miercuri, 23 noiembrie 2016

Se poate restabili suveranitatea nationala?

Se poate restabili suveranitatea nationala? – 23 septembrie 2016

 
 Prospectiv A-z

Politicieni romani de ieri si azi, nu inca si multi din cei de maine, converg catre ideea restabilirii suveranitatii Romaniei. Cine intelege de principiu conditionarile impuse de lipsa suveranitatii, poate relativ usor sa le dea dreptate. Chiar si cine nu le intelege, inca poate da dreptate ideii restabilirii suveranitatii, dintr-un sens defensiv si autonom.

Neprietenii ideii de suveranitate, in general si mai cu seama in Romania, vor arata, relativ usor in cazul Romaniei, cum in spatele suveranitatii s-au intamplat 'cele mai mari nenorociri.' Si asta nu de o zi sau doua, ci inca dinainte de 1990. Din spatele suveranitatii, ni se va spune, ne-a fost abuzata initial libertatea, iar cand am fost liberi, aceeasi suveranitate ar fi permis jupuirea de viu a poporului de toate cele...

De ce oare apelul suveranistilor ramane fara ecou? Ca nu vedem mediatizate decat actiunile anti-suveranistilor? Sau pentru ca politicienii nu mai sunt credibili, cei mai multi dintre ei fiind internationalistii de pana ieri si/sau autorii in/directi ai jupuirii fiintei nationale?

Intr-adevar, oricat ar lamenta un fost pierderea suveranitatii nationale, nu va fi crezut in absenta relevarii situatiei in care cei de buna credinta dintre ei au operat: suveranitate cel mult limitata. Numai ca a le revela romanilor detaliile exercitarii puterii inseamna ca adevarul si poporul iti sunt dragi... Nu-s prea multe exemple in sensul asta asa ca politicanului roman ii sunt mai dragi perspectivele sale si ale apropiatilor (de sange) decat ale *pulimii*/*Dorel-ilor*.

Un lucru mi-e clar. La dispretul conducatorilor romani fata de popor si starea sa jalnica, s-a raspuns cu o ura in crestere--exceptie fac 'telectualii ironici care joaca astfel la multe capete cu consum minim. Pacat, ideea suveranista are merit, desi nu-i usor de protejat de papagali. Sper ca suveranitatea sa fie un punct forte in programele multora, din ce in ce mai integri chiar daca din interiorul partidelor.(*)

__________________
(*) In sensul acesta, tot n-am inteles cum pesedeul si-a incredintat soarta unui Dragnea, om nestralucitor, cu zgarda la DNA. Cei dela pedenele nici macar nu mimeaza suveranitatea deocamdata, desi sondajele si consultantii vor putea schimba situatia asta in 2 timpi si 3... milioane.

 

Stefan Kovacs Ciudat e că totuși pe vremea suveranității s-au realizat cele mai multe- fie că vorbim de perioada interbelică fie de comunismul de după 1964. Alde altruismul plus alte alea ne aduc pe cap refugiații...

 

Smaranda Dobrescu Se cheama corectitudine politica, un concept din ce in ce mai larg. E ciudat ca din aplicarea acestui principiu in exces, cu un zel dus la extrem s-a transformat o gandire corecta, umanista, solidara, intr-o religie atot puternica. In final, la limita se va constata ca apararea universalismului pierde din vedere localul, ca sa nu zic nationalul, ca enerveaza..

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @In europa este realist sa vorbim de national, altceva decat de etnic, pentru ca Europa este o alcatuire din state natiune , autogene, prin razboaie, revolutii, militantism consecvent si vointa europenilor. Aceasta este o realitate fundamentala a Europei care nu se anuleaza pentru ca niste vizionari senili de aiuria s-au gandit sa schimbe realitatea potrivit viziunii lor. Demolarea programatica a statelor natiune genereaza rezistenta si potential prabusirea proiectului confederarii Europei, nu de dragul unei natiuni fata de celelalte, desi avem intersectii la fel de organice, ci pentru ca Europa ca intreg si civilizatie este in situatia de a strange randurile in conditii de concurenta dura cu mari puteri mondile si sa se apere de un posibil razboi, care de data aceasta nu va porni din Europa.

 

Smaranda Dobrescu A ramas un cliseu folosit si refolosit in limbajul politic: nationalismul. Suveranist este un termen nou, nascut in sanul UE care a limitat suveranitatea tarilor, cedata in scopul unei conduceri coerente, uniforme, centralizate. Poate ca e normal asa, ca Europa sa poata fi condusa. In momentul insa in care s-a adoptat compactul fiscal, vanzarea pamanturilor agricole, cotele de refugiati, reactia negativa a tarilor s-a numit nationalism, si inca unul extrem. Intrucat nationalismul extrem in trecut a evoluat in conflicte grave, cei care doresc sa-si dezvolte cum vor economia, sa primeasca sau nu forta de munca din alte tari sau sa-si faca singure bugetele s-au definit singure ca suveraniste. De exemplu, grupul Visegrad, Ungaria, Austria si altele dau semne clare de o oarece nesupunere . Presa noastra are un ton aspru la adresa lor, liderii nostri nu explica de ce e bine sau rau sa fii suveranist, in intregul statului sau ca partid.

 

Mihai Ion Turcu Inclusiv partidele au ajuns la concluzia ca trebuie sa se reformeze intern. Poate fi spert ca niste partide noi, care vorbesc despre national si vor avea audienta, vor oboiga si partidele mari sa recunoasca ca avem o problema nationala. Cndva cand era interzis sa te ocupi de masonerie ma trezisem sa fac un studiu despre prodromul iluminismului in Transilvania. N-am stiut ca unul din factorii contributori la incetatenirea iluminismului au fost organizatiile de factura masonica. Studiul n-a putut fi publicat pentru ca nu spunea undeva ca masoneria este subversiva si iluminismul este curent burghez etc. O multime din ai nostri, dupa 1989, pentru a se afla in relatie cu organizatii civile europene si americane s-au integrat in loji masonice, dar in maniera romaneasca. Masoneria este universalizta. Universalista este si biserica crestina, motiv pentru care papii in mod repetat au excomunicat masonii. Universalist a fost si marxismul militant, versus fascismele sau proclamat nationaliste.Nu ma pot retine de la a povesti o mica povestioara. Fiul unor prieteni, copil, urma sa participe la un bal mascat. Mama i-a propus o costumatie, cowboy cred. Copilul a refuzat motivand ca ar vrea alta costumatie " cumva mai printeasa". Elita noastra se doreste "cumva mai printeaza", ca "oameni ai muncii" au tot fost. Am vazut o promenada a unor "cavaleri de malta" (nu cei ai ordinului suveran ci a unei loji masonice americane omonime) nu m-am putut abtine de la a rade capreste, interior desigur. Fiind destul de bine informat privind masoneria, nu ma inscriu in randul celor care cred ca in masonerie domn este Lucifer, in care personal nu cred, dar zau .... Avem in literatura romana o schita "Farmasonul din Hralau" .

 

Smaranda Dobrescu Miscarile sau partidele de tip nou, sunt in general internationaliste. si probabil pornesc fie transformate din ong-uri finantate fie din manifestari ale strazii, dar aparatoare tenace a tot ce inseamna nou si nu traditional.Tinerii resping partidele si ideologiile clasice din principiu. Traditionalismul le este la fel de prafuit si constrangator. Poti sa le blamezi?

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @Partidele noi au nevoie de finantatori si de sustinere externa pentrru nu au nici bani nici sustinere interna. De ONG-uri m-am plictisit ca si de templieri.

 

Smaranda Dobrescu Mihai Ion Turcu https://www.facebook.com/images/emoji.php/v6/f4c/1/16/1f642.png:-)

 

Smaranda Dobrescu In urma cu cateva zile, dupa modelul PODEMOS si SYRIZA s-a infiintat platforma politica DEMOS. O minima cerinta de definire ar fi fost necesara pentru a atrage oamenii nemultumiti. Din pacate in platforma program, pe langa cateva elemente de stanga atragatoare lipsesc elemente de baza:
"Segmentul "antipartide" capătă consistență, generația de la '89 nu trebuie să lupte doar cu Nicușor Dan și USR.

Presa a ținut-o o vreme cu "Haideți, oameni noi, partide noi!". Între timp, editorialiștii țării ghicesc viitorul în zațul sereist de pe fundul României. Mă rog, între timp însuși noul a suferit mici modificări și câteva crize de lehamite.

Impozitarea progresivă, abandonarea haosului economic al mâinii de lucru ieftine, creșterea salariului minim, protecția efectivă a ariilor protejate, limitarea exportului de material lemnos brut, combaterea oricărei forme de discriminare sunt câteva din poziționările explicite ale Demos, prima platformă politică de stânga în care s-a pus și inteligență.

Demos este și cea mai articulată mișcare politică apărută în ultimii ani buni. O dată pentru că vine din stradă. Probabil o să și rămână o vreme în stradă, pentru că nu are sedii, nu are bani de campanie. Membrii ei sunt răgușiții din 2012, de la Roșia Montană sau de la Puie Monta.

Altă dată pentru că în jurul ei sunt oameni care, pe lângă activismul oengist sau cel stradal, vin cu o evidentă înțelegere și poziționare ideologică. Claudiu Crăciun, Sorin Cucerai, Camil Pârvu, Andrei Țăranu, Oana Băluță, Andreea Petruț, Mihai Burcea, Dan Bărbulescu, Lavinia Andrei, nume în care se combină aerul academic al științelor politice, activismul de mediu și portavocea."

O platforma politica fara o ideologie, fie ea si anarhie sau comunism?O platforma politica care nu se defineste geostrategic , piata comuna sau chiar neutra??

 

Mihai Ion Turcu Intrate in parlament (?) partidele noi cu minim 5% se vor alia cu partidele vechi devenind anexele lor "balama" sau se vor resorbi in acestea. Partidele mari trebuie sa se reformeze.

 

Smaranda Dobrescu Mihai Ion Turcu Daca e sa dam crezare actualelor sondaje, singurele balamale par a fi ALDE si PMP.Poate si partidul lui Marian Munteanu.USR, fara filiale in toata tara si cu un lider bizar, e greu de crezut ca va fi in Parlament. In rest, Demos ar fi bine sa se defineasca si sa nu aibe parte de evolutiile Podemos sau Syriza, iar Partidul Pirat de la Cluj desi mai puternic este doar local.Banuiesc ca sta sa apara inca un partid de acest tip. Sigur, este doar impresia mea..

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu @ALDE si PMP nu sunt partide. Sa speram ca Munteanu va reusi sa constituie un partid.

 

Prospectiv A-z .
http://www.activenews.ro/.../Concursul-de-patriotism-o...

 

 

Concursul de patriotism, o mare mizerie. Roșca Stănescu: Organizațiile lui Soros…

ACTIVENEWS.RO

 

Prospectiv A-z .
Spatiul acesta se umple mai repede decat credeam... De fapt, cei vechi nu-s scosi din scena doar pentru show.

http://www.catavencii.ro/solidaritate-ca-mai-buna-decat.../

 

 

Solidaritate, că-i mai bună decât toate - Caţavencii

CATAVENCII.RO

 

Prospectiv A-z .
Abia acum?
https://www.facebook.com/Nastase.Adrian/posts/547041895479605

Niciun comentariu: