duminică, 20 noiembrie 2016

Romania la Consiliul European. Primii pasi pozitivi?

Romania la Consiliul European. Primii pasi pozitivi? – 25 octombrie 2016
 
Bochis Borşanu Alexandru Silviu

 

 

România la Consiliul European. Primii pași pozitivi(?)

 

Prospectiv A-z .
Ati fost cam generos cu aprecierile dvs, domnule Bochis Borşanu Alexandru Silviu. 

KWJ e un lider scund spre care se s/curg ordinele, de la o zi la alta. In apararea sa, a fost ales exact pentru ce este/poate intr-un moment in care Basescu coborase capacitatea de negociere a Romaniei la ~zero. 

S-a intalnit cu May pentru a afla ce are de facut in sensul intaririi mainii britanice la negocierile apropos de Brexit--presedintele Romaniei e omul germanilor numai pe anumite probleme.

Cu canadienii, trebuia si el sa spuna ceva, desi cine mai cere libertate de miscare a fortei de munca in conditiile colapsului demografic romanesc ar trebui sa se intrebe daca nu cumva miroase a tradare. Canadienii si-au luat bine mersi cateva zeci bune daca nu sute de mii de politehnisti romani. Oricum, va amintesc ca in Romania urmau sa fie desfasurate niste trupe canadiene pentru intarirea (psihologica) a flancului romanesc, iar statul a fost dat in judecata de o companie speculativa canadiana pentru accesul nerestrictionat la resursele solului romanesc. Deci e un dosar mult mai complicat decat miorlaiala ridicarii vizelor. In spatele valonilor, ca si in spatele ungurilor cand vorbesc pe contra, stau forte mai mari...

 

Smaranda Dobrescu Cunosc cazul unui tanar informatician cu destula experienta care s-a adresat unei firme de plasare a fortei de munca in Canada ca sa afle orientativ ce sanse ar avea. Atunci la noi salariile erau mici in comparatie cu nevoia de informaticieni. Firma canadiana i-a trimis o lista de cel putin 20 firme foarte interesate, care ofereau salarii de la 5000 $ canadieni in sus. Baiatul nu a plecat dar ofertele si insistentele firmei au durat mult timp dupa. Asadar, canadienii care sunt foarte selectivi in calitatea fortei de munca, ne-ar mai vaduvi de specialisti creati cu bani grei de statul roman.

 

Dinica Roman "Să nu te preocupe amenințarea majoră pe care CETA o reprezintă față de drepturile angajaților și ale consumatorilor români (printre alți 500 de milioane de cetățeni europeni), față de protecția mediului și față de independența ta legislativă ca stat, ci cum să mergi mai ușor în Canada – asta înseamnă să fii colonie. Nu contează că o corporație canadiană ne-a dat deja în judecată pentru Roșia Montană, hai să le dăm prerogative și mai mari să ne dea în judecată pe viitor! Vizele sunt miza! Îmi aduc aminte de poveștile cu indigenii care își dădeau aurul europenilor pe mărgele colorate. Cam asta e situația și cu noi. Desigur însă că vizele valorează mai mult pentru elitele noastre politice decât pentru (cei mai mulți dintre) noi: le e mai ușor să înlesnească emigrația către zări mai prospere pentru milioanele de români care n-au locuri de muncă ori muncesc pe salarii de nimic aici decât să vină cu politici structurale care să adreseze aceste probleme"
https://www.facebook.com/vladimir.bortun/posts/625241444349930

 

Dinica Roman http://solidbul.eu/?p=6577

 

 

Acordurile sa servească nu doar capitalurilor, dar si…

SOLIDBUL.EU

 

Claudia Giurca De vize se vor bucura unii, de "acorduri" vor suferi (iar cu ghilimele), toti.

 

Prospectiv A-z .
Comnentariatul dela Cotidianul:

Moftangiu
+11
Ne-am facut de ras cu un santaj care nu avea nici o legatura cu tratatul de liber-schimb. Cel mai important mi se pare diferenta de abordare a la Voda de Romania care nu considera necesar sa consulte parlamentul pentru angajarea tarii, si o tara democrata care respecta decizia unui parlament regional.

Vae Victis
+8
Superb ! Farsorii in frunte cu FARSORUL Iohannis care joaca in registrul suces, dezumflare ,lesinare -tacere. Acest Farsor nu a spus Roamniei in ce consta Acordul CETA,a jucat farsa cu Vizele, fara a spune romanilor in ce consta PRETUL acestor Vize,aduse de el "cadou sau succes"! Adica in dezastru prin anularea reglem.europene in favoare multinationalelor canadiene in spatelec arora se puteau alinia, afilia oricare grupuri americane sau de aiurea !Nici-un "europarlamentar" nici-un iohannis tras in serie nu a articulat nici-un cuvintzel ,iar Parlamentul nemernic care de 26 de ani voteaza ce vor grupurile straine d einterese ,habar nu avea ! Desi Parlamentul in dengringolada de DNA, voteaza Ratificarea ! Asalturile asupr a Parlamentului de catre Iohannis, SRI, SIE,DNA cu pretentii de fabuloasa anticoruptie sunt necesare permanent pt.ca acest organ "suprem al puterii de stat si legiuitoare" sa stie und eiie ste locul- la lada cu gunoi din moment ce Sandra Pralong-Soros-Pipiddi- au mult mai multa doxa calificata decat aceste gunoaie alese de imbecilul popor roman, niciodata scolit pe masura unui pirat ca Basescu ,dar a unui Prof ca Iohannis !Poporul roman este imbecil, altfel PSD si PNL nua r pune pe lsite penali, tocmai pt. a da apa la moara securistei Macovei care a facut legi,adica faradelegi impreuna cu fratii ei mafioti !Stam rau, foarte rau, FARSORII ies si cuvanta Farse,mai ales de la Cotroceni si Palatul Victoria normal ca avem cosmaruri !

sa ne bagam in seama
+3
Ca romanii pun botul la "probleme" cretine e foarte clar. Ce mare branza si viza pentru Canada? N-ai avut-o niciodata si n-a fost o problema, poti trai si de acum incolo fara ea. Romania se lasa atrasa in tot felul de jocuri fara miza pe care risipeste bani aiurea si mai si enerveaza.

http://www.cotidianul.ro/farsa-intransigentei-290086/

Niciun comentariu: