sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Cum s-a instalat guvernul de tehnocrati

Stefan Kovacs

Acuma dacă stăm să ne gândim bine- dl. Severin are foarte mare dreptate. Suntem totuși o țară bazată pe un Parlament- și acest Parlament ar trebui să dea un Guvern. Parlamentul a fost ales- deci reflectă o anumită structură politică, fie că ne place sau nu. Un guvern de tehnocrați e complet aiurea- și e greu de înțeles pe cine reprezintă. Faptul că băieții ăia cu scaunul rezervat din Parlament s-au grăbit să voteze ceva care să-i mai țină încă 6 luni sau 1 an pe scaune- a eludat totalmente orice fel de democrație . Ce și-a dorit președintele sau dna. Gorghiu sunt chestiuni totalmente neimportante pentru țară. Președintele trebuie să reprezinte nu un partid- ci pe totalitatea cetățenilor din România (majoritatea acestora sunt sigur că n-ar fi fost de acord la un referendum cu plecarea dlui. Ponta) iar dna. Gorghiu nu știu pe cine reprezintă. Deci e clar că avem o lovitură de stat facilitată de diversele ambasade .

Costel Gilca Fără îndoială că analiza dlui Adrian Severin are perfecta ta dreptate.

Și ca are dreptate rezulta din atacurile furibunde, atacuri la persoana nu la idee!

Stefan Kovacs Acuma dacă reluăm firul istoric vedem că regele Carol al II-lea a vrut să scape de un Președinte de Consiliu ostil- respectiv de dl. Maniu. Și din păcate mai vedem că partidele majoritare- și atunci ca și acum- au ales calea minimei rezistențe. Drept care, într-un timp foarte scurt, majoritatea oamenilor politici au îmbrăcat uniformele Frontului Național iar cei care nu au făcut-o în mod direct au recurs la tot felul de pertractări și de întors ochii care au condus într-un mod direct la preluarea puterii de către Antonescu și legionari.


Smaranda Dobrescu Exista notiunea de"delegare de ordonator de credite" de obicei unui adjunct, cel mai adesea de catre un ministru unui secretar de stat in cadrul sarcinilor convenite. Mai departe, insa e imposibil. Parlamentul isi poate delega reprezentativitatea conferita de electorat unui guvern care are un program diferit de cel prezentat electoratului? Sa nu uitam de programul de reforme prezentat de vicepremierul Vasile Dancu in numele tehnocratilor si avem raspunsul. Parlamentul a fost adus in situatia sa-si renege voturile electoratului, creand nelegitimitate.

Stefan Kovacs Parlamentul reacționează pe undeva normal ca orice fel de ființă vie la o amenințare. Dacă respectiva ființă are putere- implicit niște lideri de calitate- luptă, dacă nu își bagă capul în nisip. Ori, în afară de dl. Tăriceanu- restul liderilor au căzut la pace sau și-au băgat capul în nisip.


Niciun comentariu: