miercuri, 23 noiembrie 2016

Mai fac si avocatii greseli profesionale

Mai fac si avocatii greseli profesionale – 28 octombrie 2016
 
Dinica Roman shared Gheorghe Piperea's post.

 

Gheorghe Piperea

October 28 at 3:44pm

Cand o exceptie de neconstitutionalitate este respinsa ca inadmisibila, e culpa profesionala grava. A avocatului, desigur. Lucrarea juridica nu avea motive sa ajunga pe masa judecatorilor CCR, caci solutia in dosarul concret in care se ridicase exceptia nu depindea de (ne)constitutionalitatea dispozitiei legale atacate. Ca sa nu mai vorbim de atacarea legii in intregime - studentii de anul 1 invata ca o lege poate fi contestata la CCR in intregime numai inainte de promulgarea ei si numai de parlamentari, avocatul poporului, guvern si presedintele republicii. Nu poti sa ridici o astfel de exceptie fara sa te compromiti profesional. 
Cand astfel de exceptii sunt confirmate si consolidate de instanta de drept comun, greseala profesionala grava a avocatilor iradiaza la judecatorii spetei si aceasta este deja denegare de dreptate. 
Cum am putea stampila o armada de avocati, experti si juristi de banci care se sfatuiesc, se copiaza si se imbarbateaza reciproc la diverse consfatuiri "profesionale" sau seminarii pseudo-stiintifice si produc 700 exceptii de neconstitutionalitate programate deja a fi respinse ca inadmisibile? Am sa repet butada lui David Lippman : cand toata lumea gandeste la fel, nimeni nu se prea mai omoara cu ganditul. Dar am sa pun si o stampila acestei armade : antilope gnu. Fiintele astea nevinovate practica un sport periculos. Isi urmeaza neabatut liderul, chiar daca acesta, ca un navleg sau habauc, se arunca, de sete, in apa plina de torenti si crocodili a savanei. 
Iar cand in peste 3000 de dosare, in intreaga tara, in scopul declarat de a torpila o lege a Statului roman (confirmata si de CCR intre timp), se cere suspendarea judecatii pana la calendele grecesti, asta, deja, este nesupunere civica. 
Toti cei care, in 2010, au fost nevoiti sa suporte masurile (fasciste) de austeritate Isarescu-Basescu-Boc, sa isi imagineze ce consecinte ar fi putut avea o actiune a lor de nesupunere civica fata de acele legi ale austeritatii (care, apropo, erau retroactive si anihilatorii de proprietate, taind drepturi certe, cum ar fi dreptul la salariu si dreptul la pensie, cu consecinta unui milion de falimente personale; dl Isarescu nu a scos o vorbulita despre retroactivitatea acestor legi si nici despre evidenta incalcare a proprietatii pe care o practicau; dar, ce sa-i faci, daca in fisa postului nu figureaza apararea stabilitatii preturilor, ci apararea intereselor economice ale bancilor si ale corporatiilor straine...). 
Sa zicem ca profesorii, medicii, politistii, militarii, pompierii, ar fi refuzat sa isi mai plateasca darile la stat, ratele la banci si facturile la utilitati sau ar fi refuzat sa mai vina la munca o vreme, ca act de nesupunere civica. Ce ar fi putut pati? 
Desigur, ar fi fost executati silit, amendati si chiar bagati la puscarie. 
Nimic nu li se va intampla banksterilor pentru nesupunerea lor civica. Mai mult, cheltuielile (complet inutile si nebunesti) cu torpilarea legii DIP, de cateva zeci de milioane de euro, se vor regasi in costurile impuse noua prin comisioane, speze si alte chestii sofisticate (iar voi, din comoditate sau nestiinta, ii veti lasa sa va spolieze). Si armada de avocati, experti si lobby-isti va ramane cu banii in buzunar, chit ca au pierdut lupta si, in plus, s-au si facut de bafta. 
Dar e ceva ce toate bancile - si nu numai banksterii - vor pierde pentru totdeauna. 
Increderea. 
Un client multumit poate aduce un sfert de client nou. 
Un client batjocorit, umilit, biciuit si pagubit inseamna alti zece care vor parasi sistemul bancar. Plus 3 generatii in familie care vor invata acasa ca bancile sunt mai rele decat camatarii. 
In definitiv, acei oameni care, pentru a se libera de jugul datoriei, au fost dispusi sa isi abandoneze casa in mainile mai-mult-decat-camatarului nu au facut-o cu inima larga, ci cu cea mai mare amaraciune. Dar pana si acest pahar de apa oferit de parlament unor oameni subjugati, biciuiti si istoviti le-a fost refuzat de niste suflete cainoase, mai rele ca pe vremea lui Horea, Closca si Crisan.

Nu ati raspuns ratiunii, baieti. Acum veti cunoaste frica.

 

Prospectiv A-z
"Toti cei care, in 2010, au fost nevoiti sa suporte masurile (fasciste) de austeritate Isarescu-Basescu-Boc" Cred ca aceasta este o caracterizare corecta a acelui regim. Cu singura observatie ca beneficiarii fascistilor sunt de aceeasi nationalitate; in cazul tripletei Isarescu-Basescu-Boc, beneficiarii au fost neromani.

Niciun comentariu: