duminică, 20 noiembrie 2016

Se vor lamuri indoielile

Se vor lamuri indoielile – 24 octombrie 2016

 

Preda Mihailescu

Acum e-acum: poate vom afla adevarul! Caci vor face orice ca sa il dea la fund, daca reuseste totusi sa castige in instanta, ma intreb ce dubii pot ramâne. Alte pareri?

 

 

M. Munteanu îi dă în judecată pe CTP, Monica Macovei și Remus Cernea

M. Munteanu îi dă în judecată pe CTP, Monica Macovei și Remus Cernea Marian Munteanu a anunțat, sâmbătă, că îi va da în…

 

Prospectiv A-z .
Parerea mea este ca dl. Munteanu trebuie sa-si economiseasca energia in privinta acestor actiuni. Altfel, isi va risipi mojo-ul EXACT asa cum i s-a intamplat si lui Victor Ponta dupa ce Basescu a aruncat fumigena dottore!

Sunt multe de facut, as vrea sa vad un plan de actiune--in limitele posibile. Pacat ca l-a pierdut pe drum pe Radu Golban - Pagina Oficiala! Golban intelegea niste butoane ale economiei EUropene cum putini vad s-o faca in spatiul romanesc...

 

Preda Mihailescu Nu stiu ce s-a intamplat cu Golban, intr-adevar mi se parea un om care ar fi fost bine sa aiba vreun impact in Romania. Dar nu a incercat sa bata cam la multe usi? 

In privinta a ceea ce consideri a fi o reactie hipersensibila - comparatia cu Ponta - chiar daca inteleg ca o faci la un nivel strategic elementar, fara a sugera orice alte paralele - mi se pare imposibila. Fumigena pentru Munteanu a fost pregatita si utilizata de Iliescu, deja in 1990 - se impune ceva claritate! 

Ai dreptate ca nu poate sa se imparte in sapte - vom vedea!

 

Smaranda Dobrescu Va rezolva instanta cazul in timp util? Are actuala putere nevoie de un partid cu preocupari nationale in parlament? L-a avut vreodata? Vadim, cu toate ciudateniile lui, spunea si adevaruri. Le-a convenit sa-l pastreze cand au descoperit in 2000 ca populatia nu-l crediteaza. Astea sunt riscurile importante ale lui MM, nu acuzele pe care Cotidianul le-a mai demontat odata, Incepe campania si MM trebuie sa -si lase avocatii in instanta si sa fie prezent in campanie cu tot ce are de sustinut, cu onestitate , calm si consecventa.. Asta o spun pentru ca mi se pare util sa existe in parlament o opozitie nationala.

 

Preda Mihailescu Nu este de loc usor sa fii informat - dar am inteles ca exista punctul de vedere conform caruia Vadim a fost dela inceput propulsat de Roman, cu bani veniti din ministerul culturii, in '90 - pentru a centraliza curentele din Vatra, si ale face controlabile. Si Vadim avea trecut in aceasta privinta - cu toata dinamica care a urmat, se pare ca puterea ii acorda o anume incredere.

Munteanu porneste de la o pozitie de opozitie nationala mai credibila si genuina. Dar desigur ca manipularile nu vor conteni...

 

Mihai Ion Turcu De ce apar aceste informatii acuma ? Principial persoanele care au fost membra ale PCR ( 4 milione) si cele care au avut indiferent ce fel de relatie cu securitatea ra fi trebuit sa faca un pas lateral si sa nu se implice in politica.Un asemenea principiu in situatia in care cetatenii au ales de doua ori un presedinte activist de de p-artid de rang inalt -presedinte, de altfel rtoti presedintii pana la Iohannis au fost membri PCR, si securitatea rebotezata a ramas in oficiu, devine apsurd. Cand "condamnarea comunismului" a fost documentata de Tismaneanu si citita de Basescu ne aflam in plin logica lui Urmiz. Miscarea politica intentionata de Domnul Munteanu este compromisa.Aveam in serviciul sanitar un asistent, fiul unui legionar , insusi exmatricuat din facultate legat de activitatea tatalui sau, care , imediat dupa 1989 a fost deconspirat ca fiind colaborator al securitatii. S-a sinucis. Nu toti cetatnii au fost membri PCR si nu toti cetatenii au avut a face cu securitratea, intr-o forma sau alta. Din acestia trebuia sa se ridice noua clasa politica.Amintim ca regimu7l comunist a cazut prin actiunea organizata a personalului marilor intreprinderi din capitala si municipiile resedinta de judet, foarte multi membri PCR si ca ofiterii din armata 90 % erau membri PCR.Majoritatea persoanelor superior calificate cu functii, de la maistru incepand, in economie, servicii, justitie, invatamant, universitati, administratie, cultura, erau membri PCR. Este fals ca cineva era obligat sa fie membru PCR si adevarat ca indiferent cine era blocat in cariera la un anume nivel nefiind membru PCR. Cat de comunisti erau majoritatea membrilor PCR este alta discutie. Am existat intr-un stat totalitarist structurat ideologic si am trecut in altul care ideologic "condamna" ideologia comunista si pranduirea derivata din exa. Compromisul este posibil , cum se dovedeste, dar indoielnic valoric. Avem acuma o generatie de oameni maturi care n-au fost membri PCR si n-au avut relatii cu securitatea. Problema este rezolvata de succesiunea naturala a generatiilor.

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ Cred ca nu de asta este vorba.Este vorba de faptul ca lui Munteanu i s-au fabricat in 1990 in timpul Pietei (cand FSN avea controlul si la Arhive se petreceau tot felul de minuni), niste "probe" de colaborator, si ca acum s-au folosit unii tocmai de acele fabricatii. Asta este - desigur tot logica lui Urmuz - dar merge mult dincolo de o acuzatie de ganul a fost membru ...

 

Mihai Ion Turcu Am inteles, dar indiferent ce va face apierdut autoritatea. Personal consider CNSAS o institutie securitista si o revansa a securitatii. Carierele politice depind de certificatele de buna portare ale securitatii.

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ Cam asa. Cu autoritatea, la un moment dat depinde si de alegator, ma gandesc. Aici intr-adevar, undeva incepe raspunderea alegatorului. El nu poate fi acuzat pentru ca i se lasa alegerea intre Ponta si ce stiu eu, Basescu sau mai stiu eu cine. Dar daca crede uneltirilor securiste - cum bune spuneti - si renunta sa mai evalueze oameni dupa fapte si propria intuitie si bun simt, atunci, gasesc eu, acolo incepe o raspundere activa a alegatorului. Oricat de iscusite ar fi montajele ....

 

Mihai Ion Turcu Preda Mihailescu @Ne aflam in plin reviriment al cuviosiei ortodoxe. Evanghelia este initiatica, arata cum ne putem ridica la "Adevar" spre a ne absorbi in El.Nu exista pacat definitiv. Exista moarte definitiva prin perseverenta in pacat.In pseudoeshatologiile revolutionare pacatele sunt definitive, prin decret ideologic. Va ajunge Lucifer la locul pentru care a fost creat ? De ce Dumnezeu nu l-a nimicit pe Lucifer ?

 

Preda Mihailescu Mihai Ion Turcu @ Este tulburator in ce masura aceste intrebari care in copilaria noastra aveau inca un caracter indepartat si speculativ - au devenit nespus de actuale si prezente. Si ca orice orizont indepartat, de care te apropii, intrebarile vor lasa in timp loc altor intrebari. Dar pe moment lucruri mai de temei si mai sigure decat 

Niciun comentariu: