu Dacia, au realizat ca poate fi si in folosul lor. Dar ...

 

Doina Nicolescu Petrica avea dispret pentru industria romaneasca, deci si pentru cei care isi faceau de lucru printre mormanul de fier vechi.

 

Stefan Kovacs Din păcate n-a învățat nimic. Niciodată. Nici măcar cât a fost în Politehnică. Într-o anumită privință e mai rău decât Boc- pentru că la Boc măcar vezi o neputință intelectuală. La Petrică sunt combinate o anumită îngâmfare (despre care ți se pare pe undeva normal să existe- cunoscând povestea părinților- dar nu să se manifeste așa) completate de un complex de inferioritate ciudat (l-am auzit cu urechile mele când povestea cum umbla el cu pantofii găuriți prin Primăverii- mă lași ?) și cu o neputință la fel de ciudată- de la activitatea sa ca prim-ministru, trecând prin faza în care Băse i-a tras chiloții peste cap după model american ("Ești cel mai bun, Petrică" ?) și terminând cu actuala lui prestație ca liberal. Presupun că nepoții nepoților noștri vor cunoaște adevărul- pentru mine personal a fost o imensă dezamăgire.


Prospectiv A-z .
"Petrică și cu colegii lui" erau precursorii TFListilor. Tot ce era (in) Romania le putzea!

 

Stefan Kovacs Din păcate. Atâta doar că Petrică era crescut aici, tac-su lucra în România, etc...

 

Preda Mihailescu Si ce eficenti au fost!

 

Prospectiv A-z .
Pai da, caci romanul, natie tanara, e mimetic nevoie mare. In plus, tzara fusese tzinuta in intuneric (de PCR si RFE/REL)... Ca si acum, cand premiantii anilor 1990 o dau de colo-colo numai adevarul nu-l spun. In consecinta, romanii raman si azi cu limbile incurcate.

 

Alexandru Botu Domnilor, dar cei care au fost eficienti lucrau dupa un plan, ca la carte, in timp ce noi ceilalti nu intelegeam mai nimic. Planul acela nu cred ca avea ca obiectiv ce ne doream noi. In fapt, pe atunci, ca si acum dorinta noastra este difuza, in ea sunt zeci de milioane de dorinte egoiste.

 

Mihai Ion Turcu Alexandru Botu @ Personal cred ca suntem o natie de oameni normali. Este normal sa existe 16 milioane de dorinte individuale, totdeauna exista numitor comun posibil de identificat si o ierarhie posibil de stabilit, si totdeauna exista interese de stat (atunci cand exista stat si oameni de stat) Interesul de stat este supraordonat pentru ca este strategic si conditie pentru implinirea intereselor particulare.

 

Alexandru Botu Va multumesc, Domnule Prof Mihai Ion Turcu pentru speranta redata ca statul si oamenii de stat numai la asta se gandesc si actioneaza!

Niciun comentariu: