marți, 12 ianuarie 2016

In apararea lui AS...

In apararea lui AS.. – 7 ianuarie 2016


Stefan Kovacs

Mie îmi place că de câte ori neoconii și ajutoarele lor vor să îngroape câte ceva - o dau într-un râsu-plânsu jalnic și jenant- urmărind să murdărească tot - până la nivelul în care va fi atâta murdărie ca să nu se mai înțeleagă nimic. 
Un exemplu clar îl reprezintă reacțiile- manifestate mai ales în suburbanul ziar Adevărul- apropo de declarațiile domnului Severin. Este vorba de o declarație făcută în această toamnă, referitoare la legăturile mult prea strânse între DNA și un guvern străin și la cele relativ recente- apropo de căderea guvernului Ponta. 
Bun, sunt niște declarații făcute de un om politic responsabil care și le-a asumat. Mă așteptam la un răspuns din partea dnei. Kovesi că n-are birou FBI în clădire, că n-are pașaport american, etc. Nu s-a întâmplat nimic din toate acestea.
Citesc azi o murdărie de "articol" în Adevărul în care o oarecare "se răfuiește" pe modelul țațelor de maidan cu "tovarășul" Severin. În orice țară respectabilă, orice redactor șef care se simte normal la cap ar trebui să o dea afară în secunda 2 pe această țață. Pentru că n-are nici un fel de argument, ci doar murdării și stilul ăla de idiot băsist "Hă, hă, spune Severin că e un birou FBI, hă, hă". La noi se pare că nu se aplică regulile de deontologie normale- lucrul mai grav este că marea majoritate a presei a fost falimentată ca să rămână doar Adevărul pe piață. Cine e în spatele Adevărului ? Suntem totuși mult prea realiști să ne închipuim că respectiva doamnă a scos articolul din căpșorul dumneaei.

 

Smaranda Dobrescu Adrian Severin a pus acele intrebari viitorului ambasador american intr-o scrisoare publica prin care il ruga sa lamureasca niste zvonuri care circulau prin tara, in ideea ca noile relatii cu partenerii strategici e de preferat sa se bazeze pe incredere reciproca. Ce putea sa o enerveze in aceasta scrisoare pe ziarista care a avut initiativa personala sa adauge textului de pe promter, din exces de zel o atitudibe superioara la adresa "infractorului" Severin? De cand are caderea sa-l judece pe AS?

 

Octavian Lupu În ultima vreme bănuiesc că dl Adrian Severin a început să aibă o oarecare audiență atât pe dreapta cât și pe stânga eșichierului politic. Deci începe să devină periculos încât fie că sunt fie că nu sunt de acord cu domnia sa, nu cred că există pe piața politică românească un politician de anvergura domniei sale. Nici nu-i nevoie să existe, cred că spun licuricii și slugile lor locale. Marele păcat al d-lui Severin nu sunt întrebările către licurici sau analizele domniei sale, uneori sclipitoare, ci faptul că inoculeaza românilor ideea că pot gândi și cu capul lor, mai bine sau mai rău, și că poate exista viață pentru România și într - o lume multipolara.

 

Draghi Puterity Probabil popularitatea domnului Severin nu e data atat de pozitionarea corecta a domniei sale pe axa stanga-dreapta, ci pe o alta axa. De exemplu pe axa globalism-nationalism. Sau, cel putin in perceptia mea, pe axa demnitate - slugarnicie.


Octavian Lupu Cred ca aveti mare dreptate. Mi-as dori sa-si clarifice odata situatia lui juridica si atunci poate isi va face reintrarea in politica daca o sa mai aiba nervi si putere pentru asta.

Niciun comentariu: