duminică, 10 ianuarie 2016

Sa-i taxam si pe cei fara venituri!!

Sa-i taxam si pe cei fara venituri!! – 5 ianuarie 2015

 

Smaranda Dobrescu a distribuit clipul video postat de WTF News.
 
 

Companiile multinationale,care functioneaza in Romania, chiar firme straine mai mici repatriaza venitul si nu au impozitat profitul reinvestit. Colectarea impozitului pe profit de exemplu in anul 2012 a fost de 28% din cat prognozase Guvernul prin proiectul de buget aprobat. In timpul guvernarii Ponta, ministrul Finantelor discuta de incurajarea afacerilor prin renuntarea eventuala la impozitarea profitului. Nefiind profit, e de presupus ca economia merge prost, sau nu exista suficient capital care sa produca profit. Adica capitalismul nu prea functioneaza. Nu. Capitalismul mai mult sau mai putin salbatic functioneaza chiar si prin off shore-uri si mai ales prin declaratii indoielnice asupra profiturilor incasate. In aceste conditii, tehnocratului Gabriel Biris, secretar de stat la Finante i-a venit ideea (voi cauta in Codul fiscal sa vad daca are vreun temei legal) sa-i taxeze pe cei care nu declara venituri cu contributia pentru sanatate, dat fiind subfinantarea sistemului sanitar. Cine sunt acestia? Someri iesiti din plata, mame cu copii care nu-si pot permite o slujba sau sa plateasca gradinite, agricultori, femei si barbati care fac agricultura de subzistenta, batrani ce traiesc din ajutorul social, etc.Printre acestia, banuiti de evaziune fiscala, sunt multi romani muritori de foame, care primesc cate un ajutor de la rude, de la prieteni sau fura, sau cersesc...Vigilenta avocatului Biris, care la viata lui o fi consiliat pe multi oameni de afaceri cum sa plateasca mai putin impozit si carora poate chiar le-a castigat procesele cu statul, denota un cinism rar intalnit,si o atitudine pro-afaceristi mult prea partizana.

Chiar daca nu sunt de acord cu limbajul si resentimentele teribile exprimate, cel care se considera a fi vocea romanului nevoias, trebuie ascultata. De Domnul Biris in primul rand.

 

WTF News

 

Alexandru Botu Guvernul tehnocrat poate sa fie in foarte mare masura format din executanti cinici ai celor ce pot dispune. Nu zic ca intr-un guvern politic densitate de astfel de specimene este nesemnificatica, dar nu totalitara.

 

Octavian Lupu Ceea ce mi se pare insuficient subliniat este faptul ca dl. Biris, ca avocat de taxe are drept principala misiune sa-si ajute clientii sa faca evaziune fiscala, pe cat posibil fara a intra in conflict cu legea. Totul depinde de magnitudinea riscului fiscal pe care doreste sa si-l asume clientul . Deci dl Biris este consultant in evaziune fiscala. A propos, sotia domniei sale care este chirurg, declara la fisc sau a declarat la fisc spagile pe care le primeste ?

 

Smaranda Dobrescu Cred ca l-am taxat.. "..Vigilenta avocatului Biris, care la viata lui o fi consiliat pe multi oameni de afaceri cum sa plateasca mai putin impozit si carora poate chiar le-a castigat procesele cu statul"...

 

Octavian Lupu Smaranda Dobrescu Tot mi se pare insuficient subliniat. emoticon smile Daca statul ar avea cu adevarat in aparatele sale de control specialisti in fiscalitate dl Biris ar sta acum dupa gratii. Pe de alta parte sunt convins ca exista stenograme cu domnia sa in actiune. Dar fiind ofiter acoperit si turnator despre anumite segmente ale activitatii corporatiilor la servicii, nu se ia nimeni, inca, de viata domniei sale.

 

Smaranda Dobrescu Ei, nu le stiu chiar pe toate! 

 

Alexandru Botu Imi vine in minte chestia aia cu prostul care arunca piatra in balta si cum se straduiesc desteptii sa o scoata. Dar o abandonez repede, mirandu-ma de cata fudulie este la acest ...consilier.

 

Gavrila Ch o noua definitie a taierii in carne vie/e'n familie

Mihai Ion Turcu Eu as pune stupiditate nu cinism.

 

Prospectiv A-z  A cui stupiditate versus cinism? Cred ca va referiti la aceea a celor care l-au angajat...

 

Mihai Ion Turcu Cinismul porneste de la o filozofie. Prostia este naturala.

 

Prospectiv A-z  D-le Turcu, (pseudo-)filozofia in cauza acum este ca taxele la speculanti si niscaiva producatori trebuiesc scazute, respectiv cele la populatie crescute. 

Aceasta aberatie, deja cu nimic mai prejoasa decat porcariile staliniste, si-o fi avut motivele ei cand binomul Thatcher-Reagan a lansat-o. Consider ca azi, cand nivelul de colectare in Romania este atat de scazut, sa instalezi la Finante un om ca Biris este fie cinic, fie o prostie. 

Se poate spune ca prin remarca lui Biris se incearca la nivelul individului ce a reusit Boc cu impozitul forfetar. Daca acele mici afaceri, reale sau fictive, au fost inchise de Boc, ce se presupune ca ar trebui sa faca nenorocitul care n-are dupa ce bea apa? Sa-si vand organele pentru a-l tine pe Biris, impreuna cu Guvernul lui KWJ, pe suport artificial?

Domnule Turcu, am credinta ca si altii ne citesc, inclsuiv cei din cercul lui KWJ, ca doar si cu fb-ul a rasturnat handicapul electoral fatza de Ponta. Daca echipa extinsa a lui KWJ ar vrea sa se apuce de treaba, in conditii bine-mersi liberale, ar face cu totul altfel. Ce fac ei acum este continuarea politicilor Boc-Basescu-3/4Ponta in sensul realizarii unei economii de extractie 100%. Observati ca Ponta era pe linia asta doar partial.

Va asigur, indiferent sub ce suveranitate credeti ca veti ajunge/fi, va va fi nesuferit de rau--ca sa nu mai mentionez de soarta copiiilor. Economia de extractie transforma Romania in pamant parjolit, depozit de gunoaie si rezervor demografic. Parjoleala vine dela exploatarile intensive ale mediului si populatiei, fara consideratiune fata de sustenabilitatea vietii, in general si socio-economice in particular, in Romania.

(Neo-)Liberalii de Romania trebuie sa inteleaga ca Aliantele/Cluburile iti dau teoretic o sansa, dar sigur nu-ti baga in traista. Ca multi dintre acestia viseaza la timpul lor in Romania ca un interludiu pana la viata adevarata, altundeva undeva aiurea, e o prostie mai mare decat Pentagonul. Romanului tot acasa ii este cel mai bine, el/copiii lui vor fi cel mult persoane cu tava pe la vreo sindrofie semi-privata.

Mentionati recent aici ca interesul dvs este sa vedeti o clasa burgheza intrupandu-se in Romania, indiferent de etnicitatea acesteia. N-o sa se intample, neoliberalii romani sunt coristi, mai toti occidentalii care vin in Romania sunt aidoma lui Ovidiu la Callatis, mai putin versurile. Pe arabi i-am vazut in ce fel de burgheji s-au transformat, nu stiu daca mai aveti in gand si alte valuri... Motivul in primul rand este ca tuturor le e mai bine in general acolo unde s-au nascut si format. Cu gandul la exceptii, orice ala a ajuns sa se creada vreun Brancusi/Enescu/JC Dragan neinteles...

P.S. Sper ca dl. Ciolos sa admita cresterea salariului minim, iar duduia cu lucratul pe 2RONi sa s-apuce de studiul economiilor comparate si modele de dezvoltare. Ceea ce spun ei n-a dezvoltat pe nimeni, niciodata!

 

Mihai Ion Turcu Eu as fi preferat sa fiu sub suveranitate nationala. Formal, prin tratatul de aderare la UE, o confederatie care se proiecteaza ca federatie, nu mai suntem suverani. Guvernul Ciolos este un compromis agreat de UE.

 

Prospectiv A-z  Da si nu, domnule Turcu. Da, de facto; nu, de jure si/sau prin comparatie. 

Ca veni vorba, de ce este Carabulea, burghezul roman din Sibiu, dupa gratii? A incomodat burgheji in trecere din alte parti? De exemplu, pe asigurari si/sau banci, domenii de varf capitaliste unde terenul este curatit de burghejii romani...


Alexandru Botu A patra lege a prostiei 
- Deștepții subestimează mereu potențialul distructiv al proștilor. 
(a se vedea Carlo Cipolla.... )

Niciun comentariu: