duminică, 20 noiembrie 2016

Avertismentul lui Margaret Thatcher

Avertismentul lui Margaret Thatcher – 24 octombrie 2016


Prospectiv A-z

Romania post-Ceausescu: 26 de ani de onanism socio-politico-economic, un spectacol al premiantilor

Ne tot intrebam ce se intampla cu focul incrucisat al diversiunilor din Romania si avem tot atatea raspunsuri bune cati respondenti sinceri.

Ne tot intrebam ce se intampla cu democratia (fie ea sociala sau liberala) si lucrurile se incurca.

Putem continua observand ca multe din chipurile cioplite spre care ne-am imbarcat acum 26 de ani sunt spulberate, iar garantii acestora se fac preocupati.

Starea de confuzie se adanceste, iar opinia publica pare a fi impartita intre Est si Vest; terenul conceptual pierdut de Vest este compensat prin generozitatea cu care frica este alimentata prin canale oficiale si/sau discrete.

.............

Ar trebui sa spunem lucrurilor pe nume. KWJ & Ciolos sunt doar executanti de mana stanga a unei partituri de al carei baton romanesc este inca responsabil cel mai longeviv premiant al Romaniei, guverantorul Mugurel Isarescu. Atata timp cat Leul romanesc este gestionat in pofida nevoilor reale ale economiei romanesti, toate acele chipurile cioplite devin fata morgana pierderii noastre prin desertul tranzitiei catre neant. Ca si in perioada interbelica, cand Leul era solid, mult mai solid decat economia reala, Leul de acum OMOARA orice initiativa romaneasca. Leul puternic este deopotriva garantia succesului celor care extrag profiturile din Romania si garantia esecului initiativelor autohtone. Acest lucru nu este un accident, ci parte principala a unui design tot atat de vechi cat ideea de Mitteleuropa.

Ca si inainte de RM II, politica slugarnica a premiantilor creaza terenul pentru impulsuri extreme, politica BexNR aduce Criza in Romania si impinge pe cei care nu mai incap pe shatele lui Soros la Est. In cel mai bun caz, premiantii nostri sunt responsabili pentru naivitatea si optimismul cu care au imbratisat partituri de import. In cel mai rau caz...

Daca lucrurile nu se reorienteaza la varf, ma astept ca valul resentimentar sa creasca in mod natural. Reorientarea trebuie sa se faca pornind dela interesele romanesti si avandu-le pe acestea la centru. Costurile trebuiesc asumate. Altfel, vom schimba bezele pe fb pana la sfarsit--adica vom continua onanismul socio-politico-economic.

P.S. Va propun un scurt segment din ultima infatisare a prim-ministrei M. Thatcher in fata Parlamentului britanic. Englezii pot fi acuzati de multe, nu si de naivitate/ignoranta.

 

 

In 1990 Thatcher warned that the Euro would end European democracy

( http://wakeup2thelies.com ) see related story here http://bit.ly/shKSGj Back in 1990 nine years before…

YOUTUBE.COM

 

Gheorghe Gradinaru This site can't be reached

wakeup2thelies.com's server DNS address could not be found....See More

 

 

www.gmail.com login - How to Sign in or Create Account on Gmail -…

WAKEUP2THELIES.COM

 

Dinica Roman 

În ţara mea sunt văi şi munţi şi flori,
Şi diamante,
Şi sunt sticleţi atât de mulţi în capete savante!...
Poeţii ritmului sărac slăvesc albastrul zării,
Şi creşte-atât de mult spanac pe lanurile ţării.
În ţara mea sunt tei şi plopi,
Şi zarea-i diafană,
Şi-n ţara mea jandarmi şi popi iau lefuri de pomană;
Şi-n ţara mea sunt flori de myrt,
Principiu sau idee,
Sunt vorbe de păstrat în spirt, expuse prin muzee.
Din larg de crânguri vin zefiri şi tuturor dau veste
Că-n ţara mea sunt trandafiri şi fete
Că-n poveste,
Idile nasc şi se desfac subt luminiş de lună,
În ţara mea onoarea-i fleac şi dragostea
Minciună.
Şi-n ţara mea sunt mulţi părinţi ce plâng morminte
Multe...
Şi pribegesc scrâşniri din dinţi...
Dar cine să le-asculte,
Când e minciuna pe amvon şi nedreptatea-i lege,
Când guvernanţii-s de carton
Şi nepăsarea Rege?
Ion Pribeagu - Vârfuri de spadă (1915)

 

Dinica Roman Crearea de credit pentru productie in Romania este strangulata. Creditul speculativ, incurajat.

Economics professor Costas Lapavitsas argues that a world after capitalism would see money and credit move from being instruments that reinforce inequality into tools for genuine public service. His argument is accompanied by animation from Central Saint Martins students Dimo Mezekliev and Aizhan Abdrakhmanova, using images from bank notes around the world.

https://youtu.be/nE8fEc83Lsk

Smaranda Dobrescu Lapavitsas are destule viziuni asupta tabloului societal post capitalist. De remarcat ca imaginatia sa este departe de cea a jurnalistului Paul Mason care vede aparitia perioadei postcapitaliste in legatura cu revolutia industriala. 
Lapavitsas said that after capitalism: "we will return to the art of discourse. It is irrational to be obsessed with GDP. We deserve a political and economic system that redistributes both wealth and the decisions about how it used.There is no reason to wait for revolution; it is already in each of us"

Ultima idee nu prea vad cum va ajuta la trecerea in post capitalism: exploatand coacerea sentimentului revolutionar intim al fiecaruia sau in mod pasnic?

 

Dinica Roman This is a film based on the book "Death of the Liberal Class" by journalist and Pulitzer prize winner, Chris Hedges.

It charts the rise of the Corporate State, and examines the future of obedience in a world of unfettered capitalism, globalisation, staggering inequality and environmental change.

The film predominantly focuses on US corporate capitalism, but it is my hope that the viewer can recognise the relevance of what is being expressed with regards to domestic political and corporate activity.
https://vimeo.com/59002146

 

Smaranda Dobrescu Thatcher realized that Britain would be better served keeping control over its own financial affairs. In 2002, with the European project still moving along apace, she wrote in her book Statecraft "that such an unnecessary and irrational project as building a European superstate was ever embarked upon will seem in future years to be perhaps the greatest folly of the modern era." 
She lived just long enough to see history prove her right.

 

Prospectiv A-z .
A avut dreptate numai pe jumate, caci nici statusqvo-ul nu-i sustenabil... Adica nici ea n-a putut imagina o structura mai buna. N-avea cum, era mama neoliberalismului.

 

Dinica Roman Suntem prea putini care ne-am luat de Isarescu. Ceilalti pot spune ca politica lui monetara a ajutat la stabilitatea leului si starpirea inflatiei...

 

Prospectiv A-z .
Acestora le-as raspunde ca stabilitatea la un nivel prea ridicat, mai ales fata de monede ale unor economii mai competitive, este un lux exorbitant. As adauga inflatia, de una singura, nu este si nu trebuie sa devina scop in sine. Daca ne uitam cu atentie, aceste doua directii de actiune, mai cu seama de cand Leul a fost remorcat la Euro, favorizeaza economia Germaniei si defavorizeaza peren economia unei tari ca Romania.

Dpdv al ratei de schimb, Leul ar trebui sa-si gaseasca un echilibru natural--determinat de capacitatea exportatorilor romani de produse cu valoare adaugata de a fi competitivi. Dpdv al inflatiei, daca stabilesti un nivel sub nivelul cresterii economice nu vad care-i problema.

____________________
P.S. Tocmai am terminat de participat virtual la un eveniment anuntat azi aici, "China's Role in Global Energy Finance". Inregistrarea o veti putea vedea oricand in urmatoarele 5 zile:http://energypolicy.columbia.edu/watch

In prezentarea lui Kevin Gallagher, un profesor la Boston University de care am mai adus vorba aici, se observa ca primele 2 banci chinezesti investesc in afara Chinei tot atat de mult cat toate institutiile create pentru investitii in dezvoltare dupa RM II sub egida americana. Ni se spune si arata noul Drum al Matasii, de unde vad ca Romania lipseste, onor Isarescu, TFListii si KWJ-Ciolos. Ecuadorul, care nu mai avea acces la pietele de capital dupa un semi-falimant, si-a gasit pe piata chinezeasca de capital resursele de care are nevoie pentru a se dezvolta.

Ce fac premiantii Romaniei? Tin aurul la Londra fara dobanda. Ce ar putea face? Diversificare prin includere de moneda chinezeasca... 

P.P.S. Pentru firile mai pudice, onanismul din titlu se refera la actul de cuplare la o entitate care nu mai poate/vrea sa pro-creeze crestere.

 

 

Columbia | SIPA Center on Global Energy Policy | WATCH

ENERGYPOLICY.COLUMBIA.EDU

 

Prospectiv A-z .
Iata link la prezentarea mentionata mai sus:
http://energypolicy.columbia.edu/.../CSIS%20Gallagher...


Dinica Romanhttps://www.facebook.com/gheorghe.piperea/posts/1298627093536246


Gheorghe Piperea

October 24 at 3:33pm · 

Cursul de schimb leu - euro, ca si dobanzile in general, sunt preturi macro, care evolueaza foarte aproape de un nivel de echilibru dat de starea economiei la un moment dat si de evolutia pe termen scurt si mediu a acesteia. Intrucat nu sunt preturi concrete, asa cum este pretul painii, al carburantilor, al mobilei, al caselor sau al masinilor, pret care se stabileste la raft, la pompa, la casierie sau la notar, preturile macro se stabilesc in laboratoarele institutiilor de politici monetare, cu contributia agentiilor de rating si sub presiunea marilor conglomerate financiare globale. 
Cotatia cursului, precum si nivelul dobanzilor pot fi rezultatul unor greseli, dar si al unor manipulari. Ca este asa, ne rezulta atat din falimentul Greciei (repetat de doua ori pentru a salva de la faliment cateva banci globale), al Portogaliei sau al Irlandei, dar si din mentinerea artificiala in viata a unor entitati - zombies de tipul Deutsche Bank sau Glencore, cu banii aruncati din elicopter de BCE.

In anul 2006, in Romania, cursul de schimb leu - euro ajunsese la 3,1 lei/euro. 
In conditiile unor deficite de cont curent si de balanta comerciala de peste 10% (importam mai mult decat produceam in tara si cu mult mai mult decat exportam, si o faceam pe credit bancar), acest curs era, evident, unul manipulat, fiind sistematic tinut coborat, in mod artificial si cu mult dincolo de pretul de echilibru. 
Leul tare a fost rezultanta unui pariu de doua ori gresit pus de BNR pe capul nostru, fara voia si fara stirea noastra : 
(i) s-a estimat ca Romania va deveni parte a zonei euro in 2015 si ca, deci, moneda noastra nationala va fi fost euro, de unde concluzia ca economia putea fi deja euro-izata, de facto, inca din 2006; 
(ii) s-a estimat ca salariile si celelalte venituri, consolidate in euro, vor creste neincetat si, deci, gradul maxim de indatorare la creditele in euro poate fi ridicat de la 40% la 70%. 
Nu s-a intamplat nici una, nici alta. S-au intamplat insa alte doua lucruri, urmarite sau nu de BNR : mai mult de 2/3 din populatia imprumutata s-a expus pe credite in euro; mai mult de 95% din populatia imprumutata a ramas ne-acoperita natural la riscul valutar, intrucat majoritatea veniturilor populatiei au ramas in lei. Adaugand si mentinerea timp de peste 7 ani a nivelului de dobanda din 2006 (9-12%), precum si clauzele abuzive din contracte care umflau ratele lunare ale populatiei, a aparut treptat o clasa de debitori sufocati de datorii, care nu mai faceau altceva cu banii decat sa ii orienteze cu prioritate catre ratele la banci si, de aici, a rezultat un "portofoliu" de neperformante de peste 25% pe tot sistemul.

[Nota bene : reducerea acestui enorm balast acumulat in doar 3-4 ani la nivelul actual de 10-12%, cu care se lauda BNR, este rezultatul exclusiv al cesiunii pe doi lei, la propriu, a creditelor catre firmele de colectare de creante (biznis care, iata, in sfarsit, a atras atentia ANAF pentru fictivitate si potential de evaziune fiscala)].

Un leu tare dadea impresia ca veniturile in lei ale populatiei sunt mai mari, dar scumpise atat de mult exporturile romanesti incat exportatorii ajunsesera sa manifesteze in fata BNR (lor nu le-a venit atunci ideea de a arunca monede de cinci bani pe treptele cladirii de pe Doamnei...). Tot un leu tare a permis BNR sa mentina sau chiar sa ridice dobanzile la lei (a existat chiar si o dobanda de 1000% la overnight), in conditiile in care in intreaga lume, pentru a debloca economia, dobanzile scadeau in ritm ametitor. De aici au rezultat zeci sau chiar sute de mii de insolvente, cu sute de mii de job-uri pierdute si un numar de 7-8 banci care o duceau indecent de bine in raport de starea economiei si de iresponsabilitatea cu care plasasera credite firmelor si populatiei. 
In realitate, starea economiei in anii 2006-2007, precum si prognozele care se puteau face la inceputul lui 2008, duceau la concluzia unui curs de echilibru cu mult mai mare de 3,1-3,6 lei. Flotatia controlata a cursului leu-euro (termen cu care BNR incearca sa vopseasca realitatea manipularii cursului) nu putea duce la diferente de cotatii vecine cu situatia de "soc pe curs de schimb" (asa cum Regulamentul nr. 17/2012 denumeste situatia in care o moneda depaseste pragul de variatie de 35,5%). 
In plus, o cotatie redusa a cursului a determinat un nivel enorm al dobanzii, nivel care a asigurat - si inca mai asigura - profituri de cazino pentru bancile care au practicat creditul in euro in acei ani.

Asadar, daca exista un prejudiciu cauzat debitorilor in euro de "socul de curs pe schimb", atunci singura entitate vinovata este BNR. 
Numai si numai pentru ca BNR a gestionat in mod incompetent criza, facand si pariuri gresite si periculoase, s-a putut ajunge la o diferenta de curs intre 2006 - 2016 de 1,4 pct, adica de la un curs de 3,1 lei/euro in 2006, la 4,5 lei/euro in 2016. 
Daca se poate proba un prejudiciu rezultat din aceasta depreciere a leului fata de euro, acest prejudiciu trebuie cerut de la BNR. 
Asta daca nu cumva exista clauze abuzive in contract sau daca nu cumva debitorii in euro sunt victime ale unor practici inselatoare sau ale comercializarii de produse financiare toxice in euro, caz in care actiunea ar trebui indreptata si in contra acelor banci delincvente vinovate de asemenea practici.

Nu exista, deci, nicio problema de discriminare a debitorilor in euro fata de cei in CHF. 
Acestia din urma au fost abuzati, supusi unor practici inselatoare si intoxicati cu produse financiare toxice de bancile care le-a vandut credite, in timp ce debitorii in euro sunt victime ale manipularii cursului, ale incompetentei si ale pariurilor iresponsabile facute de BNR in anii premergatori si imediat urmatori instalarii crizei in Romania. 
Din acest punct de vedere, ambele categorii de debitori sunt victime si ar trebui sa ramana aliati intr-o lupta pentru drepturile lor comune de consumatori. 
De auto-segregarea lor, de dezbinarea si disputele intre ei nu vor beneficia decat banksterii.

Nu va duceti cu calm in aceasta noapte care pare blanda. Stati in lumina!

PS Florin Câțu este pe listele PNL pentru alegerea in Senat. Este pe locul 2, cu sanse mari de a intra in Parlament. Daniel Zamfir este pe aceleasi liste, dar la Brasov si pe primul loc, cu sanse de 100% de a intra in Parlament. Este risc sistemic sever, baieti (n.b. : stirea nu mi-ar fi atras atentia daca nu s-ar fi agitat deja soldatii furtunii de la stirifierbinti si de la UM24).

 Prospectiv A-z .

http://lucianisar.com/?s=isarescu



 

 


O scadere economica de 7,1% trebuie urmata de o crestere 7,64% doar pentru a ajunge la acelasi nivel.…

LUCIANISAR.COM

 

Prospectiv A-z .
Iata ce scrie un alt premiant, Andrei Marga, membru al guvernului CDR:

"Poate părea surprinzător, dar nu s-a prezentat vreun document oficial al cuiva în care să se spună că nu se recunoaşte referendumul de demitere din 2012. Invalidarea scrutinului a fost o operaţie făcută de mâini şi minţi de pe aceste meleaguri. Nu există vreun document de obligare la semnare de documente de politică fiscală a Uniunii Europene. Nici vreunul privind scoaterea veniturilor în afara ţării. Nici de obligare la vânzarea de pământ sau lichidarea de unităţi. Nici preluarea de "tehnocraţi" în partide care au abandonat libertăţile cetăţeneşti şi nu mai sunt capabile de soluţii nu a impus-o cineva. Nici susţinerea unor impostori indigeni pentru a apărea în mari publicaţii, spre a-i ataca pe alţii, nu e opera cuiva din afară. Nici acceptarea de către negociatori a clauzelor oneroase nu se poate pune în seama vreunui străin. Toate acestea – şi multe altele ce se pot invoca – sunt semnate, trebuie spus lucid, de cetăţeni români şi, ne place sau nu să recunoaştem, sunt opere autohtone."

http://www.cotidianul.ro/conduc-romania-altii-289886/

 

Prospectiv A-z .
Comentariatul are cuvantul:
Dan
+8
Nuuu ...cum sa conduca "altii" ?! din 22 decembrie 1989 in fruntea tarii s-au aflat doar romani neaosi ,incepand cu Iliescu (var cu stiti voi care rege ) ,Petre Roman -primul roman din familia sa si sfarsind cu Iohannis in vremurile noastre (nu mai amintesc de omani,tataro-romani + vicepremieri maghiari aproape in permanenta etc); avand in vedere cat suntem de mancatori de tot felul de minoritari(vezi Sabin Gherman si altii),ar trebui ca acesti oameni sa fie declarati martiri 

Vae Victis
+4
"Toate acestea – sunt semnate, trebuie spus lucid, de cetăţeni români şi, ne place sau nu să recunoaştem, sunt opere autohtone." Nu erau "simpli cetateni" erau si sunt - functionari, conducatori, oameni de decizie deci trebuie sa raspunda pt.fiecare din deciziile frauduloase pe care le-au luat in cazurile enumerate de dv. si care au cauzat starea actuala grava ! Ro nu avea datorii publice, era prospera si a ajuns SARACA, deci responsabilitatea celor in cauza trebuie antrenata ,nu se poate fara a fi pedepsiti de starea dezastruoasa . "Trei mi se par a fi cauzele reprezentării păguboase a Ro, înăuntru şi în afară. Una ţine de educaţie, alta ţine de selecţie, a treia ţine de nesiguranţa din instituţii". Au fost indivizi foarte educati precum Ion Iliescu,Petre Roman pe la Moscova si respectiv Lyon-Franta, Mugur Isarescu la New York, Bilderberg, CFR , Stolojan, Nicolae Vacaroiu , Misu Negritoiu ,Daniel Daianu,Valeriu Stoica, Rodica Stanescu, Botos si Joita, Cochinescu, Valeriu Stoica, Barladeanu si Dan Martian, Radu Sirbu, V Magureanu ,Ardelean zis Vulpea, G Maior ,Ristea Priboi , Harnagea, Livia Stanciu, Zegrean ,Ciorbea etc etc , astia toti prin parlament si fiecare in cadrul oficinei sale si multi altii au luat hotarari, au dat si mancat bugete ,au facut "legi", impreuna cu premieri A Nastase,Ulm Spineanu, V Dorneanu, Predoiu, R Anastase,Tariceanu Calin ,Victor Ponta , Macovei ,Boc,diversi ministrii ce au ajuns si presed T Basescu,pe toti acestia ce i-au facut sa semene neincrederea in institutii ,de au privatizat,restituit, indatorat ,nationalizat ? Coruptia lor politica, ignorarea mecanismului democratic si incalcarea mandatelor atribuite de a-si EXERCITA in anumite Limite investirile,modif. Constit,legi pt.ei si grupurile de interese ilitare,cedarea int.national si gen.ca niste LASHI si Tradatori. KWI si Ciolos ne conduc si ei catre aceleasi "opere autohtone" ,TOT PRIN ALTII!

Andrei
+7
Conduc altii Romanaia ? Spuneti domnule pe nume, asa este si nu va mai intrebati atata vreme cat stiti si dumneavoastra adevarul. Strainii , cu siguranta Soros face parte din aceasta elita, si/au plantat oamenii in pozitii cheie ale statului si ne manevreaza cum vor ei, pana vor fura tot ce a mai ramas de furat, pana ne vom baga in datorii pe care sa nu le mai putem plati, transformand Romania intr/o societate haitiana. 

Genocid in Romania (1989-2016)
+6
Pentru România şi împotriva Poporului Român, a fost pregătit un program diabolic şi extrem de periculos, cu un final incredibil. După falsificarea adevăratei istorii a Poporului Român şi după tentativele nereuşite de până acum, de data aceasta programul pregătit împotriva românilor este mult mai perfid şi diversificat. Scenariul derulat în România (copiat după cel aplicat în Rusia în anul 1917 şi în ţara noastră din 1945) a vizat ca, începând cu Lovitura de Stat din 1989, în funcţiile de preşedinte al României, în conducerea Parlamentului, în Guvern şi în fruntea principalelor instituţii ale Statului Român să fie promovaţi şi susţinuţi cât mai mulţi minoritari care execută ordinele primite din străinătate. Românii încă nu ştiu că, în ultimii 27 de ani, nu au avut un preşedinte român al României, ci numai minoritari, care păstrează secretul asupra etniei din care fac parte. În mod deloc întămplător, românii sunt informaţi şi ştiu multe în cele mai diverse domenii, dar nu ştiu nimic despre etnia conducătorilor la nivel central, respectiv despre etnia celor care au ajuns preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor, membrii Birourilor Permanente ale celor două Camere, preşedinţi de Comisii parlamentare permanente, senatori şi deputaţi, prim-miniştri, viceprimi-miniştri, miniştri de stat, miniştri, miniştri delegaţi, secretari generali ai guvernului, consilieri prezidenţiali, secretari de stat, directori ai serviciilor secrete, conducători ai Televiziunii şi Radioului public, conducători ai instituţiilor centrale şi ai agenţiilor naţionale, cei din consiliile de administraţie de la Banca Naţională a României şi de la celelalte bănci de stat, până la lichidarea lor, cei din Comisiile prezidenţiale. Românii au dreptul să afle cine a guvernat România în ultimii 27 de ani! Unii dintre ei au dublă cetăţenie, alţii sunt copiii sau nepoţii celor care au adus comunismul din U.R.S.S, dar majoritatea au nume şi prenume neaoş româneşti. 

Charlie
+9
Majoritatea bolsevicilor autohtoni au fost trimisi la studii in Occident inca de la inceputuri( roman mercader la Toulouse, cu practici revolutionare la Paris pe langa seful pc- francez si sub indrumarea lui caraman). Trebuie accentuat ca au fost educati preponderent ideologic, in manipularea maselor, dar si in alte tehnici. Viitorii lideri nu aveau nevoie de cunostinte speciale stiintifice, economice etc. Existau inclusiv in clandestinitate zeci de specialisti pe domenii ce le stateau la dispozitie. Cea mai importanta componenta era insusirea mai multor limbi de circulatie pentru a se descurca in misiunile externe acoperite. Noi, ceilalti mai invatam o limba, in afara indragitei limbi ruse, ca sa putem citi cate o revista/carte straina. Si dupa 1989 s-a pastrat traditia trimiterii coconilor peste fruntarii. Nu toti insa au vana de ilegali sau conducatori de tari, ramanand in zona colaborarii cu bugetul generos al tarii pentru a-l consolida la podea. Tuturora li se asigura doctorate.

 

Prospectiv A-z .
Genocid In Romania(1989-2016) @ Vae Victis
+7
După Lovitura de Stat, guvernanţii României , prin Legea 15/1990 (Legea evreului Brucan) , au trecut în proprietatea privată a statului miile de fabrici, uzine, bănci etc, construite cu banii cetăţenilor României, în timpul regimului comunist . Guvernanţii au furat , printr-o lege criminală , capitalul romanilor . Printr-un diabolic mecanism legislativ, administrativ şi financiar, conceput şi pus în operă de statul condus de alogeni, fostele întreprinderi de stat, transformate în societăţi comerciale, au fost împinse în faliment, asfel încât să poată fi scoase la „privatizare", adică la vânzare, la preţuri de zeci şi sute de ori sub valoarea lor reală, sub preţurile pe care poporul român le-a plătit pentru crearea lor. După „privatizare", mii de întreprinderi au fost demolate şi vândute ca fier vechi, la preţuri de zeci şi sute de ori mai mari decât cele plătite statului român, de către cumpărătorii lor, „investitori strategici", deveniţi „miliardarii" României postcomuniste. Alte mii de întreprinderi, cea mai mare parte, au fost vândute străinilor, transnaţionalelor, la aceleaşi preţuri, de zeci şi sute de ori mai mici decât valoarea lor reală, astfel că, astăzi, cea mai mare parte a capitalului utilizat în teritoriul naţional se află în proprietatea străinilor, ceea ce face ca şi cea mai mare parte a valorii adăugate (PIB), create în ţară, să plece în afară. Din acestă cauză, salariile şi pensiile romanilor sunt cele mai mici din Europa. Din acestă cauză, nu sunt bani pentru investiţii productive, nu sunt bani pentru pensii, pentru învăţământ, pentru sănătate, pentru ordine publică, pentru apărarea ţării, pentru modernizarea localităţilor ţării, pentru asigurarea unui trai decent al familiilor românilor. Această „privatizare", această înstrăinare a capitalului naţional este cauza REALĂ şi PROFUNDĂ a dezastrului economic, social, politic şi moral în care a fost adusă România. (Vezi site-ul economistului Constantin Cojocaru) 

Vae Victis
+9
@Genocid In Romania(1989-2016). De acord, am fost prima care am spus despre infractiunea de Genocid prev.de art.438 c.penal, Romania fiind semnatara Acordului Final d e la Helsinki act dat sub egida ONU,inca din 1974 ,- orice complicitate,intelegere ,tentativa de distrugere a unui grup national, a unei ginti constitutie crima si se pedepseste cu inchisoare de la 15 la 20 de ani.Initial am considerat ca sunt greseli desi devierea drumului normal al Ro spre o democratie reala a fost deturnat de Ion Iliescu si de Petre Roman despre care se afirma ca au fost implantati de Silviu Brucan si cercuri straine sa execute ordine si asa a fost.Cu ce drept a transformat Petre Roman munca de multe decenii a poporului chinuit si exploatat roman intr-un morman de fiare vechi, dand odioasa Lg.15/1991 prin care a "reorganizat"unit soc de stat si a dat pe mana regiilor "autonome" si asoc.com toata averea Romanilor.A decurs de aici tot jaful cunoscut. Am avut parlamente marioneta si este adevarat ca alogenii mascati in romani au facut jocul celor mai murdare interese si cercuri astfel ca noi, romanii suntem condusi de straini in totalitate prina cesti mascati de lupi in piele de oaie.Ei s-au impotrivit sa ne dezvoltam, au avut in mana legilsativul si au dat legile antiromanesti. Peste tot, totul este tinut la obroc, batjocoresc si dispretuiesc natiunea romana ,importand tot ce vro mai rau deoarece au deciziile. Nu se poate ca de o jumatate de secol sa fin natiunea cea mai rea din toate. Shimon Perez in 2006 la hotelul Hillton a spus ca Romania este cumparata !La fel a spus si despre Polonia si Ungaria, dar poporul ungar a reactionat, in Romania, nimic !Dimpotriva! Toti calaii acestia pusi ca pelagra peste Romania ne fura,ne exploateaza si ne batjocoresc! Cerem ca imediat cei ce au dubla cetatenie sa fie identificati,ce functii ocupa ,ce etnie au si ce ACTE DE GUVERNARE AU FACUT SI FAC IMPOTRIVA POP.Roman! AFARA CU TORTIONARII !!


DREAPTACZC
+3
AVEM CEEA CE SUNTEM! - atit! Putem avea mai mult? Cind am avut vreodata? DICTATURA pare sa fie singura in masura sa conduca acest neam! Exista si dictaturi de dezvoltare si inteligente ... cu cine insa? Trebuie sa mergem la esenta acestui neam pt a gasi solutii!

Charlie
+2
Salut postarile cu comentarii lucide si la obiect privind dezastrul tarii, radacinile sale si mai ales a faptului ca majoritatea celor care ne conduc sunt alogeni. Privatizarile au precedat ordonanta care a permis romanilor sa-si retraga "partile sociale"introduse sub ceausescu drept o spoliere suplimentara a populatiei fata de aceea operata prin mentinerea la subsol a nivelului de trai. Renuntand multi cetateni la aceste parti sociale, din care au mai cedat o parte la contul special de redresare a tarii si de reparatii a prejudiciilor loviturii de stat, fabricile si uzinele, in general toate intreprinderile productive "s-au degrevat"de actionariatul comun cetatenesc, abia apoi fiind falimentate dirijat spre a fi cumparate de cei cu valuta( leii fiind devalorizati tot dirijat) care le-au instrainat legendatilor romani alogeni din strainatate. La fel cum evreii bolsevizati nu au mai fost evrei, la fel s-a intamplat cu celelalte nationalitati, respectiv(exemplu) un cetatean roman de nationalitate romana, cand a devenit bolsevic si-a vandut ideologic identitatea devenind subversiv internationalist, vezi si "globalizarea". Vinovatia dezastrului tarii o poarta acesti bolsevici care astazi se declara democrati si-si fac cruci materialist-dialectice in cerul gurii cand depun juraminte strambe la investirile in functii. Alogenii fac parte din strategia bolsevica de a pune in functii intr-un stat indivizi straini capabili sa aplice ordinele criminale. Si pentru mai multa siguranta, in cazul ca vreunuia i se va frange inflexibilitatea ideologica criminala.


Walter Jens @ Charlie
+6
Articol extraordinar, care rezolvă intelligent o întrebare spinoasă și ar trebui să dea de gândit. Pentru un antropolog interest să observ ce se petrece în societatea din România este interesant articolul, dar și reacțiile ce le are. Sunt foarte mulți care par să fie atinși de articol și sar ca arși. Se vede în comentarii. Acest fapt arată că articolul are dreptate când zice că problema este înăuntru. Chestiunea cu bolșevismul nu mai tine. Sunt cel puțin două probe. Au trecut mai mult de două decenii la la communism. Toate țările foste comuniste s-au dezvoltat altfel. Așa că trebuie ipoteze proaspete.


Preda Mihailescu Un act de vanzare-cumparare cere doua parti, si cand este contract ijernational nu poate fi opera autonoma. Viseaza.

 

Prospectiv A-z .
La altii de ce nu se vad aceleasi efecte? Vezi, draga Preda, e ce ramane acea intrebare de atatea luni pe frontispiciul grupului nostru? 

https://www.facebook.com/groups/AtelierGP/permalink/1060445077352406/

 

Prospectiv A-z created a poll in Atelier *Grupul Prospectiv*.

February 1 · 

Putea/poate Romania sa se cupleze la sistemul mondial la un randament mai mare decat a facut-o? In alte cuvinte, a fost/este optiunea emanciparii Romaniei una reala sau plastic reformulat, ni s-a spus dintr-un tren aflat in plina miscare: "Urcati-va voi si ocupati ce locuri libere gasiti, indiferent de clasa vagonului!"? 
https://www.facebook.com/groups/AtelierGP/permalink/1060441810686066/

n-am facut cat am putut/trebuia

am facut exact cat s-a putut/am fost lasati

Am fost orbi

Optiunea Adrian Severin: De ce vor aliații să ne piardă?

Formularea și politicile implementării opțiunii nu au aparținut decidenților locali

 

Smaranda Dobrescu Intr-un fel pot sa-i dau dreptate lui Andrei Marga: piloni solizi din tara si-au dat acordul pentru orientarea tarii. Acestia nu au fost de capul lor, chiar daca noua ni se pare ca ne-a fost mai rau decat altora, ca prea ne-am transformat intr-un poligon de incercari. Citesc pe sarite cartea lui Jaques Attali " Scurta istorie a viitorului "aparuta la Polirom in 2007 in care acesta descrie pasii pe care omenirea urmeaza sa-i faca. In cartea pe care Henry Kissinger a numit-o „strălucită şi provocatoare... greu de respins", Jacques Attali confirmă faptul că bancherii „Iluminati" sunt în curs de impunere a unei hidoase „Brave New World" asupra omenirii, una care n-are nicio conexiune cu frumuseţea, bunătatea, adevărul sau realitatea.Cartea descrie ordinea de zi a elitei pentru secolul XXI.Titlul este revelator, deoarece Attali defineşte istoria ca fiind „nimic mai mult decât gândirea celor mai puternici". Asadar, lucrarea este o poveste predictivă a secolului XXI, în funcţie de planurile elitelor Nu stiu in ce masura ideile de acolo nu-i apartin chiar dubiosului Kissinger . In 10 ani de la aparitie destule din previziuni s-au indeplinit sau sunt in curs de perfectionare. Cred ca sta in puterea omenirii solidare sa opreasca diabolica intentie..Mai multe, cu alte ocazii...


Prospectiv A-z .
Nu stiu cand si-a scris Attali cartea, dar publicarea ei in romana vine cu o intarziere de cel putin 20 de ani de cand acele idei au fost puse pe piata publica. Scriu cel putin, caci Marx insusi ne spunea ca in capitalism, dupa ce capitalul epuizeaza potentialul de crestere din productie se va transforma in speculatie financiara.

Daca ne uitam si la felul in care s-a raspuns acelor intrebari din capul paginii, vedem ca dreptate are si Preda, dar responsabilitatea rezida in primul rand cu ai nostri. Ai nostri premianti care in apararea lor ar putea macar acum, pana nu dizolva astia Romania, sa ne spuna ce si cum.

In Romania au fost create si intretinute diviziune dinainte de 1990--ungurii fiind vectorul principal. Dupa 1989, s-au creat mai multe diviziuni intre romani decat credeam noi ca pot exista. Mai toate in numele multiculturalismului, tolerantei, discriminarea pozitiva a minoritatilor etc.--aceste chipuri cioplite care fac parte din strategia neoliberala de divide et impera, redenumita azi *identity politics*.

 

Prospectiv A-z .
Comentariatul Cotidianului despre (al lui) Isarescu

Ivanovici
+1
Recomand conducerii BNR sa analizeze procentele de impozit aplicate la vrniturile obtinute de agentii economici si salariati de tari ca Italia, Franta, Austria, Germania, Anglia, Belgia si multe altele inclusiv SUA. Dupa ce va verea cotele progresive de pana la 50% sin aceste tari sa discute cu cei de la Ministerul Finantelor sa intre si Romania in normalitate. Cota unica de 16% din Romania s-a atabi;it la presiunea strainilor care exploateaza bogatiile Romaniei si au adus tara noastra in sapa de lemn, o colonie.

c.g.
+1
Domnul Lazea si seful domniei sale impreuna cu organele abilitate ale tarii ROMANIA sa impoziteze afacerile strainilor care au afaceri in tara asta si atunci nu mai sunt atatea deficite si nu mai poate fi citat ca un pericol pensiile amarate ale romanilor, fondul de pensii ! Suntem satui de gargara asta ieftina, recitata de domnul Lazea si alti ... colegi cu respectivul prin care strainii sunt protejati in a jecmani poporul roman de BANCA NATIONALA a ROMANIEI ! Sa mai inceteze mega hotiile si mega banditiksmele economice in tara asta unde foamea si-a rupt gatul ! 

anado tauriga
+7
hai sa vedem ce kkt ingurgiteaza dl lazea: a). pensia medie azi este de 880 lei, salariul mediu este 2740 lei. Raportul pensie/salariu=0,32. Actualul raport, pe care lazea nu vrea sa-l detalieeze, cuprinde, in afara celor 3,7 milioane de pensionari de drept, toate pomenile electorale pentru cei 1,4 milioane de plosnite, care nu au muncit o clipa, dar carora li se asigura lunar din banii nostri, cate 350-400 de lei. Asta-i treaba cu pensiile. b). aportul bancilor fata de capitalul lor de lucru este de 1/8, conform legii, restul fiind disponibil din conturi curente, depozite, contravaloarea obligatiunilor emise pe diverse termene, imprumuturi de la diversi, etc). Bancile au creat produse gandite perdante din secunda 1(credite pe buletin, sau cu garantii supraevaluate acceptate), pe termen mediu-lung, dar care in primii ani adus profituri uriase, toate externalizate si impartite pe loc intre actionari. Dupa 4-5 ani, cand s-a spart buboiul, pierderile au fost acoperite din disponibilitatile mentionate, in nici un caz din capitalurilr subscrise). Bancile au fost nevoite sa provizioneze pierderile, si-au vandut portofoliile perdante, dar in nici un caz nu au apelat la acoperirea pierderilor din aportul actionarilor. Au ajuns la faliment, basescu a impus imprumutul de la FMI de 20 de miliarde de dolari, din care mai mult de jumatate au fost directionate catre sistemul bancar. Asta e istoria cu "amaratele de banci" ( mai pe scurt, ca nu e loc acum ) . c).investitiile si alimentarea bugetelor locale_ mai mult de 70% din investitiile productive si bugete locale sunt bani furati de clasa politica. Singurele investitii care produc profit urias, dar nu pentru statul roman, sunt investitiile in retail (moluri, supermarketuri, farmacii etc) , adica in consum nesustinut de productia interna, ci de import. Statul a facut o intelegere cu marii retaileri,, in sensul ca acestia colecteaza tva-ul, profiturile lor fiind externalizate Asta e cu deficitul etc )bugetar.

Romania jefuita
+16
Realitatea este ca Romania a pierdut peste 1500 miliarde de euro din 1990 pana in prezent! A pierdut mai mult decat dupa cele doua razboaie mondiale si continua sa piarda in ritm accelerat. Populatia saraceste, emigreaza, se distruge tot ce-i romanesc, pierdem resursele naturale, pierdem padurile, pierdem pamantul, datoria creste, dezastru. In tot acest timp ne-ati prostit cu indicatori macroeconomici, cu crestere economica, bla bla bla. Cine mai crede in minciunile voastre?

IQ1000
+13
Cand vin alegerile, hai sa aruncam la inaintare treaba cu pensiile amaratilor. BNR cloaca de securisti prosti!

http://www.cotidianul.ro/cele-patru-riscuri-care-pandesc.../

 

Dinica Roman  https://www.facebook.com/gheorg.../posts/1301098556622433...

 

Gheorghe Piperea

October 27 at 9:36am · 

Stirea din Bursa de azi, preluata de pe Bloomberg, ar trebui sa readuca in atentie modul in care sefimea bancilor centrale a salvat de la disparitie bancile-zombi sub cuvant ca au salvat lumea. In Slovenia, bancherii centrali sunt deja sub investigatia diicot-ului lor pentru modul in care au "salvat" cu bani publici niste banci aduse in pragul falimentului de managerii lor iresponsabili si fraudulosi. Sunt, din cate se spuneau in presa noastra din vara, si niste chestii de coruptie pe acolo. Ca membrii de gasca, sefii Bancii Centrale Europene au protestat vehement impotriva acestei investigatii, sub cuvant ca documentele si informatiile detinute de Banca centrala a Sloveniei si sechestrate de diicot-ul sloven sunt secrete si privilegiate. 
Nu mai spun in plus decat ca in luna august un numar de mai mult de 250 de persoane fizice au formulat plangeri penale contra celor care au pus la punct imprumutul de cca 20 mld euro pe care Romania a fost obligata sa il acceseze pentru a salva de la faliment cateva banci. Deocamdata, tacere. Si, totusi, ambasadorul SUA in Romania spune ca DNA face treaba buna. Noi nu ne indoim ca, la un moment dat, intr-un mileniu mai luminos, se va face treaba buna si in acest domeniu sofisticat, privilegiat, cabalistic, al biznisului bancar central.

http://www.bursa.ro/bloomberg-inchisoare-pentru-bancherii-c…

Niciun comentariu: