miercuri, 23 noiembrie 2016

"Sa nu idealizez pe martirii neamului romanesc din anii 40-50"

"Sa nu idealizez pe martirii neamului romanesc din anii 40-50" – 27 octombrie 2016
 
Dinica Roman shared Bogdan Duca's post.

 Dl. Bogdan Duca scrie: "Asta cu corupții e o temă hilară.
Dovadă faptul că cei care folosesc retorica asta sunt fanii unui președinte care și-a făcut avere din meditații (activitate la negru), trafic de copii și afaceri dovedite ilegale imobiliare.
Sunt fanii unei procuratoare plagiatoare și cu un trecut foarte neclar (dar plin de combinații, din ce se știe). Sunt votanții unor partide la fel de corupte ca și PSD-ul, dependente de rețele de interese cel puțin dubioase.
Dar e dreptul oamenilor să se prostească și singuri....
A crede în lupta anti-corupție este, în definitiv, un drept ce ține de libertatea religioasă. Așa cum credem noi în Dumnezeu, alții în big bang, sunt oameni liberi să creadă și în Batman, Kovesi, Superman, Iohannis, Ambasada SUA...."

Si continua: "Dacă Dumnezeu mă va ține până la vârsta pensionării, o să mă cert cu nepoții mei care vor crede că Adrian Năstase, Adrian Severin, Victor Ponta, Vasile Blaga, Teodosie Petrescu, au fost „martirii neamului românesc„. așa cum și pe mine m-a certat în discuțiile aprinse de la un parastas, un bătrân deștept, domnul Procopie- acum de 97 de ani, spunându-mi să nu idealizez pe „martirii neamului românesc„ din anii 40-50......"

 

Bogdan Duca

October 26 at 10:44pm

Dacă Dumnezeu mă va ține până la vârsta pensionării, o să mă cert cu nepoții mei care vor crede că Adrian Năstase, Adrian Severin, Victor Ponta, Vasile Blaga, Teodosie Petrescu, au fost „martirii neamului românesc„. așa cum și pe mine m-a certat în discuțiile aprinse de la un parastas, un bătrân deștept, domnul Procopie- acum de 97 de ani, spunându-mi să nu idealizez pe „martirii neamului românesc„ din anii 40-50......

 

Dinica Roman Dl. Adrian Severin raspunde: "Când veți ajunge la vârsta pensionării nu se știe ce o să știți și ce o să gândiți. Probabil că atunci veți avea alte informații și o altă minte. Cea de pe urmă."

 

Prospectiv A-z .
Cred ca in aceste luari de pozitie avem schita tragediei romanesti in derulare. Am scris adesea aici ca nu cred ca esecurile Romaniei post-1989 se pot datora doar actorilor romani individuali, ci ele trebuiesc intelese in contextul mai larg. Numai ca aceasta intelegere nu se va intampla in timp util daca nu este asumata in primul rand de premianti, care ar trebui sa produca marturii despre ce si cum. Altfel, noile generatii vor crede ca-s mai breze, raul se va perpetua/repeta.

Tema propusa de coprospectivul Bogdan Duca este una mai mare, care transcende numele proprii. Este vorba despre raportarea noastra la istorie si tendinta de hiperbolizare, exploatata aproape mecanic de *eliberatori* la fiecare cateva zeci de ani.

La alt nivel, observ emergenta unui nou val/generatie de lideri de opinie romani si inteleg inca odata ca destinul unei natii este in relatie cu demografia. Cei de acum au avantajul teoretic al *accesului* la care premiantii de odinioara nici nu puteau visa. Ei vor fi in fatza, indiferent ce s-ar intampla, iar procesul acesta putem spune ca a inceput odata cu instalarea Guvernului Ungureanu. Adica se muta responsabilitatea catre ei. Premiantii de odinioara ar trebui sa caute sa ajute cum pot mai bine si sa inteleaga ca imediat dupa 1989 la fel trebuie ca le apareau si ei celor pe care-i inlocuiau... Si revin, a incepe sa-i ajuti pe cei din prezent se face scriind istoria, asa cum a fost.

 

Preda Mihailescu Prospectiv A-z  Este vorba despre raportarea noastra la istorie si tendinta de hiperbolizare, exploatata aproape mecanic de *eliberatori* la fiecare cateva zeci de ani." - I se mai poate spune si "comoditatea de a crede intr-un 'bine' facil, fie si cu pretul de a-l pastra intemnitata in inchipuire". A trecutului, a "occidentului", uneori a credintei insasi... dar intemnitata, la siguranta, caci inaccesibila, unchallenged, ca sa ne exprimam modern!


Gheorghe Burz Moise Guran, jurnalist: "Există o generație care va continua să voteze cu PSD și să se uite la Antena 3 până la moarte"!

 

Prospectiv A-z .
La fel cum vor exista altii care sa voteze UDMR sau orice partid al lui Basescu etc.

 

Mihai Ion Turcu Avem in realitate cateva adevaruri. Romania post 1989 a fost devalizata. Oameni din politica si apropiati ai lor, s-au imbogatit, nu punand pe picioare o fabrica de rulmenti. Nu avem "stat de drept". Avem grupuri politice organizate care se alterneaza la putere , puteri care nu au prevenit devalizarea Romaniei dar personal, cei care conduc grupul, s-au procopsit. Vrem o "alta clasa politica" ceea ce tehnic este un deziderat irealizabil. Ideea ca justitia va face selectia este o fictiune. Justitia este o putere dar nu una politica, are ingradirile sale ca justitie.Vrem ca Justitia sa faca lumina in faptele revolutiei. O utopie. Justitia judeca persoane pe baza legii (care din ele) si de probe, nu judeca femomene sociale, in special nu "o revolutie" care este o rasturnare a ordinii de stat, pe care legea si justitia o apara. In conditiile unei constitutii liberal-democratice "o alta clasa politioca" , teoretic, poate rezulta prin efectul cumulat in timp al votului cetatenilor. Mai trebuie sa tinem cont si de directive venite de la "suzerani". In masura in care corpul social va evolua insusi si se va curata ( natural) de balastul mostenit, in speta de relativismul etic al unor oameni care au supravietuit prin compromis, putem spera, doar spera, ca vom avea o "clasa politica" mai....

 

George Pala https://www.youtube.com/watch?v=8jIw22XXSso cu accent pe min 2.10sec.Ori daca siguranta nationala s-a trezit trebuie imperativ sa vada filmul acesta ce nu e nou,1976,si sa se decida daca lucreaza pt ,,God,, sau pentru un stat suveran si national.Acordul CETA tocmai trece

 

 

Network 1976 "The World is a business" GOD Speech…

YOUTUBE.COM

 

Mihai Ion Turcu George Pala @ Da aceasta este tendinta, afacerea globala fiind privata. Sunt privatizate statele si natiunile ale caror interese sunt reduse la interesul caorva mari afaceri.

Niciun comentariu: