marți, 12 ianuarie 2016

Tendintele Chinei in 2016

Tendintele Chinei in 2016 – 6 ianuarie 2016

Prospectiv A-z

China merge mai departe sau nu mor caii cand vor cainii. In legatura oarecum cu tematica Atelierului GP am retinut faptul ca se va trece dela descentralizare la recentralizare dupa o serie de decizii de investitii aberante facute la nivel local. La final, a se observa natura relatiei britanico-chineze, pecetluita de decizia lui Cameron de a merge mai departe cu investitiile chinezesti in zone sensibile (energie nucleara, finante etc.). Se pare ca stirea lumii multipolare a ajuns dintai la Cameron, iar neolimbii romanesti inca il critica aspru pe Ponta/Nita pentru o incercare similara.
Pentru a obtine o copie digitala a raportului, trebuie sa intorduceti o adresa de email la care veti primi legatura.

China in 2016 – an $11 trillion dollar economy, increasingly diverse, increasingly volatile, increasingly hard to slot into a single box to describe its performance.
Absolute size should not be overlooked – whatever rate China grows in 2016, its absolute share of the global economy and of many specific sectors will be larger than ever. Too often we lose sight of the absolute scale of China's economy in debates over a point up or down of growth. And we also overlook the reality that this $11 trillion economy is made up of multiple sub-economies, each over a trillion dollars in size, some booming, some declining, some globally competitive, and some fit for the scrap heap.
How you feel about China depends more than ever on the parts of the economy you engage in. Selling kit to movie theaters has been great business in 2015, selling kit to steel mills less so. In your China, are you dealing with a tiger or a tortoise? Your performance in 2016 will depend on knowing the answer to this and shaping plans accordingly.
Many well-established secular trends in China will continue in 2016, the expansion of the service economy perhaps most prominent among them. In this note, as usual, I won't spend much time on the most familiar, but will highlight what I believe will become more important and more visible in 2016, either as trends now accelerating to scale, or where a discontinuity may become a tipping point. I hope you find it of interest.
Gordon Orr is a director emeritus of McKinsey and senior external adviser.

Gordon Orr highlights the important trends of 2015 and predicts what might happen to China's economy in 2016



Jurnalul este dedicat zecilor de mii de chinezi care trăiesc și muncesc în Ungaria. Cetăţenii chinezi din…




Prospectiv A-z   Neoliberali romani, anti-chinezi/comunisti/etc., banul n-are miros, saracia fudula pute dela o poshta!

Draghi Puterity Noi nu avem neoliberali autentici, Prospectiv A-z. Doar cozi de topor care executa agendele altora. Cu Moise Guran in frunte.

Prospectiv A-z    Draghi Puterity Pe cei autodeclarati neoliberali din Romania o sa-i cred abia dupa ce cumulativ vor fi creat 1 milion de locuri de munca. In sectorul privat. Pana atunci, sunt si vor ramane neolimberali, pe scurt, neolimbi.
Draghi Puterity emoticon like

Prospectiv A-z . Gura cititorilor care le aseaza
@Ileana Rollason

Cine vorbeste ! individul care-a pariat pe insolventa Greciei ! Si-a Rusiei. Nu-si vede lungul nasului, Ucraina lui (rivulutzia "portocalie" a careia a organizat-o) si SUA sunt în faliment (Obama a avut nevoie de o suplimentare, de catre Congres, a datoriei publice, ca sa evite insolventa, închiderea institutiilor federale, numai ca suplimentarea nu-i decât pâna-n septembrie, si SUA si-au mai închis administratiile sub Obama, ale carui conflicte cu legislativul american sunt deja notorii. S-ar putea ca Pekin-ul sa le fi interzis si el prezenta pe teritoriu (asa cum a facut-o Rusia) a "organizatiilor societatii deschise" (buffff!!!) ale lui Soros. Faptul ca Pekin-ul si-a-nchis bursele înseamna ca seraficul Soros a pariat pe-o criza-n tara. Care nu mai vine, si nu mai vine, si-asta-l dispera. Apropo, când îi înapoiaza SUA Chinei alea peste 2 trilioane de datorie pe care le-are fata de Pekin ? Soros se preface a nu sti de falimentele cu repetitie ale Californiei (inclusiv din cauza Hollywood-ului, care nu mai are mijloacele financiare de-alta data), si-ale fiefului lui Obama, de exemplu, orasul Chicago (ultimul, anul trecut).Devaluarea, de catre China, a yuanului = stimulent al cresterii economice, investitiile devin mai ieftine. Visul european, doar ca BCE nu poate sa devalueze euro. Asa ca Europa-i în criza, accentuata si de cresterea ratelor dobânzilor în SUA (asta-nseamna ca investitiile de dezvoltare si împrumuturile aferente au devenit mai scumpe). Nimanui nu-i mai vine sa foloseasca dolarul. Care demult (1972) nu mai are acoperire-n aur. Soros: de ce nu-si amenajeaza tipul o celula-ntr-o închisoare ? La Conciergerie, de exemplu, si veche, insalubra, si celebra, datorita Mariei Antoaneta, care n-a avut norocul lui Soros, al abolirii pedepsei cu moartea. Numai ca-n SUA, al carei cetatean e Soros, se pronunta din ce-n ce mai des perpetuitatea reala a pedepsei cu-nchisoarea.

Fratii Petreus

Nu sunt pe deplin dumirit. Este vorba de criza imobiliara (fratii Solomon) sau criza financiara (fratii Lehman)? Ar trebui sa consult prognozele Goldman Sachs sau Bloomberg?

http://www.cotidianul.ro/avertismentul-lui-soros-privind.../

Costel Gilca Pai cam asta ii spunea Ceausescu lui Gorbagiov in decembrie:
1. descentralizarea duce la cheltuieli mari nejustificate si nearmonizate;
2. crearea unei piete libere conduce la imbogatirea unora fara insa a aduce un mare profit societatii in ansamblu!
Deci nu era idiot Ceausescu!

Prospectiv A-z  Si argumentul invers poate fi adevarat: alocarile centralizate nu tin seama de toti factorii locali (pe motive de complexitate etc.).

Cert este ca datoria elitei la putere este sa gestioneze aceasta tensiune central-local, nu s-o puna pe pilot automat si mai ales nu la comanda externa, care-i si mai arbitrara decat *asperitatile* din teren.

Iata-i pe chinezi ca muta tot felul de decizii catre piata, motivul fiind introducerea unor criterii mai obiective la determinarea oportunitatii de investitie etc.

Ceausescu devenise foarte rigid samd

Una peste alta, ma intreb daca istoria va pune deoparte vreo decada din ceaussim pe care s-o numeasca epoca de aur a romanilor. O fi mult, o fi putin? Nu stiu, dar cand romanii sunt intrebati, cei mai multi spun ca timpurile de acum clar sunt inferioare varfului de ceausism...

Ce amara ironia caci stim ce nenorocire de timpuri era in Romania cand cultul lui Ceausescu si al iepocii lui de aur erau in floare! oricum, istoria are avantajul distantei si depersonalizarii acestor judecati.

La momentul acesta, in directia obiectivizarii, se observa un o perioada glorioasa in mai toate tarile ce s-au industrializat masiv dupa Razboiul II--adica independent oarecum de lideri. In plus, cetatenii mai multor state (foste socialiste si nu numai, chiar si americanii) admit ca timpurile de acum sunt dure fara precedent in timpul vietii lor.

Sa inchei, pentru moment, Ceausescu nu era idiot, era doar depasit.

Costel Gilca Ceasusescu a devenit inert din 1985 de cand a coborat din aeronava care il aducea de la Moscova. A paralizat de frica...si a paralizat intreaga economie.
Corect spus...ii trecuse timpul dar nu a vrut sa asculte. El aici a platit. dar asta e alta discutie.
Si eu cred ca daca lucrurile merg ca acum, ma refer la independenta tarii, ca e in directa legatura cu dezvoltarea ei, perioada ceausista va fi pe drept cuvant epoca de aur a Romaniei.
Dilema se pune: ratam micile detalii locale ca urmare a centalismului rigid sau cheltuim bani stiind intotdeauna ca oricum statul/guvernul nu ne va lasa la greu si ne va sustine aberatiile, insa vom rezolva multe probleme de nuanta locale?

Prospectiv A-z  Lui Ceausescu i-a trecut timpul cam de cand n-a vrut/putut sa duca jocul american in Est la stadiul urmator--sfarsitul deceniului 8. Cel putin dela acel moment ar fi trebuit sa deschida mecanismul deciziei in stat in timp ce el l-a centralizat, ca sa folosesc termenul in discutie mai sus. De fapt, el a transformat totul intr-o logica de razboi, care a avut ca efect si pierderea sprijinul intern. Acum putem observa ca el doar reactiona, cu mijloacele sale, din conditia sa. 

In cazul descentralizarii, depinde despre ce vorbim. Nu cred o iota in descentralizarea care vine cu mandat dela Bruxelles/afara. Nu cred in descentralizarea functiilor statului modern. Nu cred in descentralizarea deciziilor care dela nivel local pot afecta nivelul national/international. Cred in des/centralizarea economica cu masura.

Costel Gilca 100% de acord. Cand vine vorba de Bruxelles...e mai rau decat eram in CAER! nici macar pion nu suntem....suntem sac de box sau laborator!Q

Prospectiv A-z  Costel Gilca Cel putin in CAER, romani destepti care-si insusisera mijloacele discursului, au putut crea destule brese prin care Romania si-a urmat interesul (cetatenilor proprii). 

Acum vad ca romanii care poseda cheile discursului sunt mai degrabasalariati ai Bruxellesului, detasabili la nevoie cand se vrea eficientizarea transmisiei de ordine. 

Apare istorie la vedere care arata cum inca de pe timpul lui Dej, se nationalizase elementul de legatura cu internationala. Fara a avea pretentia de a-l fi citit/inteles pe Tismaneanu si scoala acestuia de epitete, cred ca tocmai asta i-a scos din sarite pana acolo incat au numit regimul din Romania national-comunist. Pe de-o parte rimeaza cu national-socialismul la care toti ne cutremuram, pe de alta, iesirea dibace a romanilor din conditia de proaste de serviciu numai bune de plata putea da idei si altora... De fapt, miza celor ca Tismaneanu este de +26 ani aceea ca romanii sa nu imprumute niscaiva idei din procesul de emancipare in cauza.



QZ.COM|DE RICHARD MACAULEY

Niciun comentariu: